Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σιγουριά Μητσοτάκη για επανεκλογή Χατζημάρκου στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σιγουριά Μητσοτάκη για επανεκλογή Χατζημάρκου στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Τον κ. Χατζημάρκο προλόγισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «τον κατάλληλο άνθρωπο που είναι στην κατάλληλη θέση»
Στον φάρο του Αγίου Νικολάου στο Μαντράκι, με φόντο το κάστρο της Ρόδου, παρουσιάστηκε στις 1/9/2023 το ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και εκ νέου υποψηφίου στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, παρουσία μάλιστα και του πρωθυπουργού, ο οποίος συνοδευόταν από κυβερνητικό κλιμάκιο.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα παρευρέθηκαν υποψήφιοι της παράταξης από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
Τον κ. Χατζημάρκο προλόγισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «τον κατάλληλο άνθρωπο που είναι στην κατάλληλη θέση».
Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα, με τη βεβαιότητα πως ο νυν περιφερειάρχης θα εκλεγεί για άλλη μία φορά δήλωσε πως στηρίζει τον κ. Χατζημάρκο, επειδή όπως είπε, στην Κυβέρνηση επιδιώκουν να έχουν μία ομάδα με την οποία να μπορούν να έχουν καλή συνεργασία. Ειδική μνεία έκανε και στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και στα ποσοστά που έφερε η Δωδεκάνησος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στους δύο γύρους, εκφράζοντας το αίσθημα βαθιάς υποχρέωσης που νιώθεις προς τους Δωδεκανήσιους και δίνοντας τη δέσμευση πως θα ανταποδώσει.
Από τη μεριά του ο κ. Χατζημάρκος ανεβαίνοντας στο βήμα, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, έκανε έναν μίνι απολογισμό στην αρχή της ομιλίας του, αναφέροντας ως βασικότερο το γεγονός ότι παρά την καταστροφική φωτιά, το στοίχημα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής κερδήθηκε, ενώ προστατεύθηκε το τουριστικό προϊόν και παράλληλα η οικονομική ζημία καλύφθηκε εντός 24 ημερών.
Απευθυνόμενος σε όσους άσκησαν δριμεία κριτική το τελευταίο διάστημα στην περιφερειακή αρχή σε διαδικτυακές πλατφόρμες, ο κ. Χατζημάρκος είπε πως δεν έχει νόημα να συμμετάσχει στη μάχη του πληκτρολογίου, ενώ τόνισε πως «είναι ένας κόσμος δύο διαστάσεων, εκεί υπάρχουν επιτήδειοι εξαιρετικά ικανότεροι από εμάς» και συμπλήρωσε «σε έναν τρισδιάστατο κόσμο όμως, είναι τρισδιάστατες και οι προκλήσεις,και οι ευκαιρίες, και οι κίνδυνοι, η πραγματικότητα και -εγώ θα πω- και οι τραγωδίες».
Αναγνωρίζοντας τα οφέλη της τουριστικής βιομηχανίας για την περιφέρειά μας και τονίζοντας ότι οι επιδόσεις σε αυτό τον τομέα είναι ιδιαίτερα θετικές, εξέφρασε την επιθυμία του να κάνει ακόμα περισσότερα για τα νησιά χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης