Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ηλεία

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ηλεία
Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης
Στην Ηλεία μεταβαίνει σήμερα, Σάββατο 2/9, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μετά από κοινή πρόσκληση των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πύργου, αλλά και της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης.
Έτσι, στις 11:00 θα παρακολουθήσουν την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα και στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξής τους σε Επίτιμους Δημότες Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 20:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθούν το Δημαρχείο της πόλης του Πύργου, όπου θα λάβει χώρα η ανακήρυξή τους σε Επίτιμους Δημότες Δήμου Πύργου. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, στην κεντρική πλατεία Πύργου, καθώς και χαιρετισμοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, καθώς και τους Δημάρχους, Πύργου Π.Αντωνακόπουλο και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ι. Λέντζα.
Αύριο, Κυριακή 3/9, θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς, καθώς και συναυλία από την Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων και την Μεικτή Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης