Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης έφερε γενικευμένο πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι εναντίον όλων – Δύσκολη η συμβίωση τους μετά τις εσωτερικές εκλογές

Ο Κασσελάκης έφερε γενικευμένο πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι εναντίον όλων – Δύσκολη η συμβίωση τους μετά τις εσωτερικές εκλογές
Όλα τα σημάδια δείχνουν «πόλεμο», στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος το πιθανότερο δεν είναι να τελειώσει με «ανακωχή»
Σχετικά Άρθρα
Η υποψηφιότητα Κασσελάκη, η οποία έχει συγκεντρώσει 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και σήμερα στο Διαρκές Συνέδριο θα επικυρωθεί κανονικά, ήταν τελικώς η «σπίθα» που έβαλε «φωτιά» στο σκηνικό της αντιπαράθεσης ενόψει προεδρικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος μπορεί να μην έχει μπει ακόμα σε κάποια ανοιχτή αντιπαράθεση με τους οπαδούς των συνυποψηφίων του, όμως ο «πόλεμος» έχει ξεκινήσει στην Κουμουνδούρου. Πόλεμος που δύσκολα θα τελειώσει με «εκεχειρία», καθώς οι κατηγορίες που εξαπολύονται ένθεν κακείθεν δεν είναι εύκολο να μαζευτούν.

Άδειασμα με αιχμές του Πολάκη στον Παππά

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Παύλου Πολάκη, ανακοινώνοντας -πρακτικά- τη στήριξη της συγκεκριμένης ομάδας στον Στέφανο Κασσελάκη, αποκάλυψε τον χωρισμό του «αψύ Σφακιανού» με την «Κίνηση Μελών» του Νίκου Παππά. Όχι μόνο του χρεώνει ότι «δεν μπορεί να επιδείξει ηγετική πυγμή», αλλά παράλληλα σημειώνει ότι «εμείς μέχρι χτες με τον Νίκο Παππά ήμασταν, αυτός δεν ήταν ποτέ μαζί μας».

Καρφιά και για τον νάρκισσο Τσακαλώτο


«Καρφιά» είχε όμως και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αν και λιγότερα από όσα αναμένονταν. «Το ιδεολογικό και πολιτικό του υπόβαθρο είναι βαθύτερο από των άλλων δύο», αναφέρει χαρακτηριστικά, για να τονίσει όμως ότι «δεν μπορεί να τιθασεύσει τον ναρκισσισμό του».
Τέλος, μιλά για «διακριτές δεξιότητες» της Έφης Αχτσιόγλου, στην οποία όμως χρεώνει «αχαλίνωτη φιλοδοξία», ενώ ειρωνεύεται τα όσα είπε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος σχετικά με την πειθαρχία που θα χρειαστεί να έχουν όλα τα στελέχη σε περίπτωση δικής της προεδρίας. «Στο αφήγημά της, φαντασιώνεται να μας “φορέσει” και κάτι αυστηρούς κανόνες, που με αυστηρό τρόπο, λέει, θα φροντίσει να τηρηθούν αυστηρά».

Ομπρελίτες τα χώνουν σε Τσίπρα-Πολάκη

Με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη αλλά και τον Στέφανο Κασσελάκη τα βάζει μέσω επιστολής ομάδα εντός της «Ομπρέλας» που έχει «ζυμώσει» θέσεις ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου του Νοεμβρίου. Σε αυτήν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν δηλώνουν τα ονόματά τους, έχουν όμως ξαναπαρέμβει για μια σειρά θεμάτων, όπως το επίδομα 600 ευρώ στους αστυνομικούς, τάσσονται σαφώς υπέρ μιας καθαρά αριστερής στροφής του κόμματος.

Κατηγορούν τον Τσίπρα για κυβερνητισμό και παραγοντισμό


Κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για εμμονή στη διεύρυνση που «δεν βγήκε» και αντίθετα κατέληξε να δημιουργήσει «γιγάντωση του κυβερνητισμού, του αρχηγικού χαρακτήρα του κόμματος, του παραγοντισμού και της άνευ ορίων συμπόρευσης με ομάδες ή πρόσωπα, που κουβαλούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ως πολύφερνες νύφες και χωρίς κανέναν αναστοχασμό τις προηγούμενες πολιτικές τους εντάξεις, ή που σήμερα διαφημίζουν ως κριτήριο πολιτικής ανόδου τις “λαμπερές” τους σπουδές ή τις επιχειρηματικές τους καριέρες, σύμφωνα με τα χειρότερα πρότυπα της αμερικανικής πολιτικής επικοινωνίας».

Καρφιά και για τον αμερικανόφερτο Κασσελάκη

Το τελευταίο με τα… χειρότερα πρότυπα της αμερικανικής πολιτικής επικοινωνίας απευθύνεται προφανώς στον υποψήφιο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Ούτε όμως και ο Παύλος Πολάκης γλιτώνει τα «βέλη», καθώς συμπεριλαμβάνεται σε μια κριτική που σε πρώτη ανάγνωση απευθύνεται στον Τσίπρα και κατακρίνει την «ανοχή σε αντιεμβολιαστικές απόψεις κεντρικού στελέχους στην πρώτη φάση της πανδημίας, τότε που η ΝΔ εδραίωνε ηγεμονία με την εμβολιαστική κάλυψη και τους ψηφιακούς νεωτερισμούς».

Πόλεμος και πολλές αποχωρήσεις είναι το βασικό σενάριο


Όλα τα σημάδια δείχνουν «πόλεμο», ο οποίος το πιθανότερο δεν είναι να τελειώσει με «ανακωχή». Σε αυτή την κατεύθυνση δείχνει και η απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη να απόσχει από την προεδρική εκλογή αλλά και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, ενώ ήδη έχει παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά είναι τα στελέχη που περιμένουν να δουν τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου για να αποφασίσουν αν το κόμμα συνεχίζει να καλύπτει τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους ή χρειάζεται να βρουν πλέον κάτι διαφορετικό. Οι πασοκογενείς είναι φυσικά μεταξύ αυτών των στελεχών.

Δύσκολη η συμβίωση Αχτσιόγλου-Κασσελάκη-Παππά-Τσακαλώτου μετά τις εκλογές

Και φυσικά, όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις εκλογές αφού το πραγματικό ντέρμπι θα γίνει μετά αυτές. Πως θα είναι η συμβίωση μεταξύ της Αχτσιόγλου και του Κασσελάκη; Τι θα κάνει ο Τσακαλώτος και τι ο Παππάς; Και το κυριότερο: Μήπως οι εκλογές δώσουν το εύνασμα για ένα νέο κόμμα στο οποίο θα θελήσει να συνεισφέρει και ο Αλέξης Τσίπρας; Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης