Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Τζουμάκας: «Ο Μητσοτάκης κάνει τη βάρδιά του» - Με ρεύμα νίκης και στρατηγική κυβέρνησης να ρίξουμε τη Δεξιά

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Τζουμάκας: «Ο Μητσοτάκης κάνει τη βάρδιά του» - Με ρεύμα νίκης και στρατηγική κυβέρνησης να ρίξουμε τη Δεξιά
Να προχωρήσουμε σε υπέρβαση, με ενότητα και στροφή σε πολιτικές αξιοπιστίας και εναλλακτικής λύσης, κάλεσε το κόμμα του ο κ. Τζουμάκας
«Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι όχι απλά να χάσει ο Μητσοτάκης -αυτός κάνει τη βάρδια του-, αλλά να οδηγήσουμε τη δεξιά πολιτική σε ήττα», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Τζουμάκας, στην ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.
«Με γνώση, εντιμότητα και αξιοπιστία για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία.
Εμπρός για ένα ρεύμα νίκης, στη στρατηγική κυβερνητικού κόμματος», τόνισε.
Ο κ. Τζουμάκας δήλωσε αισιόδοξος, είπε ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε σε υπέρβαση, με ενότητα και στροφή σε πολιτικές αξιοπιστίας και εναλλακτικής λύσης, όλοι μαζί, με τη θέληση του λαού και της νεολαίας, μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια προοδευτική στρατηγική εξόδου από τη κρίση».
Πρόσθεσε ότι «είμαστε πολιτική δύναμη μαχόμενων ανθρώπων» κι ότι «μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν οι ιδεολογικές και πολιτικές μας αρχές, οι πολιτικές μας δυνατότητες, η θέληση για συμμετοχή σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες».

«Έχουμε θέσεις και σχέδιο, ήδη έχουμε ξεκινήσει την πολιτική μας κινητοποίηση σε πανελλαδική κλίμακα για να αποτελέσουμε την προοδευτική και δημοκρατική λύση στη χώρα», τόνισε.
Σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολιτικές εκλογές σε εθνική κλίμακα, είναι «σπουδαία πολιτική μάχη και θα πρέπει να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα για να δώσουμε το πρώτο δείγμα μιας δημοκρατικής νίκης και να οδηγήσουμε σε ήττα τη συντηρητική πλευρά».
«Όχι για να πέσει -γιατί δεν είναι δέντρο ούτε τείχος- αλλά να τη ρίξουμε εμείς», σχολίασε.
Υποστήριξε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει νικηφόρα αποτελέσματα σε αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια σε αρκετές περιπτώσεις.
Ο κ. Τζουμάκας είπε ότι με την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών και αποτέλεσε φορέα αλλαγής και προόδου, υπεράσπισης των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων και πως τώρα «χρειάζεται να ορίσουμε πού θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα».
Τόνισε ότι δεν αρκεί ο αντικυβερνητισμός και πως μεγαλύτερη σημασία έχει ο αυτοπροσδιορισμός.
Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές επιλογές του κόμματος πρέπει να έχουν ιδεολογική βάση, αρχές και σχέδιο, να υπάρχουν πρωτοβουλίες και δημιουργία γεγονότων, όχι μόνο ανακοινώσεις.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη στροφή σε πολιτικές αξιοπιστίας και εναλλακτικής λύσης.
Επιπλέον, επανέλαβε τη σταθερή θέση του ότι απαιτείται άμεσα μια εθνική συζήτηση για τα μεγάλα θέματα στην οικονομία, τις υποδομές, το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό.
Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνδεθεί με τις παραγωγικές δυνάμεις και τα συνδικάτα, να είναι πολιτικό και λαϊκό κόμμα, όχι κόμμα μηχανισμών.
Είπε ότι το κρίσιμο θέμα στις ευρωεκλογές είναι η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία «έχει υποταχθεί σε στρατηγικές επιλογές των ΗΠΑ και της Ουάσιγκτον, διέρχεται κρίση πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ενεργειακή».
Υποστήριξε ότι η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει κρατική οντότητα, όπως οι ΗΠΑ, με ομοσπονδία, κεντρική κυβέρνηση, γερουσία και πολιτική αυτονομία.
Να αποτελέσει ενδιάμεση δύναμη ειρήνης, συνεργασίας και ανάπτυξης και δύναμη αποτροπής της επερχόμενης αναμέτρησης ΗΠΑ-Κίνας, στη λογική του δεύτερου ψυχρού πολέμου που έχει ήδη ξεκινήσει, όπως είπε.

Ο κ. Τζουμάκας αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα των πυρκαγιών, σημειώνοντας ότι «βιώνουμε σήμερα στον Έβρο τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, με συνολική καμένη έκταση σχεδόν 1.000.000 στρέμματα».
Είπε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη μεταξύ 20 χωρών της Μεσογείου σε καμένες εκτάσεις.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ανέλαβε τις ευθύνες της, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Υπογράμμισε ότι στις πυρκαγιές το κρίσιμο ζήτημα είναι οι αλλαγές της χρήσης γης.
Σχολίασε πως όταν καίγεται μια έκταση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, κηρύσσεται αναδασωτέα, όμως -τόνισε- το κρίσιμο είναι ότι δεν αναδασώνεται.
Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει και να βρει συνολικά ποιες περιοχές έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες και δεν αναδασώθηκαν και έθεσε το ερώτημα αν οι πολιτικές δυνάμεις είναι διατεθειμένες να συμφωνήσουν σε μια νομοθετική ρύθμιση ότι δεν θα επιτρέπεται καμία εγκατάσταση σε καμένη περιοχή.

Ο κ. Τζουμάκας είπε ότι στις περιοδείες του κατά τις επαφές του με στελέχη της περιφέρειας έγινε δέκτης παραπόνων ότι οι προτάσεις τους δεν φτάνουν στην κορυφή του κόμματος, για να τονίσει ότι «χρειαζόμαστε να αναλάβουν τα πολιτικά τους δικαιώματα καταστατικά οι οργανώσεις, οι ΝΕ, οι περιφερειακές οργανώσεις, και να κάνει πολιτική όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι ένας τομέας και μερικοί σύντροφοι με δηλώσεις τους στα Μέσα».
Πρόσθεσε ότι βασική αρχή του είναι η αυτονομία της πολιτικής έναντι της διαπλοκής, ότι είναι υπέρ της πολιτικής αυτονομίας και της δυνατότητας κάθε κόμματος να ορίζει την ταυτότητα του.
«Είμαι υπέρ της πολιτικής ενότητας στη βάση αρχών».
Χρειαζόμαστε προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση που να δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης