Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά τις κατασκευασμένες - fake, κατηγορίες Στίγκα για Greek Mafia στους Σπαρτιάτες, εισαγγελική παρέμβαση με εντολή… Βορίδη

Μετά τις κατασκευασμένες - fake, κατηγορίες Στίγκα για Greek Mafia στους Σπαρτιάτες, εισαγγελική παρέμβαση με εντολή… Βορίδη
Ανεξαρτητοποιήθηκε ένας βουλευτής, ακολούθησε και δεύτερος - «Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες
(upd) Οι προκλητικά κατασκευασμένες κατηγορίες περί Greek Mafia στους Σπαρτιάτες από τον άπληστο, αλαζόνα και απομονωμένο Βασίλη Στίγκα έφεραν την εισαγγελική παρέμβαση, προφανέστατα με εντολή του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη. 

Ο καιροσκοπισμός του Στίγκα, που πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τη λαϊκή βούληση και την ψήφο 250.000 ψηφοφόρων οδηγεί σε διάλυση ένα κόμμα που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στις εκλογές Ιουνίου 2023.
Οι αναφορές περί μαφίας είναι αποκυήματα φαντασίας του Στίγκα, που έπρεπε να ντύσει με ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα τον καιροσκοπισμό του και τον πολιτικό του ξεπεσμό.
Έγινε μάλιστα περίγελος, όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χλεύασε λέγοντας ότι, υπάρχουν πρόεδρος χωρίς κόμματα.
Οι έντιμοι βουλευτές των Σπαρτιατών, εναντίον των οποίων εκτόξευσε τόνους λάσπης ο Στίγκας, ο οποίος ξεκάθαρα λειτουργεί ως πιόνι της κυβέρνησης, οδεύουν προς ανεξαρτητοποίηση.
Την αρχή έκανε το Σάββατο (2/9/2023) ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση του να ανεξαρτητοποιηθεί.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος στο προφίλ του facebook αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Γιώργου Μανούσου κάνοντας tag το όνομά του σε αυτή.
«Και ξανά, δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος Γεώργιος Μανούσος», έγραψε ο κ. Φλώρος, σημειώνοντας ότι συντάσσεται πλήρως με την ανακοίνωση του Γ. Μανούσου.
floros_k.JPG
Και οι δύο βουλευτές σε συνέντευξη τους είχαν προαναγγείλει την πρόθεσή τους να ανεξαρτητοποιηθούν υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τον Στίγκα, που επιτίθεται εναντίον εντίμων ανθρώπων με πρόθεση να προσφέρουν στην πολιτική ζωή του τόπου και την κοινωνία.
Συνολικά έξι βουλευτές του κόμματος προτίθενται να ανεξαρτητοποιηθούν τις επόμενες ώρες ενώ υπάρχουν πληροφορίες για προσπάθειες εξαγοράς δύο βουλευτών με πολύ μεγάλα ποσά.
Η εισαγγελέας του  Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη  κάλεσε τον Βασίλη Στίγκα να καταθέσει προκειμένου να διαπιστωθεί ένα έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, μετά τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.  
Ο Στίγκας λειτουργεί ξεκάθαρα ως 5η φάλαγγα, ως πιόνι της κυβέρνησης για να εξουδετερώσει έναν πολιτικό χώρο που την ενοχλεί και συνιστά απειλή για την ίδια.
Μοναδικός στόχος του Στίγκα είναι να καρπωθεί την κομματική χρηματοδότηση, που για τους Σπαρτιάτες αγγίζει το 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο ή 4,8 εκατ. ευρώ την τετραετία και έτσι μοιραία απομονώθηκε… από τους 11 βουλευτές του κόμματος, που ζητούν την αντικατάστασή του.
Ήδη διέγραψε 3 βουλευτές τον Ιωάννη Δημοτροκάλλη, τον Ιωάννη Κόντη και τον Χαράλαμπο Κατσιβαρδά…
Η επιλογή διαγραφής αυτών των 3 δεν ήταν τυχαία, είναι οι πιο μαχητικοί και το αντίπαλον δέος…

Ανεξαρτητοποίηση Μανούσου

«Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα.
Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα.
Η επιθυμία μου ηταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.
Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia», τονίζει στην επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο Γιώργος Μανούσος.
Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ».
Το αφήνω στην διακριτική του ευχέρεια να επιλέξει αν ο ίδιος θέλει να με διαγράψει αλλιώς ο επόμενος δρόμος είναι να ανεξαρτητοποιηθώ και να υπηρετήσω τους χιλιάδες έλληνες που συνειδητά μας επέλεξαν και αυτοί να τους εκπροσωπούμε» ενώ ο Κωνσταντίνος Φλώρος σπεύδει να προσυπογράψει τα λεγόμενα του συνομιλητή του.

«Και ξανά, δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος Γεώργιος Μανούσος» σημειώνει ο Κ. Φλώρος στην δική του ανάρτηση για να προσθέσει «Συντάσσομαι πλήρως με την κάτωθι ανακοίνωσή του.
Και κάπου εδώ, θέλω να θυμίσω τα λόγια ενός από τα σπουδαιότερα στελέχη της ΕΟΚΑ, του Κυριάκου Μάτση, όταν οι Βρετανοί προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, και στην δική μας περίπτωση, εμείς απαντάμε σε αυτές τις αισχρές και χωρίς υπόσταση κατηγορίες:
"Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής"
Σας ευχαριστούμε»

Ένας δρόμος υπάρχει , αυτός του αποχαιρετισμού

Συνοδεύει μάλιστα την ανάρτηση τους από link υπο τον τίτλο «Παλικάρια – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μανούσος και Φλώρος.

Του τρίβουν την επιχορήγηση στη μούρη» που παραπέμπει σε ηχητικό απόσπασμα συνέντευξή τους.
Στην συνέντευξη ο Γιώργος Μανούσος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «εμένα η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι με τον κ. Στίγκα να με κατηγορεί για εγκληματική οργάνωση ή για greek mafia ή οτιδήποτε άλλο.
Υπενθυμίζεται ότι για να παραμείνει η κοινοβουλευτική ομάδα χρειάζεται πέντε βουλευτές.
Πλέον από τους συνολικά 11 βουλευτές, ο Βασίλης Στίγκας μένει με 7 ενώ αν προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίηση και ο βουλευτής Φλώρος, τότε του απομένουν έξι βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης