Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα... αποποίηση ευθυνών από Μητσοτάκη σε υπουργικό: Οι αδυναμίες, οι απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες και οι ταυτότητες

Νέα... αποποίηση ευθυνών από Μητσοτάκη σε υπουργικό: Οι αδυναμίες, οι απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες και οι ταυτότητες
«Στη νέα Βουλή ότι θα είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης...» επεσήμανε στην εισήγηση του ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές, που χάρισαν μια ακόμα αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κινείται στον ίδιο δρόμο, εκείνο της… αποποίησης ευθυνών και των αιχμών κατά της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του βρίσκεται στη δεύτερη θητεία της. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η πύρινη λαίλαπα στον Έβρο συνεχίζει το καταστροφικό της πέρασμα.
Ο πρωθυπουργός άρχισε την εισήγηση του με αναφορά στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, έκανε λόγο για αδυναμίες, χωρίς ωστόσο να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη. «Χωρίς να κρύψω τις αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί κυρίως στον τομέα της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και χωρίς να μηδενίσω τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν και γίνονται ακόμα σε μία άνιση μάχη...» είπε και ανέφερε τις πρόσθετες προσλήψεις 1.200 νέων πυροσβεστών αλλά και την επιτάχυνση της διαδικασίας αποζημιώσεων.
«Δυστυχώς πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση... Είναι σαφές συνεπώς και φαίνεται όλο και πιο πολύ στη νέα Βουλή ότι θα είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης...» επεσήμανε ο πρωθυπουργός εκτοξεύοντας αιχμές κατά της αντιπολίτευσης.

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη και οι νέες ταυτότητες

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι από τις αρχές του 2024 θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν τα πρώτα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία αλλά ότι έρχονται σημαντικές τομές στον τομέα της δικαιοσύνης.
Επίσης, αναφέρθηκε στις νέες ταυτότητες και υποστήριξε ότι «θα είναι πιο ασφαλής με έγγραφα που δεν μπορούν να πλαστογραφηθεί δουν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν... Οι νέες ταυτότητες θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις καθόλου να πω καθώς αποτελούν μέρος μιας ενιαίας ευρωπαϊκής κίνησης...
Τα fake news που διακινούν επειδή είναι μία μικρή πλειοψηφία ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες ούτε κάμερες ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται και ας μη γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού και ας μη σπεύσουν να βγάλουν ταυτότητες παλαιού τύπου καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια και άρα τζάμπα μπαίνουν σε αυτήν την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν και τα αστυνομικά τμήματα με μία πρόσθετη γραφειοκρατία...».

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη ΔΕΘ
«Θα ήθελα παρά τη δυσκολία να μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα για την οποία θα μιλήσουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη...
Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη έχουμε τον τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη έχουμε τη μικρότερη ανεργία εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω ότι αυτά και πολλά άλλα απαντούν σε όσους αμφισβητούν τις δράσεις μας στην αρχή της νέας θητείας δηλώνοντας ταυτόχρονα την επιμονή μας σε μεγάλες αλλαγές...» είπε μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης