Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πνιγμός 36χρονου στον Πειραιά: «Συγγνώμη» εκ των υστέρων από τον Βαρβιτσιώτη μετά την κατακραυγή για τις δηλώσεις του

Πνιγμός 36χρονου στον Πειραιά: «Συγγνώμη» εκ των υστέρων από τον Βαρβιτσιώτη μετά την κατακραυγή για τις δηλώσεις του
Παραχωρώντας αργά το απόγευμα συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Αντ1, ο κ. Βαρβιτσιώτης αποπειράθηκε να δώσει διευκρινίσεις μετά το σάλο που ξέσπασε από προηγούμενες δηλώσεις του
Στο σοκαριστικό περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ιδιωτικού σταθμού.
Ειδικότερα, παραχωρώντας αργά το απόγευμα συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Αντ1, ο κ. Βαρβιτσιώτης αποπειράθηκε να δώσει διευκρινίσεις μετά το σάλο που ξέσπασε από προηγούμενες δηλώσεις του, όπου ισχυρίστηκε ότι «εγώ θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας» τόνισε χαρακτηριστικά σε απάντηση στην προηγούμενή τοποθέτησή του, η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις, σχεδόν, σύσσωμου του πολιτικού κόσμου.
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε «κτηνώδη και απάνθρωπη» την συμπεριφορά των μελών του πληρώματος απέναντι στον 36χρονο, κάνοντας σαφές ότι «δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση την κοινωνία να μετατραπεί σε ζούγκλα και θα ζητήσουμε τις ευθύνες όπου κι αν βρίσκονται». Και συνέχισε σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως, «έχω δώσει εντολή και ήδη διενεργείται κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τα αποτελέσματα της οποίας θα έχω αύριο, για διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το αποτρόπαιο περιστατικό, για το ποιες ευθύνες έχει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, για το αν τηρήθηκαν οι βάρδιες που προβλέπονται».
Τέλος ο Υπουργός υπογράμμισε πως «σήμερα θρηνεί η ελληνική ναυτιλία και η ελληνική ακτοπλοΐα», ενώ δήλωσε σοκαρισμένος για το γεγονός ότι το πλήρωμα θεώρησε πως μπορούσε να συνεχίσει το ταξίδι του ενώ γνώριζε το τι έχει προηγηθεί, καταλήγοντας πως, «το Υπουργείο Ναυτιλίας θα διερευνήσει και τυχόν ευθύνες που μπορεί να έχει η εταιρεία για την υπόθεση, πέρα από την ευθύνη του Πλοιάρχου».

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης