Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της και μαζί τη χώρα - Καμπανάκι για τα σημάδια θεσμικής παρακμής

Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της και μαζί τη χώρα - Καμπανάκι για τα σημάδια θεσμικής παρακμής
«Πόσες τραγωδίες θα πρέπει επιτέλους να θρηνήσουμε σε τούτη τη Χώρα» διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη
Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Όσον αφορά τις τραγικές πυρκαγιές, η Λαρισαία Βουλευτής τόνισε ότι «μπροστά σε μια πληγωμένη και βουρκωμένη Ελλάδα, το χρέος μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Χρέος σεβασμού και ενσυναίσθησης στον πόνο. Χρέος εθνικής συνεννόησης και κοινής δράσης. Χρέος αλήθειας, αυτοκριτικής και υπευθυνότητας. Κι όμως, ο Πρωθυπουργός κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση».
«Η κυνική οίηση, οι ειρωνείες, η έλλειψη αυτοκριτικής, με άλλα λόγια η άρνηση ειλικρινούς λογοδοσίας προς το Κοινοβούλιο, το “ξεχείλωμα” της πολιτικής ευθύνης κατά πως βολεύει ανά περίπτωση, ο ευτελισμός του πολιτικού διαλόγου, η αναιτιολόγητη αδιαφορία για τη δέσμη επτά προτάσεων που κατέθεσε ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, σκιαγραφούν την επιλογή της Κυβέρνησης να αυτο-απομονωθεί στον “θρόνο” της. Nα περιχαρακωθεί στα του γαλάζιου οίκου της. Να επαναπαυτεί στις “δάφνες” του 41%. “Θα είμαστε μόνοι μας”, ξεκαθάρισε άλλωστε στους Υπουργούς του ο κ. Μητσοτάκης. Μόνοι, με “κλειστά τα αυτιά”, λοιπόν, απέναντι στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Μόνοι, απέναντι ακόμα και στην επιστημονική κοινότητα, όπως δυστυχώς καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, με την επιχείρηση άρνησης επιστημονικών δεδομένων για τις πυρκαγιές», σημείωσε η Ε. Λιακούλη.
Επιπλέον, πρόσθεσε πως «εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, την Παράταξη που έδωσε δημοκρατικούς αγώνες και απτά δείγματα γραφής για την εθνική συνεννόηση, για την ενότητα του λαού μας, οφείλω να “κρούσω” τον “κώδωνα” του κινδύνου για τα σημεία θεσμικής δυσλειτουργίας έως θεσμικής παρακμής. Ο κοινοβουλευτικός χαρακτήρας της Δημοκρατίας μας, όπως κατακτήθηκε στο διάβα των ετών μέσα από αγώνες, έχει συγκεκριμένους κανόνες, αρχές και αξίες. Οι ανάγκες της κοινωνίας δεν έχουν χρώμα. Πόσες τραγωδίες θα πρέπει επιτέλους να θρηνήσουμε σε τούτη τη Χώρα, πόσους Ήρωες να μοιρολογήσουμε, για να καταλάβει η Κυβέρνηση πως ορθώνοντας κομματικά στεγανά, σπείροντας διχαστικό λόγο, αδιαφορώντας για τις λύσεις που τεκμηριωμένα προτείνουμε, “πυροβολεί” η ίδια “τα πόδια της” και, μαζί με αυτά, την πατρίδα μας; », τόνισε η Ευαγγελία Λιακούλη.
Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ανέδειξε ότι «και στο πεδίο της οικονομίας, η Κυβέρνηση επιμένει να βαδίζει σε μοναχικό δρόμο. Έναν δρόμο που αποδεδειγμένα οδηγεί τους πολίτες σε αδιέξοδο. Σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά, απέναντι στην ακρίβεια των τροφίμων που καλπάζει σε διπλάσια ποσοστά. Σε αδιέξοδο πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από το ενεργειακό κόστος και τα χρέη που συσσωρεύονται. Σε αδιέξοδο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, από το άπιαστο πλέον κόστος παραγωγής. Σε αδιέξοδο οι φοιτητές και οι γονείς τους, που αδυνατούν να καλύψουν το υπέρογκο κόστος της φοιτητικής στέγης. Σε αδιέξοδο τα νέα ζευγάρια που λαχταρούν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, αλλά τα έξοδα βάζουν φρένο στα όνειρά τους, με το δημογραφικό να παραμένει ενεργή “βόμβα” στα θεμέλια της Ελλάδας. Σε αδιέξοδο οι δανειολήπτες, που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, ζώντας υπό τον εκβιασμό των funds. Σε αδιέξοδο οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που βιώνουν συνθήκες αναξιοπρέπειας».
«Στο αδιέξοδο της κοινωνίας που αγωνιά στην ανασφάλεια, ο κ. Μητσοτάκης χρωστά απαντήσεις. Απαντήσεις, γιατί δεν αποδέχεται τις λύσεις που έχουμε προ πολλού προτείνει και θα μπορούσαν ήδη να έχουν δώσει ανάσα αξιοπρέπειας στους συμπολίτες μας», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη, ενώ εστίασε ειδικά και «στην πάταξη της φοροδιαφυγής, χωρίς την οποία η φορολογική δικαιοσύνη παραμένει εν τοις πράγμασι “όνειρο απατηλό”».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης