Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Βασιλειάδης: Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει πιο ενωμένους και αποφασισμένους

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Βασιλειάδης: Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει πιο ενωμένους και αποφασισμένους
«Πρόεδρος και κόμμα είναι αλληλένδετα, ένα ενιαίο όλον», ανέφερε ο Γ. Βασιλειάδης
Σχετικά Άρθρα
«Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει πιο ενωμένους, πιο δυνατούς και αποφασισμένους για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ένας λαός που έχει περάσει πολλά», υπογράμμισε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Γ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, που -όπως είπε- «διεξάγεται σε μια ιστορική στιγμή για την Αριστερά, το κόμμα, την κοινωνία».
Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και «μετά την απόλυτη επικράτηση της Δεξιάς σε κάθε έκφανση», έχουμε μπει σε μια νέα πολιτική συγκυρία, αλλά και πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ελληνική Αριστερά, κυβερνώσα Αριστερά και δικαίωσε τους αγώνες γενεών.
Τώρα «καλούμαστε να περάσουμε σε ένα επόμενο στάδιο βίαιης ωρίμανσης», είπε χαρακτηριστικά.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι ήδη από την αρχή της νέας θητείας της «ξεδιπλώνει την ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα της», λέγοντας ότι και εμείς τον έχουμε απογοητεύσει αυτόν τον λαό, όμως περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ λύσεις και όραμα. «Εμείς έχουμε τα εργαλεία γι' αυτό. Να ενεργοποιήσουμε το κόμμα μας, τις οργανώσεις μας, τα ινστιτούτα μας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Ο ίδιος ζήτησε να δοθούν όλες οι δυνάμεις στις εκλογικές διαδικασίες, «να τις μετατρέψουμε σε γιορτές δημοκρατίας για να αναγεννηθεί η ελπίδα και να δώσουμε δύναμη στη νέα ή τον νέο πρόεδρο».
Υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένας δυνατός/ή πρόεδρος, αλλά και ένα δυνατό κόμμα που θα τροφοδοτεί τον/την πρόεδρο με δύναμη.
«Πρόεδρος και κόμμα είναι αλληλένδετα, ένα ενιαίο όλον», σημείωσε και κατέληξε με μια προτροπή του προς τους υποψήφιους προέδρους ως απλό μέλος και πολίτης, λέγοντας «από το κόμμα, για το κόμμα, με το κόμμα, σπάστε τις παραλυτικές ισορροπίες που κρατούν το κόμμα καθηλωμένο και άνευρο. Αφήστε άσβεστη την παρακαταθήκη του Αλέξη για την κυβερνώσα Αριστερά, τον κορμό της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του τόπου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης