Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αδιανόητες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη για το έγκλημα στο Blue Horizon - «Εξισώνει τους θύτες με το θύμα» - ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ να καταδικάσει

Αδιανόητες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη για το έγκλημα στο Blue Horizon - «Εξισώνει τους θύτες με το θύμα» - ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ να καταδικάσει
ΣΥΡΙΖΑ: Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση
Σχετικά Άρθρα

(upd3) Οργή προκαλεί η δήλωση που έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για την υπόθεση του Blue Horizon και τον τραγικό χαμό του 36χρονου Αντώνη, τον οποίο έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του πλοίου και ως αποτέλεσμα πνίγηκε στα νερά του Πειραιά.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε συγκεκριμένα: «Εγώ θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».
Η επίμαχη δήλωση δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων των πολιτών στα social media αλλά και την παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μιλά για «εξίσωση θύματος με θύτες» από τον υπουργό.
Έντονη ήταν και η αντίδραση του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος εξαπέλησε σφοδρά πυρά εναντίον του λέγοντας μάλιστα: «Η Ελλάδα πρέπει να τελειώνει με τις ασυναίσθητες βαρονίες»

«Είχαμε ενημέρωση ότι κάποιος άνθρωπος γλίστρησε και βρέθηκε στη θάλασσα»

Σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού, ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε επίσης ότι «ο ύπαρχος ήταν μπροστά» και επιβεβαίωσε ότι «ο καπετάνιος σε αυτά τα πλοία έχει εικόνα του καταπέλτη» απ' όπου έπεσε ο 36χρονος. 
Αναφερόμενος στην αποχώρηση του πλοίου παρ' όλο που ο 36χρονος ήταν μέσα στη θάλασσα ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Η πρώτη ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι κάποιος άνθρωπος γλίστρησε και βρέθηκε στη θάλασσα. Συνήθως δε χρειάζεται να γυρίσει το πλοίο για να διαχειριστεί το περιστατικό αλλά το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει από τη στιγμή που υπήρξαν οι πρώτες κατηγορίες και επικοινωνίες ανθρώπων που είπαν ότι είδαμε να τον σπρώχνουν στη θάλασσα». 

ΣΥΡΙΖΑ: «Να καταδικάσει ο Μητσοτάκης την απάνθρωπη δήλωση Βαρβιτσιώτη που εξισώνει το θύμα με τους θύτες»

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Βαρβιτσιώτη ότι εξισώνει τους θύτες με το θύμα και καλεί τον πρωθυπουργό να καταδικάσει.
«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση. «Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας», τονίζει η ανακοίνωση.
Και καταλήγει: «Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη».

Επίθεση από Κασσελάκη 

Την δική του «απάντηση» στις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε τηλεοπτικό σταθμό, για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά, έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε:

«Όταν μου μετέφεραν τη δήλωση του υπ. Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αδυνατούσα να πιστέψω στα αυτιά μου. Νόμιζα ότι ήταν fake news. Αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια.
Πώς να συλλάβει ο άχρηστος κομματικός σωλήνας της ΟΝΝΕΔ την ανθρώπινη ανάγκη;
Η Ελλάδα πρέπει να τελειώνει με τις ασυναίσθητες βαρονίες».

Απάντηση Βαρβιτσιώτη στον ΣΥΡΙΖΑ:  Αδιανόητη η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να εκμεταλλευθεί πολιτικά τον τραγικό θάνατο

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απάντησε αργότερα στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να εκμεταλλευθεί πολιτικά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη και ο ίδιος ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ για τις διοικητικές ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του θανατηφόρου περιστατικού.
«Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει», επισημαίνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αναλυτικά η απάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

«Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο στον οποίο οδήγησαν με τις ενέργειές τους μέλη του πληρώματος του πλοίου ''Blue Ηοrizon'' τον 36χρονο συνάνθρωπό μας Αντώνη Καργιώτη.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Καταδικάζουμε τους ναυτικούς για τις παράνομες πράξεις τους. Αλλά και για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τον απαράγραπτο κανόνα που αιώνες τώρα οι Έλληνες ναυτικοί τιμούν: να σώζουν τους ανθρώπους στη θάλασσα και όχι να τους πετούν σε αυτή, κάτω μάλιστα απ’ αυτές τις συνθήκες.
Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τον ρόλο που έχει για την απόδοση των ποινικών ευθυνών των υπαιτίων του τραγικού γεγονότος.
Ζήτησα τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις διοικητικές ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του θανατηφόρου περιστατικού.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα.
Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει».

Έφη Αχτσιόγλου: Να αποπεμθεί

"Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν αρκεί να ανακαλέσει. Άλλωστε ήδη έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αν ο πρωθυπουργός δεν τον αποπέμψει άμεσα στέλνει μήνυμα ότι πλέον νόμος είναι η εγκληματική αυθαιρεσία και απανθρωπιά”, σχολιάζει η Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Πιο συγκεκριμένα στη δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει:
"Οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη προσβάλουν όλους μας. Εξισώνουν τους θύτες με το θύμα. Και κυρίως υποβαθμίζουν τη βαρβαρότητα της καθημερινής ζωής”, αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου.
"Η χώρα μας αξίζει να ζήσει αλλιώς. Με ασφάλεια, δικαιώματα και σεβασμό στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ο Αντώνης Καρυώτης πλήρωσε με τη ζωή του το γεγονός ότι ήταν ανίσχυρος, ότι στα μάτια αυτών που τον έσπρωξαν στη θάλασσα και τον άφησαν εκεί ήταν ένας περιθωριακός.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν αρκεί να ανακαλέσει. Άλλωστε ήδη έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Αν ο πρωθυπουργός δεν τον αποπέμψει άμεσα στέλνει μήνυμα ότι πλέον νόμος είναι η εγκληματική αυθαιρεσία και απανθρωπιά”.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης