Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Θέλουμε ακτοπλοΐκές εταιρείες υγιείς και κερδοφόρες για να υπάρχουν πλοία σε όλες τις γραμμές

Βαρβιτσιώτης: Θέλουμε ακτοπλοΐκές εταιρείες υγιείς και κερδοφόρες για να υπάρχουν πλοία σε όλες τις γραμμές
Η πλειονότητα των ακτοπλοϊκών εταιριών ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κοινωνίας, με σημαντικές εκπτώσεις, τόνισε ο Μ. Βαρβιτσιώτης
Σχετικά Άρθρα
Θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ακτοπλοΐας, μέσω της οποίας μετακινούνται κάθε χρόνο εκατομμύρια επιβάτες, Έλληνες και ξένοι, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μ. Βαρβιτσιώτη, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν) , Σπ. Πασχάλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε το γεγονός ότι μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μετακινήθηκαν από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα και Λαύριο) πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ. Επίσης, υπογράμμισε ότι η πλειονότητα των ακτοπλοϊκών εταιριών ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κοινωνίας, με σημαντικές εκπτώσεις.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση εκ μέρους του Σ.Ε.Ε.Ν, πλην του κ. Πασχάλη, συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο Αντιπρόεδρος, Ευ. Απέργης, ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων , Σπ. Πρωτοπαπαδάκης, ο Αντιπρόεδρος Κρουαζιέρας Α. Γελασάκης, ο Γενικός Γραμματέας Θ. Παναγιωτάκης, ο Ταμίας Δ. Θεοδωράτος, τα μέλη Ιω. Βερνίκος Ευγενίδης και Β. ς Μάμμης, ο Επίτιμος Πρόεδρος, Μ. Σακέλλης και ο Διευθυντής Κ. Γκώνιας.
Σε σχετική ανάρτησή του ο υπουργός τονίζει ότι, «θέλουμε ακτοπλοΐκές εταιρείες υγιείς, κραταιές και κερδοφόρες προκειμένου να υπάρχουν πλοία σε όλες τις γραμμές, ώστε κανένα νησί να μην είναι απομονωμένο και ξεχασμένο από το κέντρο καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Εξάλλου οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι λεωφόροι ανάπτυξης των νησιών μας. Για μας η βιωσιμότητα των εταιρειών, η ανανέωση του στόλου και η προσβασιμότητα των νησιωτών αποτελούν βασικά συστατικά της επόμενης μέρας της ακτοπλοΐας».

www.bankingnews.gr
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης