Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σγουρός (υποψήφιος περιφερειάρχης) : «Στον αέρα» 7 σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική - Σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών

Σγουρός (υποψήφιος περιφερειάρχης) : «Στον αέρα» 7 σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική - Σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών
Καθυστερήσεις και ολιγωρίες σε σχέση με κομβικά αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής καταγγέλλει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός
Στον «αέρα» βρίσκονται επτά πολύ σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες στην Αττική, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται επαρκής αντιπλημμυρική προστασία και να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια και η περιουσία των συμπολιτών μας, τονίζει σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση».
Πρόκειται για παρεμβάσεις, προσθέτει ο Γ. Σγουρός, που θα θωράκιζαν περιοχές και θέσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, «όπου έχουν διαπιστωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και σε ρέματα που εμπίπτουν σε ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας, σύμφωνα με τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας του υπουργείου Περιβάλλοντος και στα οποία παρουσιάζονται σημαντικότατες καθυστερήσεις».

Συγκεκριμένα, ο Γ. Σγουρός αναφέρει τις εξής περιπτώσεις:

-Αντιπλημμυρική Προστασία στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα (περιοχή Καρέα - Αναστάσεως), προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ. Έχει εκτελεσθεί το 23% του έργου και μετά έγινε «διάλυση της σύμβασης» και το έργο έχει σταματήσει από τον Φεβρουάριο του 2022.

-Ρέμα Σαπφούς στον Βόρειο Τομέα, εκεί που τον Ιούλιο του 2018, το ένα πάρκινγκ μετατράπηκε σε πισίνα. Δεν δημοπρατήθηκε ποτέ. Μόνο διαρκώς αυξάνει ο προϋπολογισμός του: από 10 εκατ. έχει εκτιναχθεί στα 24 εκατ. ευρώ.

-Αντιπλημμυρική Μελέτη Δυτικής Αθήνας, προϋπολογισμού 4.469.289 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 10/9/2018 και εδώ και τρία χρόνια βρισκόμαστε στη διαβούλευση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η σημερινή διοίκηση απέσυρε το σχετικό θέμα από την 11η συνεδρίαση ΠΕΣΥ στις 27 Μαΐου 2022 και έκτοτε αγνοείται.

-Αντιπλημμυρικό οδού Κανάρη στον 'Αλιμο, προϋπολογισμού 7.510.000 ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε, υπογράφηκε η σύμβαση αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ.

-Κατασκευή δικτύου όμβριων στους Δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, προϋπολογισμού 18.600.000 ευρώ. Κρίσιμο έργο για τις περιοχές αυτές. Δημοπρατήθηκε το 2020 αλλά η σύμβαση δεν υπογράφηκε ποτέ από τη διοίκηση Πατούλη.

-Ρέμα Κόρμπι στη Βάρη, προϋπολογισμού 20.249.000 ευρώ. Βάλτωμα του έργου κι εδώ. Η σύμβαση διαλύθηκε το 2021 έχοντας εκτελεστεί μόλις το 9% του έργου. Έκτοτε επιχειρείται η επαναδημοπράτηση του έργου με το Ελεγκτικό Συνέδριο να μην εγκρίνει τη διαδικασία.

-Σύνταξη μελετών για τα ρέματα της Κινέττας, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 7/8/2020, με διαδικασία κατεπείγοντος λόγω της επικινδυνότητας των ρεμάτων και των πλημμυρών του 2019 στην περιοχή. Έκτοτε η μελέτη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Επίσης, σε δηλώσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός επεσήμανε: «Η επόμενη μέρα στην Αττική θέλει υποψηφίους με γνώση των προβλημάτων και του τρόπου επίλυσής τους. Χορτάσαμε από φιέστες, από ευχολόγια και από ουσία μηδέν. Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Είμαστε ήδη πολύ πίσω σε βασικές υποδομές θωράκισης και προστασίας. Η παράταξή μας δεσμεύεται για την άμεση επαναπροώθηση των αντιπλημμυρικών έργων και μελετών που έχουν κολλήσει, καταθέτοντας παράλληλα νομοθετική πρόταση για την απλοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στην Αττική για να πάψει επιτέλους η μία υπηρεσία να πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στην άλλη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης