Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης κατά Βαρβιτσιώτη: «Εξισώνει προκλητικά τον θύτη με το θύμα, προκαλεί αλγεινή εντύπωση και περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία»

Ανδρουλάκης κατά Βαρβιτσιώτη: «Εξισώνει προκλητικά τον θύτη με το θύμα, προκαλεί αλγεινή εντύπωση και περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία»
«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως πετάς έναν άνθρωπο στη θάλασσα» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον σοκαριστικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη
Δύο επίκαιρα θέματα σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατά την έναρξη της τετράωρης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη.
Για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «σοκαριστικό έγκλημα, μια αποτρόπαια πράξη, που δείχνει την αποκτήνωση. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως πετάς έναν άνθρωπο στη θάλασσα, όταν είναι προφανές ότι στο σημείο που ήταν το πλοίο, θέτεις σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Έχει σοκαριστεί η ελληνική κοινή γνώμη. Δυστυχώς, η βία είναι πια καθημερινότητα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καυτηρίασε τις δηλώσεις υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τονίζοντας ότι «με τις οποίες εξισώνει προκλητικά τον θύτη με το θύμα, προκαλούν αλγεινή εντύπωση και περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία από την Κυβέρνηση».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις καταστροφές στη Μαγνησία ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, δυστυχώς αφορά όλες τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου και η χώρα μας οφείλει να προετοιμαστεί και να ελέγξει τις υποδομές της, που καθίστανται μη ανθεκτικές, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την εκτεταμένη και απροσδόκητη καταστροφή.
«Κάτι ανάλογο έγινε και με τις πυρκαγιές. Τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίσαμε στη Βουλή, είναι αποκαλυπτικά. Η χώρα μας, ενώ είχε αριθμητικά λιγότερες πυρκαγιές, είχε δυσμενέστερα αποτελέσματα. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένα, μια πολύ επώδυνη πραγματικότητα η οποία κατέδειξε ότι δεν έχουμε σοβαρή πρόληψη. Ως εισηγητής του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας rescEU συνέβαλα καθοριστικά για τη νέα παραγγελία των Canadair. Θα είναι σημαντικό εργαλείο στην πυρόσβεση, αλλά δεν φτάνει, γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική επένδυση στην πρόληψη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Πρόσθεσε ότι επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές στον Έβρο και τη Ροδόπη όπου οι κάτοικοι του μετέφεραν πως αναλαμβάνει ο εργολάβος να καθαρίσει τους δασικούς δρόμους, αλλά η καύσιμη ύλη δεν απομακρύνεται από το δάσος. «Ποιος ευθύνεται; Δεν ευθύνεται η περιφέρεια; Δεν ευθύνεται το κράτος; Πετούν την ευθύνη ο ένας στον άλλο», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης
Επέκρινε έντονα τον Πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν αποκαλυπτική της αλαζονείας του. «Καμία διάθεση για γόνιμο διάλογο. Γίνεται να πήγαν όλα τόσο καλά, αλλά να καταστράφηκε ολοσχερώς η Δαδιά; Γίνεται να πήγαν όλα τόσο καλά, ενώ στη Ρόδο η πυρκαγιά κατέκαψε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του νησιού; Μάλιστα, είχε το θράσος να μας επικρίνει ότι δεν ισχύουν όσα αναφέραμε για την καταστροφή στην Πάρνηθα, όταν την προηγούμενη μέρα η ίδια η WWF μας είχε δώσει τα στοιχεία, που απέκρυπτε ο ίδιος», υπογράμμισε .
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και τα εθνικά θέματα καθώς και οι αδυναμίες που ήδη εμφανίζει η κυβέρνηση σε αρκετούς τομείς. Επίσης η παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα καθώς και οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου διατυπώθηκαν κριτικές παρατηρήσεις από μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης