Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής εξελέγη η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής εξελέγη η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής είναι μια ιδιαίτερα σημαντική Επιτροπή...
Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων εξελέγη τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ.. Το Προεδρείο της Επιτροπής, το οποίο εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία από Βουλευτές όλων των κομμάτων, απαρτίζεται ακόμη από την Α’ Αντιπρόεδρο την κα Καλλιόπη Βέττα, Βουλευτή Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και τον Β’ Αντιπρόεδρο τον κ. Ανδρέα Πουλά, Βουλευτή Αργολίδος ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής είναι μια ιδιαίτερα σημαντική Επιτροπή, καθώς τα περιβαλλοντικά ζητήματα, με τα οποία ασχολείται και προτείνει λύσεις, είναι ζητήματα υψηλής προτεραιότητας που σχετίζονται άμεσα, όχι μόνο με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και με την ανθρώπινη ζωή, τη δημόσια υγεία, καθώς και σειρά κρίσιμων θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη.
Η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, η οποία απαρτίζεται από 30 Βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, θα εξετάσει το αμέσως επόμενο διάστημα πλειάδα θεμάτων που αφορούν το αντικείμενό της, καθώς λαμβάνει αναφορές πολιτών, ακροάσεις Υπουργών, αλλά και προτάσεις των μελών της.
*Η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είναι δικηγόρος εξειδικευμένη στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από τη Νομική Σχολή του Παν/μίου Georgetown στην Ουάσιγκτον, καθώς και Διδακτορικού στο Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος από τη Νομική Σχολή του Παν/μιου Columbia της Νέας Υόρκης. Η Δρ. Αυγερινοπούλου έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι είναι η 8η φορά που η Δρ. Αυγερινοπούλου εκλέγεται ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Έχει εκλεγεί δε σε σειρά διεθνών θέσεων, όπως Πρόεδρος του «Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη» και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για τα Ηνωμένα Έθνη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Γενεύη, ενώ ήταν Υποψήφια για τη θέση της Εκτελεστικής Γραμματέως της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Κλίμα. Για τη συμβολή της στην πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών της απονεμήθηκε το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι» από τον ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης