Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το φαινόμενο «Κασσελάκης» συνεχίζει να προκαλεί πανικό - Το μυστήριο με τις 30 υπογραφές - Αποκάλυψη για το παραδικαστικό

Το φαινόμενο «Κασσελάκης» συνεχίζει να προκαλεί πανικό - Το μυστήριο με τις 30 υπογραφές - Αποκάλυψη για το παραδικαστικό
Aυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ενόψει του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (2/9/2023) είναι ποιες είναι οι 30 υπογραφές στην υποψηφιότητα Κασσελάκη
Σχετικά Άρθρα
Πανικό συνεχίζει να προκαλεί o Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μονοπωλεί το ενδιαφέρον όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ -και όχι μονο- σε αντίθεση με τους άλλους τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, πόσω μάλλον της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- εμφανιζόταν ως φαβορί.
Το όνομα «Κασσελάκης» ακούστηκε πρώτη φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν κυκλοφόρησε ως φήμη ότι θα διεκδικήσει τη θέση του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσημα τις προθέσεις του την Τρίτη (29/8/2023) και έκτοτε συνεχίζει να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα φώτα. Το γεγονός, βέβαια, προκαλεί δυσφορία σε όλες τις πλευρές: στη ΝΔ που ακόμα ψάχνει από που «έπεσε» ο Κασσελάκης και αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ που βλέπει στο πρόσωπο του Στέφανο Κασσελάκη, χαρακτηριστικά που λείπουν από τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει ότι οι εσωκομματικές εκλογές κάθε άλλο παρά… παιχνιδάκι θα είναι για την Έφη Αχτσιόγλου. Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί την Κουμουνδούρου είναι το γεγονός ότι βλέπουν έναν «ξένο σώμα» να έχει τέτοια δυναμική που θα μπορούσε να τους πάρει το κόμμα μέσα από τα χέρια. Γιατί ακόμα κι αν ο Κασσελάκης δεν καταφέρει να τερματίσει πρώτος, θα παραμείνει στην Κουμουνδούρου αποκτώντας όλο και μεγαλύτερη δυναμική και στρώνοντας το έδαφος για το μέλλον, εάν κρίνει κανείς από τη θετική ανταπόκριση του κόσμου στην υποψηφιότητα.

Το μυστήριο των 30 υπογραφών

Πλέον, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέρχεται το Σάββατο (2/9/2023) με αποκλειστικό θέμα τις υποψηφιότητες για την προεδρία. Κι αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι ποιες είναι οι 30 υπογραφές στην υποψηφιότητα Κασσελάκη.
Η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη έχει προκαλέσει ένα «θετικό σοκ», με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί αρκετός κόσμος που δεν σκόπευε να πάει να ψηφίσει, αποθαρρυμένος από τα ως τώρα γεγονότα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το ρεύμα που έχει προκύψει υπέρ του Κασσελάκη είναι αρκετό για να ανατρέψει τα προγνωστικά;

Η αποκάλυψη για το παραδικαστικό

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το 2002-2003, όταν είχε μπει συνεταίρος του πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη ένας συγκεκριμένος δικηγόρος, υπήρχαν κάποιες οικονομικές κατηγορίες για εκκρεμείς συναλλαγές για μεγάλα χρηματικά ποσά και υπήρχε εν εξελίξει ένα δικαστήριο. Στην πορεία έχασε και το εργοστάσιο αλλά και το σπίτι στην Εκάλη καθώς υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα.
Στη συνέχεια, το 2008-09 έγινε παραπομπή του πατέρα Κασσελάκη στο δικαστήριο. Αργότερα, υπήρξε μία ενέργεια από την πλευρά Κασσελάκη ώστε να μην παραπεμφθεί στο Εφετείο για τη συγκεκριμένη δίκη, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη η υπόθεση το 2015, μετά από πολλές αναβολές, και ο κ. Κασσελάκης αθωώθηκε.
Ο δικηγόρος, ο οποίος υπήρξε συνέταιρος του πατέρα του και έδωσε το χρηματικό ποσό στον πατέρα Κασσελάκη, φαίνεται να συνδέεται με το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί το 2005.
Ο δικηγόρος φαίνεται να είχε επαφές και με άλλους κατηγορούμενους του παραδικαστικού κυκλώματος, και να είχε εμπλακεί σε κάποιες υποθέσεις που ερευνούσε τότε ο Άρειος Πάγος για τη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος ως νομικός εκπρόσωπος.
Το σημαντικότερο, ήταν πως τότε είχε γίνει έρευνα στο εσωτερικό της δικαιοσύνης και είχε αποκαλυφτεί πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε δώσει το αυτοκίνητο του σε συγκεκριμένο δικαστή, ο οποίος υποχρεώθηκε αργότερα να παραιτηθεί από το δικαστικό σώμα, με την αναφορά πως ο συγκεκριμένος δικαστής έδινε το «παρών» στο γραφείο του συνεταίρου του κ. Κασσελάκη, δηλαδή του δικηγόρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης