Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούγιας αναλαμβάνει τον Θεοδωρικάκο: Δεν ήταν πολυτελής η ταβέρνα που έτρωγε, ούτε είχε θέα την Πάρνηθα που καιγόνταν

Κούγιας αναλαμβάνει τον Θεοδωρικάκο: Δεν ήταν πολυτελής η ταβέρνα που έτρωγε, ούτε είχε θέα την Πάρνηθα που καιγόνταν
Όπως αναφέρει ο γνωστός ποινικολόγος έλαβε εντολή και κατέθεσε «αγωγή αποζημίωσης του κου Θεοδωρικάκου για την προσβολή της προσωπικότητάς του, αιτούμενος το ποσό των 100.000 ευρώ»
Για χυδαία προσπάθεια κατασυκοφάντησης του πρώην υπουργού Προστασίας Του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπισή του, με αφορμή δημοσιεύματα πως «την ώρα των πυρκαγιών στην Πάρνηθα δήθεν απολάμβανε δείπνο σε πολυτελές εστιατόριο, το όποιο είχε θέα την πυρκαγιά της Πάρνηθας».
Όπως αναφέρει ο γνωστός ποινικολόγος έλαβε εντολή και κατέθεσε «αγωγή αποζημίωσης του κου Θεοδωρικάκου για την προσβολή της προσωπικότητάς του, αιτούμενος το ποσό των 100.000 ευρώ, διότι εντελώς παράνομα διέδωσαν και συνεχίζουν έως και σήμερα να διαδίδουν την ψευδή και συκοφαντική είδηση, ότι δήθεν ο κ. Θεοδωρικάκος την ώρα των πυρκαγιών στην Πάρνηθα δήθεν απολάμβανε δείπνο σε πολυτελές εστιατόριο, το όποιο είχε θέα την πυρκαγιά της Πάρνηθας».
Και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας «η πραγματικότητα, την οποία ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ήδη περιγράψει με δελτίο τύπου, είναι εντελώς διαφορετική, διότι ο κ. Θεοδωρικάκος με τη σύζυγο και την κόρη του ευρίσκονταν μαζί με εκατοντάδες άλλους πελάτες του καταστήματος σε μια οικογενειακή ταβέρνα, η οποία δεν έχει οπτική επαφή με την Πάρνηθα ούτε οποιοδήποτε χαρακτηριστικό πολυτελείας, είτε στη θέση, την οποία βρίσκεται, είτε στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος, όπου συχνάζουν όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της αστικής αυτής περιοχής, όπου ευρίσκεται η συγκεκριμένη οικογενειακή επιχείρηση, της οποίας οι ιδιοκτήτες είναι οι ίδιοι μάγειρες και σερβιτόροι».

Η απάντηση Θεοδωρικάκου στα δημοσιεύματα

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook έκανε λόγο για ντροπιαστικά δημοσιεύματα, αναφέροντας μάλιστα πως δεν πρόκειται να αφήσει «αναπάντητο το αίσχος». Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, ήδη έχει κινητοποιηθεί ο δικηγόρος του για να προχωρήσει στις κατάλληλες νομικές διαδικασίες.
«Οι ιστοσελίδες newsbreak.gr και olympia.gr προέβησαν σε μία ακραία και άθλια συκοφαντική δημοσίευση εναντίον μου. Με μία αρρωστημένη ανάρτηση με παρουσίασαν να απολαμβάνω δήθεν την καταστροφική φωτιά της Πάρνηθας με ένα πολυτελές δείπνο αισθανόμενος δικαίωση για ό,τι συμβαίνει καθώς δεν είμαι πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ντροπή τους, ντροπή σε αυτούς που χρόνια τώρα έχουν μένος εναντίον μου, αλλά κι εναντίον της ΝΔ κι επιτίθενται με συκοφαντίες. Ένα συνηθισμένο φαγητό, με τη σύζυγο και την κόρη μου σε μια οικογενειακή ταβέρνα στην Πεντέλη, μετά από πολύωρη εργασία σε τόπο που βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι -περιλαμβανομένου του ατόμου που με έβγαλε φωτό με πολίτη που συνομιλούσα- πολύ μακριά από την Πάρνηθα και χωρίς καμία οπτική επαφή, το εμφανίζουν ως πανηγυρικό δείπνο» ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Το αίσχος τους δεν θα μείνει αναπάντητο. Έχω ήδη δώσει εντολή στο δικηγόρο μου να κινηθεί σε όλα τα επίπεδα δικαστικά εναντίον των υπευθύνων της πρωτοφανούς συκοφαντίας και αθλιότητας.
Όλα τα χρόνια που υπηρέτησα και υπηρετώ στον δημόσιο βίο ήμουν και είμαι με αυταπάρνηση πάντοτε δίπλα στα στελέχη της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς στην εκπλήρωση του καθήκοντος. Προφανώς το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, αλλά είμαι υποχρεωμένος να δίνω την πρέπουσα απάντηση σε τέτοιου είδους αθλιότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης