Πολιτική

Ο Μητσοτάκης «κάρφωσε» Σπαρτιάτες και ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία του: «Υπάρχουν κόμματα χωρίς αρχηγό και αρχηγοί χωρίς κόμμα»

Ο Μητσοτάκης «κάρφωσε» Σπαρτιάτες και ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία του: «Υπάρχουν κόμματα χωρίς αρχηγό και αρχηγοί χωρίς κόμμα»
Ο Πρωθυπουργός σχολίασε τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στους Σπαρτιάτες και προειδοποίησε πως «όσα ακούστηκαν θα έχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις»
Σχετικά Άρθρα
Κατά την έναρξη της δευτερολογίας του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις στους Σπαρτιάτες, ρίχνοντας διπλό καρφί τόσο στον Β. Στίγκα, όσο όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ξέραμε πως έχουμε ένα κόμμα χωρίς αρχηγό στη Βουλή», υποδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη πρόσθεσε πως: «τώρα έχουμε και έναν αρχηγό χωρίς κόμμα» εννοώντας φυσικά το κόμμα του κ. Στίγκα.
Υπονόησε, δε, πως όλα έγιναν για χατήρι του πραγματικού αρχηγού των Σπαρτιατών, ήτοι του Ηλία Κασιδιάρη.
Επιπλέον, ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε κοινοβουλευτικές εξελίξεις (αν και δεν περνούν θεσμικά, βάσει κανονισμού, από το χέρι του) προειδοποιώντας πως «όσα ακούστηκαν θα έχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών λίγο μετά την ομιλία του στην προ ημερησίας γνωστοποίησε με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τη διαγραφή των βουλευτών Κόντη, Δημητροκάλη και Χατζηβαρδά.
Ενώ νωρίτερα, ο κ. Τασούλας είχε ζητήσει από τον Β. Στίγκα, «να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των "Σπαρτιατών"».
«Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις. Θα δω και τα πρακτικά, αλλά θέλω να ξέρετε ότι, λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη» είχε αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος της Βουλής.
Πλέον, οι Σπαρτιάτες μένουν μετά τη διαγραφή των τριών με εννέα από 12 βουλευτές και συνεπώς δεν θα υφίσταται πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα τις προβλέψεις των άρθρων 15 – 20 του Κανονισμού της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης