Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ταράζει τα νερά ο νέος υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης - Ποιος είναι ο εφοπλιστής... αριστερός, η σχέση με Biden

Ταράζει τα νερά ο νέος υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης - Ποιος είναι ο εφοπλιστής... αριστερός, η σχέση με Biden
Ο Κασσελάκης εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008
Βαρόνους... αποτυχημένους... γραφικούς... είναι μόνο λίγα από τα επίθετα που εκφέρουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τους μέχρι τώρα υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος, με αφορμή την "έκπληξη" που ετοίμασε ο εφοπλιστής Στέφανος Κασσελάκης.
Σημειώνεται πως ο κ. Κασσελάκης με επιστολή του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων προανήγγειλε την κατάθεση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του ο κ. Κασσελάκης θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τον τόπο καταγωγής του τα Χανιά.
Συγκεκριμένα αύριο (29/8) στις 19:15 θα έχει συνάντηση και συζήτηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους τάφους των Βενιζέλων.
Στις 22:00 θα επισκεφθεί το Ενετικό Λιμάνι της πόλης και θα έχει ζωντανή παρέμβαση σε δελτίο τηλεοπτικού σταθμού.
Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές του 2023.
Η νέα εξέλιξη, που δίνει νέο ενδιαφέρον στην κούρσα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέσω video.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το video θα αναρτηθεί στους λογαριασμούς του κ. Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης.
Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και εφοπλιστής στις ΗΠΑ, με εξειδίκευση στα ναυτιλιακά.
«Στα 30 χρόνια του είχε αγοράσει καράβια, τα οποία πούλησε, βγάζοντας πολύ μεγάλο κέρδος για τους επενδυτές και στη συνέχεια άνοιξε ένα δεύτερο επενδυτικό κεφάλαιο στη Ναυτιλία, με απόλυτη επιτυχία.
Τώρα, είναι ιδρυτής ενός ομίλου από εταιρείες και μόλις 35 ετών», ανέφερε για τον Κασσελάκη άρθρο του ekirikas.com, με τίτλο «Στέφανος Κασσελάκης: Ενας μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη του ΣΥΡΙΖA».
Την πιθανή υποψηφιότητα Κασσελάκη φέρεται να στηρίζει ο Παύλος Πολάκης, ενώ και η Έλενα Ακρίτα έχει εκφραστεί θετικά, προτείνοντας τον μάλιστα για τον δήμο Αθηναίων.

Το βιογραφικό

Ο Κασσελάκης ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι, ενώ από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας».
Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, "έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.
Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.
ΣΥΡΙΖΑ-Στέφανος Κασσελάκης: Τη Δευτέρα πιθανότατα η ανακοίνωση της  υποψηφιότητας με βίντεο 4 λεπτών
Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008.
Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.
Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ.
Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά.
Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η πολιτική πλατφόρμα «ΣΥ.ΡΙΖ.Ανασυγκρότηση τώρα»

Αντικαθιστώντας την λέξη «Αριστερά» με την «Ανασυγκρότηση», η πολιτική πλατφόρμα του Κασσελάκη φέρει τον τίτλο ««ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ» και περιλαμβάνει «έμπρακτες προτάσεις για τη Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση της χώρας», όπως: Διαφάνεια παντού, κατάργηση βουλευτικών προνομίων, διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, επαγγελματικός στρατός με κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τομές σε δικαιοσύνη, φορολογία, παιδεία, με αποτέλεσμα να ενθουσιάσει τον Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.
«Η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πρέπει να αναδειχθεί σε Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης όλων των τομέων - τώρα! Γιατί μόνο μέσα από συλλογική δράση και «εφαρμοσμένη» πολιτική, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα!», τονίζει.
Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μάλιστα και τη συμμετοχή του κόσμου για τη διαμορφώσει την πλατφόρμα του, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όλους και θα εμπλουτίζεται/συμπληρώνεται/βελτιώνεται με σχόλια και προτάσεις.
«Πολιτεύομαι με ένα κόμμα που οφείλει να βρει επειγόντως την πυξίδα του, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο για τη χώρα. Για να εμπιστευτεί ξανά η κοινωνία τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εμπιστευτεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία. Και να αλλάξει ο ίδιος, εξελισσόμενος σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό κόμμα στην υπηρεσία και υπό τον έλεγχο της κοινωνίας», επισημαίνει.

Η πλατφόρμα έχει τις παρακάτω ενότητες:

«Άμεση δημοκρατία αντί για κλειστές πόρτες»
«Διαφάνεια στα πάντα»
«Πολιτική με τον πολίτη σε πρώτο πλάνο»
«Ουσιαστική Δικαιοσύνη, όχι στα χαρτιά»
«Γινόμαστε Ευρώπη»
«Εργασία: Συνεργασία και όχι εξάρτηση»
«Φορολογία κοινής λογικής»
«Βγάζουμε την Υγεία από την εντατική»
«Φτιάχνουμε την Παιδεία από την αρχή»
«Λογαριασμοί χωρίς ηλεκτροσόκ»
«Απελευθερώνουμε την εξωστρεφή οικονομία»
«Δεν πρόκειται για άποψη, αλλά για τη ζωή μου»


Η πρώτη απάντηση στον «πόλεμο»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που αναμένεται να καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, απάντησε, μέσω Twitter, στα διαδικτυακά βέλη που δέχθηκε από επικριτές του, αυτή τη φορά για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Ειδικότερα, ο Κ. Κασσελάκης επιχείρησε να αποκρούσει τις κατηγορίες χρήστη του Twitter, σχετικά με αγωγή που δέχθηκε ο ίδιος και η εταιρεία του «Swiftbulk» από επενδυτική τράπζα στις ΗΠΑ.
Όπως τονίζει στην ανάρτησή του ο άλλοτε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «Η Silver Leaf [σσ. η επενδυτική τράπεζα που άσκησε την αγωγή] όχι μόνο έχασε την αγωγή, αλλά τιμωρήθηκε και με πρόστιμο από το δικαστήριο επειδή ήταν προδήλως αβάσιμη».
Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης μέσω της ανάρτησής του αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι η εν λόγω εταιρεία ουσιαστικά ανήκει στον εφοπλιστή Νομικό.
«Η εταιρεία που ίδρυσα δεν ανήκει στον Νομικό. Την έφτιαξα από το μηδέν και έβγαλα 70 εκ. κέρδος για τους επενδυτές μου» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης, ανταπαντώντας στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της φημολογούμενης υποψηφιότητάς του, ξεκαθάρισε πως «τίποτα δε θα μένει αναπάντητο. Από 14 ετών παλεύω μόνος μου, με τα δικά μου χέρια. Δεν τα λέρωσα ποτέ. Και ούτε θα τα λερώσω».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σ. Κασσελάκη:

«Ξεκίνησαν ήδη τον βρόμικο πόλεμο.
Φοβούνται.
Και καλά κάνουν και φοβούνται, διότι θα τους χαλάσουμε την πιάτσα.

Εγώ δεν τους φοβάμαι.
Γι’ αυτό κάνω αυτό που δεν κάνουν συχνά όσοι πολιτεύονται. Αναδημοσιεύω ο ίδιος τα ψέματά τους και τους απαντάω σημείο προς σημείο.
Γιατί ο πολιτικός που οραματίζομαι πρέπει να είναι διάφανος σε όλα. Όχι απέναντι στους υβριστές. Απέναντι στους πολίτες.

- Η εταιρεία που ίδρυσα δεν ανήκει στον Νομικό. Την έφτιαξα από το μηδέν και έβγαλα 70 εκ. κέρδος για τους επενδυτές μου.
- Όλα τα βαπόρια πουλήθηκαν σύμφωνα με το business plan. Και τα δεξαμενόπλοια (και είναι τόσο εύκολο να βρουν ότι πουλήθηκαν…).
- Η Silver Leaf όχι μόνο έχασε την αγωγή, αλλά τιμωρήθηκε και με πρόστιμο από το δικαστήριο επειδή ήταν προδήλως αβάσιμη (frivolous).
- Δεν υπάρχει καμία αγωγή ή μήνυση της αμερικανικής πολιτείας εναντίον μου ή της Tiptree Marine που ίδρυσα. Κατά της διαχειρίστριας εταιρείας υπάρχει (VShips Νορβηγίας), η οποία ήταν εξολοκλήρου υπεύθυνη, και με την οποία δεν έχω καμία σχέση.

Να ξέρουν ότι τίποτα δε θα μένει αναπάντητο.
Από 14 ετών παλεύω μόνος μου, με τα δικά μου χέρια. Δεν τα λέρωσα ποτέ. Και ούτε θα τα λερώσω.»

Ξεκίνησαν ήδη τον βρόμικο πόλεμο.
Φοβούνται.
Και καλά κάνουν και φοβούνται, διότι θα τους χαλάσουμε την πιάτσα.

Εγώ δεν τους φοβάμαι.
Γι’ αυτό κάνω αυτό που δεν κάνουν συχνά όσοι πολιτεύονται. Αναδημοσιεύω ο ίδιος τα ψέματά τους και τους απαντάω σημείο προς σημείο.
Γιατί ο… pic.twitter.com/hA8qMK1EBx

— Stefanos Kasselakis - Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) August 28, 2023 >

Δημοσκόπηση - Ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη η Αχτσιόγλου με 30,7%, Τσακαλώτος στο 13,6%, τρίτος ο Παππάς

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπει πια στην τελευταία ευθεία για την κούρσα της διαδοχής μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκτός από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Νίκο Παππά και τον Στέφανο Τζουμάκα, τα τελευταία 24ωρα ακούγεται έντονα πως ενδεχομένως στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει και ο 35χρονος εφοπλιστής Στέφανος Κασσελάκης.
Δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC καταγράφει τις τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος και τα φαβορί για την προεδρία. Σημειώνεται πως στην έρευνα δεν αναφέρεται το όνομα του κ. Κασσελάκη, καθώς δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί έως τις 2 Σεπτεμβρίου, όταν οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν και τυπικά από το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος. Στόχος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα να εκπροσωπηθεί στη ΔΕΘ, στις 17 Σεπτεμβρίου, από το νέο αρχηγό.
Αναλυτικότερα, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίσετε για νέο πρόεδρο» η Έφη Αχτσιόγλου είναι πρώτη με ποσοστό 30,7%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεύτερος με 13,6%, ενώ ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό 11,1%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 14,3% και αυτοί που δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν είναι στο 19,2%.
Screenshot_6-1_1.png



Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου επιδεικνύει δυναμική με ποσοστά τα οποία διατηρούν σημαντική απόσταση ασφαλείας έναντι των τριών ανδρών. Μεταξύ των Ε. Αχτσιόγλου, Ε. Τσακαλώτου, Ν. Παππά, και Στ. Τζουμάκα, η γυναικεία υποψηφιότητα εκτιμάται από τους ψηφοφόρους πως είναι αυτή που θα μπορούσε να κερδίσει τη ΝΔ και να κρατήσει τα ηνία της χώρας ως πρωθυπουργός.
Επιπλέον, η Έφη Αχτσιόγλου αναγνωρίζεται ως ικανότερη για να συσπειρώσει το κόμμα, να φέρει ψηφοφόρους και από άλλους χώρους και να κάνει το κόμμα πιο κεντροαριστερό. Αντίθετα, η υποψηφιότητα του Ε. Τσακαλώτου είναι αυτή που θα κάνει το κόμμα πιο αριστερό.

Screenshot_4-5.png
Σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας, η πλειονότητα (51% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνει πως θα πρέπει να παραμείνει ουδέτερος, χωρίς να πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψήφιου, ενώ το 45,3% υποστηρίζει πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διατυπώσει δημόσια τη θέση του.

Screenshot_5-2.png
Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι στο σύνολο των ψηφοφόρων εκτιμούν πως σε περίπτωση εκλογών την επόμενη Κυριακή, αξιωματική αντιπολίτευση θα αναδεικνυόταν το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 40,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 38,6%. Οι αρνητικές προοπτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται και στην ερώτηση για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς το 62,8% εκτιμά πως θα τα πάει χειρότερα σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Αντίθετα, το 23,7% πιστεύει ότι θα τα πάει το ίδιο και το 9,8% καλύτερα.
Τέλος, σχετικά με τη συμμετοχή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που θα συμμετέχουν στην εσωκομματική διαδικασία, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων (68,3%) απαντάει πως η συμμετοχή θα κινηθεί κάτω από τις 140.000, αριθμός ορόσημο που είχε καταγραφεί στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα. Ένα 10% πιστεύει πως η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη των 140.000 και το10,6% εκτιμά πως ο αριθμός των μελών και φίλων που θα συμμετάσχουν θα είναι περίπου η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης