Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ) για πυρκαγιές: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το ρόλο του παρατηρητή - Επιβεβαιώνει ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα

Μ. Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ) για πυρκαγιές: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το ρόλο του παρατηρητή - Επιβεβαιώνει ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα
«Ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται σα να ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας μόλις πριν από δύο μήνες» επισημαίνει ο Κοινοβουλευιτκό εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Η Κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν κυβερνά η ίδια εδώ και 50 μήνες, προσποιείται ότι δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη Κυβέρνηση λες και είναι Κυβέρνηση άλλου κόμματος. Το κάνει αυτό, για να μην παραδεχτεί ότι έχει αποτύχει σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, που απασχολούν τους πολίτες» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή.

«Η Κυβέρνηση στο θέμα των πυρκαγιών, έχει επιλέξει τον ρόλο του παρατηρητή και σχολιαστή. Για πρώτη φορά καίει για 17η συνεχόμενη μέρα μια φωτιά, κάηκε η Ρόδος αλλά το συμπέρασμα ήταν ότι ο συντονισμός πέτυχε. Για πρώτη φορά είδαμε πυρκαγιές να μπαίνουν σε στρατόπεδο και να απειλούν πανάκριβα οπλικά συστήματα, αλλά και να προκαλούν εκρήξεις υλικού. Για πρώτη φορά είδαμε μια ομάδα χούλιγκαν να προαναγγέλλει τις πράξεις της, να διασχίζει όλη τη χώρα και να φτάνει ανενόχλητη στο ραντεβού θανάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται σα να ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας μόλις πριν από δύο μήνες και οι υπουργοί συμπεριφέρονται σα να είναι επισκέπτες στη χώρα, παρατηρητές και σχολιαστές» σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ουσιαστικά, όπως τόνισε ο κ.Κατρίνης , «η Κυβέρνηση, μετά τις εκλογές και στους πρώτους μήνες της δεύτερης θητείας της, επιβεβαιώνει διαρκώς την απώλεια επαφής με την πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της φοροδιαφυγής, ο Μιχάλης Κατρίνης αναρωτήθηκε τι έχει κάνει η Κυβέρνηση εδώ και 50 μήνες που κυβερνά.

Αναφέρθηκε στα εκατομμύρια ευρώ που χάνονται ετησίως από το λαθρεμπόριο καυσίμων, επισημαίνοντας ότι εκκρεμεί η τοποθέτηση GPS στα βυτιοφόρα καυσίμων, την οποία διαρκώς εξαγγέλλει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, ενώ έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στα σλέπια εδώ και 2 χρόνια – δηλαδή εντός της θητείας Μητσοτάκη- το σύστημα δε λειτουργεί και το λαθρεμπόριο οργιάζει, αφού η κυβέρνηση των αρίστων δεν έχει εκδώσει την απαραίτητη υπουργική απόφαση.

Παράλληλα, με υπουργική απόφαση του 2019 έχει παραπεμφθεί για το μέλλον η προβλεπόμενη υποχρέωση ογκομέτρησης των δεξαμενών με σύγχρονα μέσα, με αποτέλεσμα να χάνονται 250-300 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο κ.Κατρίνης ανέφερε ότι το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, κινείται ανάμεσα σε 11 με 16 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να πει την αλήθεια που είναι ότι τα δύο τρίτα της παραοικονομίας οφείλονται στην αδήλωτη εργασία, η οποία είναι ανεξέλεγκτη μετά την επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στις 7 βασικές αιτίες που τροφοδοτούν και ενισχύουν τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, που είναι:

1ον-Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ.

2ον-Η πολυνομία και η πολυπλοκότητα του φορολογικού πλαισίου.

3ον-Οι φορολογικές ανισότητες.

4ον-Η έλλειψη πολιτικής βούλησης

5ον-Οι στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας.

6ον-Η άνιση σχέση έμμεσων και άμεσων φόρων στα φορολογικά έσοδα.

7ον- Η αδυναμία διαμόρφωσης κουλτούρας φορολογικής συμμόρφωσης και δικαιοσύνης.

τονίζοντας ότι πέρα από εξαγγελίες και επικοινωνιακούς όρους είναι καιρός να σκύψουμε με σοβαρότητα πάνω σε αυτές τις αιτίες και να αναζητήσουμε τις λύσεις.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης