Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η χειρότερη ΔΕΘ για τον Μητσοτάκη: Εκτεθειμένος σε πολλά μέτωπα χωρίς να μπορεί να κάνει ανασχηματισμό

Η χειρότερη ΔΕΘ για τον Μητσοτάκη: Εκτεθειμένος σε πολλά μέτωπα χωρίς να μπορεί να κάνει ανασχηματισμό
Όπως εξηγούν κυβερνητικά στελέχη είναι δύσκολο να προβεί σε γαλαντόμες ανακοινώσεις...
Σχετικά Άρθρα
Είναι η πέμπτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ και ίσως η πρώτη φορά που είναι τόσο εκτεθειμένος και χωρίς αφήγημα. Και το χειρότερο: Δεν μπορεί να ανακοινώσει σοβαρές παροχές προς τους πολίτες.

Εθνικός στόχος για τους κοιμισμένους ψηφοφόρους

Όπως εξηγούν κυβερνητικά στελέχη είναι δύσκολο να προβεί σε γαλαντόμες ανακοινώσεις καθώς οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης θα αντιδρούσαν αρνητικά και η κυβέρνηση θα έδινε το στίγμα μιας ανεύθυνης κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας είναι εθνικός και ότι αυτό θα δώσει πόντους στη διακυβέρνησή του. Όμως, στην πραγματικότητα κανένα άμεσο όφελος δεν θα υπάρξει για την κοινωνία, ούτε καν για την κυβέρνηση.
Αλλά τα φιλικά ΜΜΕ το έχουν αναγάγει ως εθνικό στόχο για να κοιμήσουν –ως γνωστόν- τους ψηφοφόρους.

Θέλει να κάνει ανασχηματισμό αλλά δεν μπορεί

Επίσης, είναι εκτεθειμένος σε διάφορα μέτωπα. Πρώτα απ’ όλα στο μέτωπο της Πολιτικής Προστασίας όλα έχουν πάει λάθος.
Το 2021 κάηκαν 1,2 εκατ. στρέμματα και τότε αποφάσισε ο Πρωθυπουργός να κάνει ανασχηματισμό, να τα αλλάξει όλα και να σχηματίσει νέο υπουργείο.
Το 2023 που κάηκαν 1,7 εκατ. στρέμματα τι θα πρέπει να κάνει;
Ολική αναδόμηση της κυβέρνησης;

Η Πολιτική Προστασία απέτυχε και τώρα είναι πιεσμένος γιατί δεν μπορεί να «αδειάσει» την επιλογή του την οποία έκανε πριν 2 μήνες.
Και έτσι αναγκάζεται να την στηρίξει.
Όμως, αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι ψάχνει να βρει ευκαιρία για ανασχηματισμό. Του το υπαγόρευσε και η Καθημερινή η οποία απηχεί τις μύχιες σκέψεις στενών του συνεργατών.

Πολλαπλά εκτεθειμένος στο θέμα της ακρίβειας

Είναι εκτεθειμένος στο θέμα της ακρίβειας.
Τα προϊόντα στο ράφι έχουν πάρει την ανιούσα ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν και πέφτουν.
Σε αυτό συντελεί και η αυξημένη τιμή του πετρελαίου.
Ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει διάφορα μέτρα αλλά με μικρή επίδραση.
Όπως για παράδειγμα, διατήρηση των επιδοτήσεων στο ρεύμα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για ακόμη 6 μήνες στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στην εστίαση (καφές, μη αλκοολούχα ποτά) και στον πολιτισμό, επίδομα στους συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση στη σύνταξή τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, νέα επιταγή ακρίβειας για τους αδύναμους συμπολίτες μας (χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια άνεργους κ.ά.) τα Χριστούγεννα, επέκταση του MarketPass μέχρι τον Δεκέμβριο, ενίσχυση/διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης.
Όλα αυτά τα μέτρα δεν θα συγκινήσουν κανέναν και σίγουρα δεν θα αναγκάσουν την αγορά να ρίξει τις τιμές. Και οι αγορές θεωρούν ότι τα χειρότερα έρχονται το χειμώνα. Αλήθεια, αφού μάς ανάγκασαν να μεταφερθούμε από το «ακριβό» ρωσικό πετρέλαιο στο «φθηνό» lng γιατί ακόμα οι τιμές είναι υψηλές και η ενέργεια ακριβή;

Ανθεί η λαθρομετανάστευση, άλλο ένα προπύργιο έπεσε

Ο Πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος στα θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας του πολίτη.
Στο παρασκήνιο κάποιοι τονίζουν ότι μετά το μεγάλο δυστύχημα της Πύλου και το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για το δυστύχημα, χαλάρωσαν οι αρχές των συνόρων και αυξήθηκαν έτσι οι ροές.
Άλλο ένα προπύργιο έπεσε, αφού η κυβέρνηση με τον φράκτη του Έβρου είχε επενδύσει σε αυτή την ατζέντα.
Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη από την ελλιπή αλληλεγγύη των άλλων χωρών λόγω του συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου.
Όποιος λαθραίος μετανάστης εισέρχεται στη χώρα είτε παίρνει άσυλο είτε όχι, μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα. Έτσι διογκώνεται ένα πρόβλημα. Στην Κύπρο, επίσης, χώρα με αντίστοιχο πρόβλημα είδαμε τις τελευταίες μέρες μεγάλες αντιδράσεις του κόσμου.

Υ.Γ. Στην κυβέρνηση προσπαθούν να βρουν τρόπο για να εξαϋλώσουν το κόμμα Σπαρτιάτες προσπαθώντας να στοιχειοθετήσουν «κρυφή ηγεσία». Λένε, μάλιστα, ότι μπορεί να παρέμβει από μόνο του το εκλογοδικείο ή μετά από προσφυγή άλλων βουλευτών άλλου κόμματος για να αποδείξει την σχέση Κασιδιάρη με βουλευτές των Σπαρτιατών. Ο στόχος είναι να βγουν οι Σπαρτιάτες εκτός βουλής και να καρπωθούν τις βουλευτικές έδρες.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης