Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Έχει έρθει προ πολλού η ώρα για διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας - Η Αριστερά είναι στάση ζωής

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Έχει έρθει προ πολλού η ώρα για διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας - Η Αριστερά είναι στάση ζωής
Στους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, ο υποψήφιος Πρόεδρος απευθύνθηκε σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, αναπτύσσοντας τις θέσεις του για τη σχέση Κράτους-Εκκλησίας
Από τον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης -όπως παρόμοια είχε κάνει ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.
«Όπως έχει πει ο Καζαντζάκης, είναι οι κουζουλοί που κάνουν την Κρήτη ξεχωριστή. Και από αυτή την άποψη, κρατώ την κρητική παράδοση!», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ
Φανερά συγκινημένος για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν στα Χανιά, ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε «με ταπεινοφροσύνη».
«Βρίσκομαι εδώ στα Χανιά, στην Κρήτη μου, στις ρίζες μου. Εδώ που ερχόμουν κάθε καλοκαίρι» είπε ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στον παππού και τη γιαγιά του, λέγοντας με συγκίνηση «αισθάνομαι τη μνήμη τους πολύ βαθιά μέσα μου».

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, ξέρω πολύ καλά ότι έχω πολλά να αποδείξω και αυτό θα κάνω»

Στους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, ο υποψήφιος Πρόεδρος απευθύνθηκε σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την Αριστερά του μέλλοντος.
«Είμαι ένας «κουζουλός» που αφήνει την Αμερική για να έρθει στην πατρίδα του να αφήσει μία παρακαταθήκη με τις μικρές του δυνάμεις» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, ξέρω πολύ καλά ότι έχω πολλά να αποδείξω και αυτό θα κάνω».

Σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας: Η ώρα έχει έρθει εδώ και καιρό

Στις συζητήσεις του με τον κόσμο των Χανίων, πολλοί ήταν εκείνοι που στήριξαν θετικά το ζήτημα διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας, το οποίο περιλαμβάνεται στις προτάσεις της πολιτικής πλατφόρμας www.anasigkrotisitora.gr. «Η ώρα έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει ήδη η κοινωνική πλειοψηφία» δήλωσε σχετικά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αν μου δώσετε τη δύναμη θα λέω τα πράγματα ντρέτα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τους πολίτες να τον στηρίξουν λέγοντας «Η Αριστερά είναι αξιακός κώδικας, είναι στάση ζωής. Αριστερά είναι να σε ενδιαφέρει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, οι κοινωνικά αδύναμοι».
«Αν μου δώσετε τη δύναμη θα λέω τα πράγματα ντρέτα -έτσι το λέμε εμείς οι Κρητικοί-. Αυτό και μόνο αυτό».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης