Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραυνός εν αιθρία ο Κασσελάκης για το πολιτικό σύστημα – Έτοιμος να παίξει το ρόλο του αντί – Μητσοτάκη

Κεραυνός εν αιθρία ο Κασσελάκης για το πολιτικό σύστημα – Έτοιμος να παίξει το ρόλο του αντί – Μητσοτάκη
Ο μόνος που ανησυχεί πραγματικά για την περίπτωση Κασσελάκη είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Η περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη έχει απασχολήσει, πλέον, όλο το πολιτικό φάσμα και από τα δεξιά και από τα αριστερά.
Θα ξεκινήσουμε από το κόμμα στο οποίο θέλει να ηγηθεί, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είδαν με καλό μάτι την υποψηφιότητα του στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν με καλό μάτι την υποψηφιότητά του και θεωρούν ότι είναι μία κίνηση που υποκρύπτει άλλες προθέσεις, ίσως δηλαδή υπάρχει δάκτυλος του Αλέξη Τσίπρα.
Η κίνηση Κασσελάκη έχει διχάσει και τους προεδρικούς.
Για παράδειγμα, είδαμε τον Παύλο Πολάκη εκεί που είχε συνταχθεί με τον Nίκο Παππά να αποτραβιέται και να παίρνει θέση υποστήριξης του κ. Κασσελάκη.
Ωστόσο, είδαμε και επίθεση από την Αυγή προς το κ. Κασσελάκη αλλά και επικριτικά σχόλια από το παλιό πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει σχέση με το βαθύ ΣΥΡΙΖΑ του 3%

Όλα συμπυκνώνονται στο εξής: ο Στέφανος Κασσελάκης εκπροσωπεί απόψεις και ιδεολογία που δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το κυρίαρχο 3% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακριβώς, γι’ αυτό το λόγο κάποιοι εκτιμούν ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο φαβορί των εσωκομματικών εκλογών, την Έφη Αχτσιόγλου από την στιγμή που έχουν πάρει θέση υπέρ της αρκετοί βουλευτές που ανήκουν και στο προεδρικό μπλοκ.

Κινήματα και ρεύματα

Αν διαβάσει κανείς την πλατφόρμα του θα πρέπει να αρκεστεί σε γενικότητες τύπου «να επιστρέψουμε στην συμμετοχική δημοκρατία» και άλλα βαρύγδουπα που δεν συγκινούν πλέον.
Αναμφίβολα, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μία υποψηφιότητα που ενώνει κύκλους της Κεντροαριστεράς αλλά και σύγχρονα κινήματα.
Πολλοί τόνισαν όταν διάβασαν την περίπτωσή του και σχολιάζοντας την δηλωμένη ομοφυλοφιλία του, ότι εάν δεν ήταν γκέι μόνο για γραμματέας σε κάποια τοπική οργάνωση του κόμματος στο εξωτερικό θα έμπαινε και τίποτα παραπάνω…

Εθελοντής Biden και φιλελέφτ

Ο κ. Κασσελάκης υπήρξε εθελοντής στο επιτελείο του Biden και ανήκει στην φιλελέφτ πλευρά του πολιτικού συστήματος η οποία δεν γνωρίζει ιστορία.
Αν γνώριζε θα καταλάβαινε ότι το γεγονός ότι ξεκινάει την προεκλογική του εκστρατεία από τους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά, είναι μεγάλη κοροϊδία.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε χρονικά ο πρώτος διώκτης της Αριστεράς με το νόμο Ν.4229/94 που στόχος του ήταν η ποινικοποίηση των ανατρεπτικών ιδεών, ιδιαίτερα η δίωξη κομμουνιστών, αναρχικών και η καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων.
Λεπτομέρειες θα πείτε…

Θέλει να παίξει το ρόλο του αντι- Μητσοτάκη

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι το γεγονός ότι σχολιάζεται και αναπαράγεται τόσο πολύ ο Στέφανος Κασσελάκης στα media και τα social media επειδή η κυριαρχία Μητσοτάκη στο πολιτικό σύστημα είναι, πλέον, ενοχλητική.
Ακόμα περισσότερο, όταν στους πρώτους μήνες της δεύτερης θητείας οδηγείται από γκάφα σε γκάφα και δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη αντιπολίτευση για να καρπωθεί την φθορά της.
Η χώρα έχει ανάγκη μία σκληρή αντιπολίτευση ακριβώς για να μην νιώθει άτρωτος ο κάθε πρωθυπουργός.
Ουσιαστικά, θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του αντι-Μητσοτάκη παρόλο που παλαιότερα έχει υπάρξει υποστηρικτής της υποψηφιότητας Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016 και έχει μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του όπως δήλωσε και σε άρθρο του στην αγγλική έκδοση της Καθημερινής.

Ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ για την μεγάλη προβολή του

Ο μόνος που ανησυχεί πραγματικά για την περίπτωση Κασσελάκη είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε πολλά από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και φυλλοροεί από στελέχη που θέλουν να πάνε στην ΝΔ και πιο κοντά στην εξουσία.
Διατηρεί όμως τις δυνάμεις του και ελπίζει σε σμίκρυνση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει κάτι παραπάνω στις επόμενες εκλογές.
Πιστεύει ότι θα τα πάει καλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα δώσει ένα τελειωτικό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.
Ο Κασσελάκης ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ παρά στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό προβληματίζει τον Ανδρουλάκη διότι στη σύγκριση μεταξύ τους υστερεί.
Ο Κασσελάκης δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, μιλάει άριστα ξένες γλώσσες και διαθέτει επικοινωνιακές ικανότητες.
Όλα αυτά που δεν έχει ο Ανδρουλάκης.
Εν πάσει περιπτώση, η περίπτωση Κασσελάκη αλλάζει το πολιτικό σκηνικό καθώς δημιουργεί ενδιαφέρον στην Κεντροαριστέρα και ενδεχομένως να είναι ένας πόλος που θα εισπράξει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ.
Αν μάλιστα κερδίσει την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ θα μικρύνει.

Το σίγουρο είναι ότι έχει ταράξει την ησυχία των κομμάτων και ψάχνουν να δουν από που προέκυψε η υποψηφιότητά του.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης