Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπαρτιάτες: Εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές - Η «σωστή πλευρά της ιστορίας» μας στοίχισε τα Beriev

Σπαρτιάτες: Εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές - Η «σωστή πλευρά της ιστορίας» μας στοίχισε τα Beriev
Για κυβερνητικό έγκλημα κάνουν λόγο οι «Σπαρτιάτες» σε ανακοίνωση τους σχετικά τη διαχείριση των πρόσφατων πυρκαγιών - Επισημαίνουν τις συνέπειες που έχει το εμπάργκο κατά της Ρωσίας
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος των «Σπαρτιατών»:

«Οι φονικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι ένα κυβερνητικό έγκλημα που φαίνεται να μην έχει τέλος! Για ένατη ημέρα η μεγάλη φωτιά σαρώνει τον Έβρο, έχοντας δημιουργήσει δύο ενεργά μέτωπα. Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική στην Άνδρο και συνεχίζει να σιγοκαίει το βορειοδυτικό μέτωπο της Πάρνηθας…
Ως κοινωνία, θέλουμε και απαιτούμε να μην καίγονται τα δασικά μας οικοσυστήματα. Έτσι, κάθε χρόνο η κυβέρνηση ξοδεύει όλο και περισσότερα χρήματα του ελληνικού λαού, για να δημιουργήσει ένα υποτιθέμενο… άριστο σύστημα κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών. Το αποτέλεσμα και φέτος το καλοκαίρι δεν είναι σίγουρα αυτό που θα περιμέναμε… Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, αντί να εξαλειφθεί το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών, έχουμε μεγάλες δασικές πυρκαγιές τις οποίες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Προέδρου των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Βασίλη Στίγκα, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει απαξιώσει τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση σε τραγικό βαθμό, και είναι υπεύθυνη για το δράμα που παρακολουθούμε αυτό το καλοκαίρι, το οποίο είναι αποτέλεσμα της εγκληματικά ανεύθυνης πολιτικής της:

"Είναι βαρύτατη και εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης. Μήπως κύριε Μητσοτάκη, δύο περίπου μήνες από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης «σκληρής δουλειάς» η οποία προέκυψε μετά τις βουλευτικές εκλογές του 25ης Ιουνίου, έχετε συνειδητοποιήσει ότι πάλι κάνετε κάτι λάθος; Η κυβέρνηση σας έχει αφήσει να καούν το φετινό καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων. 470.000 μέσα σε δεκαπέντε μέρες του Ιουλίου και τουλάχιστον 400.000 μέσα σε τρεις μέρες του Αυγούστου!!!

Η έλλειψη επαρκών δυνάμεων εδάφους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συμμετοχή των αεροσκαφών μειώνεται σημαντικά, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εμφάνιση μεγάλων πυρκαγιών στη χώρα μας.

Κύριοι της κυβέρνησης, απαιτείται η διαχείριση κινδύνου πυρκαγιών να στηρίζεται πέρα από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών, και στην πρόληψή τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σοβαρό ρόλο στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών. Μεταξύ άλλων, χρέος του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, είναι να δραστηριοποιήσει τους ηρωικούς κατοίκους των πληγεισών περιοχών, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων πυρασφάλειας. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, εκτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορούν να παίξουν οι οικολογικές οργανώσεις και οι κυνηγετικοί σύλλογοι στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, στην κατάσβεση τους καθώς και στην αναδάσωση των καμένων εκτάσεων.

Κύριε Μητσοτάκη, η πυροπροστασία των δασών αποτελεί πρώτιστο μέλημα του κράτους.

Η επιτυχία στη διατήρηση των δασών έγκειται, στα προληπτικά μέτρα, τα οποία δυστυχώς δεν λαμβάνονται, στα προκατασταλτικά μέτρα και στα κατασταλτικά. Μεγάλη σημασία απαιτείται να δίνεται στα προληπτικά μέτρα. Εκείνο που χρειάζεται η πατρίδα μας είναι η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και η εισαγωγή νέων μηχανημάτων προηγμένης τεχνολογίας που να είναι περισσότερο ευέλικτα και εύχρηστα.

Η κύρια αιτία βασίζεται στον κακό χωροταξικό σχεδιασμό και στην κακή διαχείριση της πρόληψης δασικών πυρκαγιών από την σημερινή αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση σας.
Επίσης η έλλειψη συντονισμού και ανεπαρκών πληροφοριών σε ό,τι αφορά στις περιοχές υψηλού κινδύνου και η υποβαθμισμένη δασική οδοποιία.

Εν τούτοις, θα πρέπει να εξάρουμε, ότι παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει σε προσωπικό, πόρους και εξοπλισμό, το έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες καθ’ όλη την θερινή περίοδο για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών.

Τέλος να ρωτήσουμε τον κύριο Μητσοτάκη: “Eπιμένετε ότι… είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”;


Θα ζητήσει η κυβέρνηση σας βοήθεια από τη Ρωσία, με όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες με τον εκλεκτό σας Ζελένσκι, για τα ρωσικά πυροσβεστικά Beriev;
Να επισημάνουμε το γεγονός, ότι όταν επιχειρούσαν στο παρελθόν, έσβηναν σε λίγες ώρες κάθε πύρινο μέτωπο στην πατρίδα μας.
Σήμερα, με τους εγκληματικούς χειρισμούς σας, δεν μπορούμε ούτε καν να τα νοικιάσουμε εξαιτίας του εμπάργκο κατά της Ρωσίας".» 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης