Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμο σταυροδρόμι - «Πολεμικό» Συνέδριο για τον νέο αρχηγό - Ολική επαναφορά ή αφανισμός για την Αριστερά

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμο σταυροδρόμι -  «Πολεμικό» Συνέδριο για τον νέο αρχηγό - Ολική επαναφορά ή αφανισμός για την Αριστερά
Ομιλητές οι 5 υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος - Απών ο Αλέξης Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα
(upd 6) Με την ομόφωνη έγκριση των 5 υποψηφιοτήτων για την προεδρία του  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησαν οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος.
Οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση.
Μάλιστα, ο Στ. Κασσελάκης , έχοντας συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές  μελών της Κ.Ε., κατέθεσε επισήμως στο συνέδριο την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μεταξύ, άλλων, τη στήριξή τους στον Κασσελάκη μέσω των υπογραφών τους εξέφρασαν η Θ.Τζάκρη, ο Π. Πολάκης και ο Γ. Τσίπρας.
Ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι 5 υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος (Έ. Αχτσιόγλου, Ευ. Τσακαλώτος, Ν. Παππάς, Στ. Τζουμάκας και Στ. Κασσελάκης), οι οποίοι παρουσίασαν την ατζέντα και τις προτεραιότητές τους.
Η έναρξη του συνεδρίου, από το αποίο απουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, έγινε με ομιλίες της Γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, και του αναπληρωτή της Γιώργου Βασιλειάδη.
Από τους 5 υποψήφιους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου.

Να μπει σε τροχιά εξουσίας ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε η κα Αχτσιόγλου

Με έκδηλη συγκίνηση και επανειλημμένες αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και εκτενή αναφορά στους στόχους αλλά και τις αιτίες που έφεραν την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια πρόεδρος, Έφη Αχτσιόγλου, έστειλε μηνύματα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου και για πρώτη φορά ως υποψήφια πρόεδρος του κόμματος και με το βλέμμα κυρίως στο εσωτερικό του μίλησε για:
- Έκφραση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, με,
- τον ΣΥΡΙΖΑ να κατεβαίνει στη κοινωνία,
- Τις ευρωεκλογές ως ορόσημο και μεταδίδοντας
- Σκληρό μήνυμα σε Παύλο Πολάκη και όσους της επιτίθενται για υποτιθέμενη σχέση της με τη διαπλοκή.
axts2_1.JPG

Βόμβα Κασσελάκη: Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα μεγάλα συμφέροντα έχουν λυσσάξει μαζί μου


Αίσθηση προκάλεσε η παρθενική ομιλία του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος το Σάββατο (2/9/2023).
Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του πως είναι «φυτευτός» των Αμερικανών και πως η υποψηφιότητά του είναι η πιο «δεξιά» υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τόνισε δε πως τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας έχουν λυσσάξει μαζί του, γιατί είναι ένας άνθρωπος που επιφανειακά έπρεπε να είναι μαζί τους αλλά αυτός θέλει να τους κερδίσει.
Σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έχει θέμα εσωτερικής δημοκρατίας, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στην λειτουργία του εάν εκλεγεί πρόεδρος.
Όπως είπε «αυτό που φοβούνται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναστηθεί.
Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει ξανά τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ότι θα πάψει το μονότονο επιχείρημα των καταστροφέων: «Τι διαμαρτύρεστε; 41%…».
Και ότι εγώ θα είμαι εδώ για να κάνω πράξη όσα δεν έγιναν από τον Αλέξη. Όσα δεν τον άφησαν.Όχι για να αποκαθηλώσω τον Αλέξη.
Την επόμενη μέρα της εκλογής μου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το 41% τελειώνει. Ως άλλοθι και ως πραγματικότητα.
Την επόμενη μέρα ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ της Σύγχρονης Αριστεράς. Ανοιχτός στα μέλη του. Στην κοινωνία. Στη νέα γενιά».
kass3_2.JPG
Παππάς: Το κόμμα έχει ανάγκη ένα τεράστιο κύμα δημοκρατίας και συμμετοχής

«Πρέπει να επαναβεβαιώσουμε και να ενισχύσουμε την ταυτότητα του σύγχρονου κόμματος της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Θα χτίσουμε την παράταξη της νίκης, την παράταξη που είναι ικανή να κερδίσει τις επόμενες εκλογές», τόνισε μιλώντας στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ν. Παππάς.
Ο κ. Παππάς
από το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να ξανακερδίσει την εξουσία , αλλά και στις οργανωτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις για να ανακάμψει και να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι πραγματική δημοκρατία στο κόμμα των μελών. Όχι ένα κόμμα δομών που θα καταστέλλει, θα ακυρώνει και θα αγνοεί τη βούληση των μελών. Αυτό το βήμα πρέπει να το ολοκληρώσουμε αλλά και να κάνουμε και άλλα βήματα για την αναβάθμιση της λειτουργίας ενός κόμματος των μελών. Να εκλέξουμε νομαρχιακές επιτροπές με καθολική συμμετοχή των μελών. Να εκλέξουμε νέα συντονιστικά. Να διαμορφώσουμε δίκτυα στην αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλισμό, στον αγροτικό χώρο, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να συγκροτήσουμε τις περιφερειακές μας οργανώσεις, που, μεταξύ άλλων θα προετοίμαζαν το κόμμα για τις περιφερειακές εκλογές. Να δρομολογήσαμε δημοψηφίσματα. Να συγκροτούμε τα ψηφοδέλτιά μας με καθολική συμμετοχή των μελών στην επιλογή. Να αξιοποιήσουμε, επιτέλους, την κοινωνική και πολιτική διαθεσιμότητα απλών αγωνιστών και εκπροσώπων φορέων που ήρθαν να μας συνδράμουν».
«Το κόμμα μας έχει ανάγκη σήμερα ένα τεράστιο κύμα δημοκρατίας και συμμετοχής που θα έχει επί της ουσίας επανιδρυτικά χαρακτηριστικά του κόμματος των μελών. Ένα κύμα που θα παρασύρει κακές πρακτικές και κλειστές πόρτες. Ένα άλμα δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.
pappas.JPG

Στη συνέχεια, μίλησε από το βήμα του συνεδρίου ακόμη ένας υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο  Στ.  Τζουμάκας
tzoumakas2.JPG
«Ο Μητσοτάκης κάνει τη βάρδιά του» - Με ρεύμα νίκης και στρατηγική κυβέρνησης να ρίξουμε τη Δεξιά

«Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι όχι απλά να χάσει ο Μητσοτάκης -αυτός κάνει τη βάρδια του-, αλλά να οδηγήσουμε τη δεξιά πολιτική σε ήττα», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Τζουμάκας, στην ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.
«Με γνώση, εντιμότητα και αξιοπιστία για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία.
Εμπρός για ένα ρεύμα νίκης, στη στρατηγική κυβερνητικού κόμματος», τόνισε.
Ο κ. Τζουμάκας δήλωσε αισιόδοξος, είπε ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε σε υπέρβαση, με ενότητα και στροφή σε πολιτικές αξιοπιστίας και εναλλακτικής λύσης, όλοι μαζί, με τη θέληση του λαού και της νεολαίας, μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια προοδευτική στρατηγική εξόδου από τη κρίση».
Πρόσθεσε ότι «είμαστε πολιτική δύναμη μαχόμενων ανθρώπων» κι ότι «μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν οι ιδεολογικές και πολιτικές μας αρχές, οι πολιτικές μας δυνατότητες, η θέληση για συμμετοχή σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες».

«Έχουμε θέσεις και σχέδιο, ήδη έχουμε ξεκινήσει την πολιτική μας κινητοποίηση σε πανελλαδική κλίμακα για να αποτελέσουμε την προοδευτική και δημοκρατική λύση στη χώρα», τόνισε.
Σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολιτικές εκλογές σε εθνική κλίμακα, είναι «σπουδαία πολιτική μάχη και θα πρέπει να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα για να δώσουμε το πρώτο δείγμα μιας δημοκρατικής νίκης και να οδηγήσουμε σε ήττα τη συντηρητική πλευρά».
«Όχι για να πέσει -γιατί δεν είναι δέντρο ούτε τείχος- αλλά να τη ρίξουμε εμείς», σχολίασε.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του υποψήφιου για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
τσακ2.JPG
Τσακαλώτος: Αξιοπιστία είναι να λέμε αυτά που εννοούμε και να εννοούμε αυτά που λέμε

Από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτους άφησε αιχμές για την εικόνα του εσωκομματικού διαλόγου στα κοινωνικά δίκτυα, που απηχεί ευθέως στον Παύλο Πολάκη, βγήκε "απέναντι" στην Ε. Αχτσιόγλου χωρίς να την κατονομάσει για "ιδεολογικά" ζητήματα, ενώ υποσχέθηκε πως εάν εκλεγεί πρόεδρος θα είναι "πρώτος μεταξύ ίσων" και θα λογοδοτεί, παραπέμποντας στην κριτική που είχε ασκήσει στον Αλέξη Τσίπρα, για αρχηγοκεντρική στάση.
Με την ομιλία του κ. Τσακαλώτου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου, το οποίο στο ξεκίνημά του ενέκρινε τις πέντε υποψηφιότητες για την ηγεσία.

Σβίγκου: Ώρα ευθύνης για όλους

«Η διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί σημείο καμπής και ώρα ευθύνης για όλους», τόνισε η κα Σβίγκου, σημειώνοντας πως «το στοίχημα είναι η προσέλευση στις κάλπες. Όλες και όλοι πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και είναι δυνατός. Το μήνυμα για μια ενωμένη και ισχυρή Αριστερά για έναν ενωμένο και ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει προοπτική στο μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του».
«Η διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί σημείο καμπής και ώρα ευθύνης για όλους», τόνισε η κα Σβίγκου, σημειώνοντας πως «το στοίχημα είναι η προσέλευση στις κάλπες. Όλες και όλοι πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και είναι δυνατός. Το μήνυμα για μια ενωμένη και ισχυρή Αριστερά για έναν ενωμένο και ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει προοπτική στο μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του».
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, λέγονατς ότι «σήμερα γράφουμε στην πράξη τη νέα σελίδα για το κόμμα και κηρύσσουμε την αρχή της διαδικασίας ανασυγκρότησης. Μίας διαδικασίας ανασυγκρότησης που έχει την στήριξη του εμβληματικού προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, του πρώτου αριστερού πρωθυπουργού της χώρας. Του επικεφαλής μίας κυβέρνησης που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και στήριξε τους κοινωνικά ασθενέστερους. Μίας κυβέρνησης που ανέλαβε την ιστορική ευθύνη και υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε πρόεδρος ενός μικρού κόμματος της Αριστεράς και έγινε πρόεδρος του μεγαλύτερου αριστερού κόμματος της Ευρώπης».
Κάνοντας αναφορά στην επόμενη ημέρα η κα Σβίγκου υπογράμμισε ότι «έχει αρχίσει, σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα για την νέα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγουμε την πόρτα για να περάσει το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία δεν γίνεται σε συνθήκες θερμοκηπίου, γίνεται σε συνάφεια με την κοινωνία και τα προβλήματά της και με όσα συμβαίνουν στην χώρα, τα οποία παρουσιάζει ως αναπόφευκτα ή ακόμη και φυσικά η προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
Τέλος, η κα Σβίγκου μίλησε για αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, σημειώνοντας ότι την συνοδεύουν «το ψέμα, η συγκάλυψη, η διαστρέβλωση. Όλα αυτά δεν αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας. Ο πολιτικός μας ανταγωνισμός οφείλει να είναι ανταγωνισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεν αξίζει στην Ελλάδα η εικόνα ενός παντοδύναμου πρωθυπουργού και μίας διασπασμένης αντιπολίτευσης. Η κοινωνία δεν μας περιμένει, η ΝΔ και η ακροδεξιά είναι ήδη εδώ και ρίχνουν την βαριά σκιά τους».

Βασιλειάδης: Η επόμενη μέρα να μας βρει πιο ενωμένους και αποφασισμένους

«Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει πιο ενωμένους, πιο δυνατούς και αποφασισμένους για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ένας λαός που έχει περάσει πολλά», υπογράμμισε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Γ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, που -όπως είπε- «διεξάγεται σε μια ιστορική στιγμή για την Αριστερά, το κόμμα, την κοινωνία».
Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και «μετά την απόλυτη επικράτηση της Δεξιάς σε κάθε έκφανση», έχουμε μπει σε μια νέα πολιτική συγκυρία, αλλά και πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ελληνική Αριστερά, κυβερνώσα Αριστερά και δικαίωσε τους αγώνες γενεών.
Τώρα «καλούμαστε να περάσουμε σε ένα επόμενο στάδιο βίαιης ωρίμανσης», είπε χαρακτηριστικά.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι ήδη από την αρχή της νέας θητείας της «ξεδιπλώνει την ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα της», λέγοντας ότι και εμείς τον έχουμε απογοητεύσει αυτόν τον λαό, όμως περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ λύσεις και όραμα. «Εμείς έχουμε τα εργαλεία γι' αυτό. Να ενεργοποιήσουμε το κόμμα μας, τις οργανώσεις μας, τα ινστιτούτα μας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Ο ίδιος ζήτησε να δοθούν όλες οι δυνάμεις στις εκλογικές διαδικασίες, «να τις μετατρέψουμε σε γιορτές δημοκρατίας για να αναγεννηθεί η ελπίδα και να δώσουμε δύναμη στη νέα ή τον νέο πρόεδρο».
Υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένας δυνατός/ή πρόεδρος, αλλά και ένα δυνατό κόμμα που θα τροφοδοτεί τον/την πρόεδρο με δύναμη.
«Πρόεδρος και κόμμα είναι αλληλένδετα, ένα ενιαίο όλον», σημείωσε και κατέληξε με μια προτροπή του προς τους υποψήφιους προέδρους ως απλό μέλος και πολίτης, λέγοντας «από το κόμμα, για το κόμμα, με το κόμμα, σπάστε τις παραλυτικές ισορροπίες που κρατούν το κόμμα καθηλωμένο και άνευρο. Αφήστε άσβεστη την παρακαταθήκη του Αλέξη για την κυβερνώσα Αριστερά, τον κορμό της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του τόπου».

Το Συνέδριο


Το Διαρκές Συνέδριο διεξήχθη με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής ή διαδικτυακής παρουσίας.
Οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση.
Σημειώνεται ότι για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που δεν απαιτείται για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή.
Επίσης, εγκρίθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία για την προεδρία του κόμματος.

Κατέθεσε την υποψηφιότητα επισήμως ο Κασσελάκης - Οι 30 που τον στηρίζουν

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, κατέθεσε και επίσημα στο διαρκές συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς συγκέντρωσε τις υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
Στην κατάθεση της υποψηφιότητας του προς το προεδρείο του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:
«Με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου του 2022 δικαίωμα υποψηφιότητας για την θέση του προέδρου του κόμματος έχει κάθε μέλος το οποίο, εντός των προβλεπόμενων από το καταστατικό προθεσμιών, καταθέτει την επιθυμία του είτε σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή,ς είτε κατά την έναρξη- στην προκειμένη περίπτωση- των εργασιών του Διαρκούς Συνεδρίου, το χρονοδιάγραμμα του οποίου αποφασίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Αναγκαία προϋπόθεση για να γίνει δεκτή μια υποψηφιότητα είναι η υποστήριξή της, τουλάχιστον από το 10% των μελών της ​Κεντρικής Επιτροπής.
Σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2023 σεβόμενος τις διαδικασίες του κόμματος, στο οποίο συνειδητά έγινα μέλος και του οποίου την πολιτική απόφαση και το Καταστατικό τιμώ και δεσμεύομαι να υπηρετώ καταθέτω την υποψηφιότητά μου για την θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσκομίζοντας τις παρακάτω υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου.

Αθήνα 2 Σεπτεμβρίου 2023

Στέφανος Κασσελάκης

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ
1) ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ βουλευτής
2) ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ βουλευτής
3) ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ τ.βουλευτής
4) ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ τ.βουλευτής
5) ΜΠΕΤΥ ΣΚΟΥΦΑ τ.βουλευτής
6) ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ τ.βουλευτής
7) ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ τ.βουλευτής
8) ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ τ.βουλευτής
9) ΚΛΕΙΩ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ)
10) ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
11) ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΘΗΣ
12) ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ
13) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΑΟΥΣΗ
14) ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ
15) ΧΡΥΣΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
16)ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΙΣΚΙΡΑ
17)ΣΟΦΙΑ ΛΑΓΙΟΥ
18) ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΗ
19)ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΟΥΚΑΚΗ
20) ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ
21)ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΑΚΟΥ
22) ΡΙΤΣΑ ΜΕΜΤΣΑ
23) ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΟΣΚΑΧΛΑΙΔΗΣ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
24) ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
25) ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΑΝΕΛΑ (ΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ)
26) ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΜΥΡΝΑΚΗ
27) ΜΑΥΡΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
28) ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΑΥΛΑΡΙΟΥ
29) ΨΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
30) ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΦΛΑΝΙΔΗΣ

Οι διορθώσεις Κασσελάκη

Για δύο διορθώσεις που υπήρξαν αναφορικά με τη λίστα των 30 υπογραφών που κατέθεσε στην έναρξη ο Στέφανος Κασσελάκης για την υποψηφιότητα του, ενημέρωσε η πρόεδρος του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνεδριακής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε, στη θέση της Κλειώς Αγγουράκη υπογράφει ο Γιάννης Βουλγαράκης και στη θέση της Γεωργίας Ρανέλα, η 'Αννα Κωνσταντινίδου.

Απουσία Τσίπρα

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, παραμένει αποστασιοποιημένος, καθώς η έγνοια του είναι να  διασφαλιστεί η ενότητα την επόμενη μέρα.
Είναι αποφασισμένος να μην εμπλακεί στην εσωκομματική αναμέτρηση, όπως δεν το έκανε από την πρώτη ημέρα που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι, απουσιάζε απο τις εργασίες του συνεδρίου.

Περί εκλογών

H εκλογή Προέδρου θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.
Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.
Την επόμενη Κυριακή (10/9) θα στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα, προκειμένου τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όσοι γίνουν μέλη την ημέρα εκείνη, να ψηφίσουν για πρόεδρο του κόμματος.
Η Πολιτική Γραμματεία πρότεινε ως πρόεδρο της 9μελούς Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γ. Δρόσο.
Σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία στις Οργανώσεις Μελών του Εξωτερικού, τα μέλη τους θα μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά με τη χρήση μοναδικού κωδικού, ενώ θα μπορούν μέχρι και 2 ημέρες πριν από τις κάλπες να εγγράφονται στο μητρώο μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης