Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Ιωακειμίδης (υπ. περιφερειάρχης Αττικής): Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική έχουν μείνει στην μέση - Η διοίκηση Πατούλη δεν κινητοποιήθηκε

Γ. Ιωακειμίδης (υπ. περιφερειάρχης Αττικής): Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική έχουν μείνει στην μέση - Η διοίκηση Πατούλη δεν κινητοποιήθηκε
Για να αναβαθμιστεί η Πολιτική Προστασία, επεσήμανε ο Γ. Ιωακειμίδης, πρέπει να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, υπό τον συντονισμό και την εποπτεία της κυβέρνησης
«Δεν γίνεται να επικαλούμαστε την κλιματική κρίση ως δικαιολογία για τις εικόνες διάλυσης που είδαμε με την κακοκαιρία», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε συνέντευξή του στο Mega, κάνοντας εκτενή αναφορά στις πλημμύρες που έπληξαν την πρωτεύουσα, ενώ χαρακτήρισε αναγκαιότητα την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.
Ο επικεφαλής του Αττικού Κύκλου Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης ανέφερε ότι τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα, αλλά το ζήτημα είναι να προσαρμοστεί η Πολιτική Προστασία στις νέες αυξημένες απαιτήσεις.
Ο Γ. Ιωακειμίδης παρατήρησε ότι η διοίκηση Πατούλη έκανε κάποια πράγματα σε σχέση με την Πολιτική Προστασία, αλλά αυτά ήταν πολύ λίγα σε σχέση με όσα πρέπει να γίνουν.
«Δεν πρέπει να συζητάμε αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισοάδειο. Πρέπει να το γεμίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
«Αυτή τη στιγμή είναι επείγον να επιταχυνθούν τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία έχουν μείνει στη μέση. Επίσης να προχωρήσουν πολύ σημαντικά έργα όπως η διευθέτηση των ρεμάτων, τα οποία έχουν σταματήσει λόγω ενστάσεων των εργολάβων. Δυστυχώς, η διοίκηση Πατούλη δεν κινητοποιήθηκε για να τα ξεμπλοκάρει» σημείωσε.
Για να αναβαθμιστεί η Πολιτική Προστασία, επεσήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, πρέπει να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, υπό τον συντονισμό και την εποπτεία της κυβέρνησης. «Το ξεκαθάρισμα του πλαισίου των αρμοδιοτήτων πρέπει να συνοδευτεί από την ενίσχυση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και τη στελέχωση του με τους ειδικούς σε κάθε πεδίο. Είναι επίσης σημαντικό να διαμορφωθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα ώστε να μην απαιτούνται 6-7 χρόνια για τα ολοκληρωθεί ένα αντιπλημμυρικό έργο», παρατήρησε ο Γ. Ιωακειμίδης και έκλεισε υποσχόμενος «δουλειά, δουλειά, δουλειά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης