Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι σταδιακή

Τσακαλώτος: Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι σταδιακή
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Μυλόπουλο και του εξέφρασε τη στήριξη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές
"Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι σταδιακή, δεν θα γίνει με κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις, αλλά με δουλειά μυρμηγκιού σε όλα τα επίπεδα", δήλωσε ο, υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.
"Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά, βλέπω ότι και οι πέντε υποψήφιοι μιλάνε, συζητάνε, αναλύουν τις θέσεις τους με έναν τρόπο συντροφικό και ενωτικό. Μια χαρά θα είναι η εκλογική διαδικασία, μια χαρά ήταν και όταν εκλέξαμε τον Αλέξη Τσίπρα", είπε για τις εσωκομματικές εκλογές και σημείωσε:"Νομίζω τα πρώτα αντανακλαστικά των τεσσάρων υποψηφίων και τώρα και του πέμπτου είναι θετικά. Έχουμε κάνει μία πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση παρά το σοκ της ήττας και το σοκ της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα μετά από 15 χρόνια".
Για τον ίδιο τόνισε πως θέλει όσο το δυνατόν περισσότερο να πάει να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές αλλά, όμως, ακόμα πιο πολύ σημαντικό είναι όσοι πάνε να ψηφίσουν να συμμετέχουν ενεργά στη συνέχεια στις διαδικασίες Ανασυγκρότησης του κόμματος.
"Χρειαζόμαστε μία ισχυρή αριστερή ταυτότητα γιατί, ακριβώς, οι αριστερές ιδέες και αριστερές αναλύσεις μπορούν να μετατραπούν σε πολιτικές που απαντούν στις ανάγκες των πολιτών. Και στις άμεσες και μακροπρόθεσμα να αντιμετωπίσουμε μεγάλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία με την πράσινη μετάβαση, με τις νέες τεχνολογίες, την τεχνητή νοημοσύνη", επισήμανε. Παράλληλα, είπε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ασκεί έντονη αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία για όλα τα ζητήματα.
Αναφερόμενος τα προβλήματα από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και γενικότερα τις φυσικές καταστροφές, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έχει επιχειρησιακά σχέδια ούτε αγάπη για το περιβάλλον και τον δημόσιο πλούτο και γι αυτό δεν μπορεί να σχεδιάσει μακροπρόθεσμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Μυλόπουλο και του εξέφρασε τη στήριξη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης