Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Λευκωσία ο Μητσοτάκης για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Στη Λευκωσία ο Μητσοτάκης για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ
Η πρώτη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Στη Λευκωσία μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 4/9 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στόχος των συνομιλιών των Μητσοτάκη, Χριστοδουλίδη και Netanyahu είναι η εμβάθυνση και η ενίσχυση της συνεργασίας των τριών κρατών, κάτι που θεωρείται άκρως απαραίτητο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η ασφάλεια, η άμυνα, η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η κλιματική κρίση και ο τουρισμός ενώ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στον ενεργειακό διάδρομο από την ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.
Σε αυτό το πλαίσιο συμπεριλαμβάνεται και το project ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAsia Interconnector, (ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας) το οποίο θα συνδέσει τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ με την Ευρώπη.
Στις 10:00 ο κ.Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη ενώ περίπου μισή ώρα αργότερα θα συνομιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής και με το πέρας, θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης