Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με φόντο τις πυρκαγιές, ο Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Modi (Ινδία) - Στο μενού το διμερές εμπόριο

Με φόντο τις πυρκαγιές, ο Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Modi (Ινδία) - Στο μενού το διμερές εμπόριο
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ινδό ομόλογο του
Σχετικά Άρθρα
Το προφίλ ενός ηγέτη με ρυθμιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις συνεχίζει να χτίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη στιγμή που η Ελλάδα πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές.
Αυτή τη φορά, λοιπόν, το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi. Στο... μενού της συνάντησης βρέθηκε το… διμερές εμπόριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφού δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του meteo σύμφωνα με τα οποία από τις φετινές πυρκαγιές έχουν καεί περισσότερα από 1,2 στρέμματα, ενώ σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, 155 κτίσματα έχουν υποστεί ολική καταστροφή.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες και τη στιγμή που η Ελλάδα ήταν εγκλωβισμένη στις φλόγες, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου του ηγέτες δυτικών Βαλκανίων, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Modi

Στις κοινές δηλώσεις του μετά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες απηύθυναν ισχυρό μήνυμα αναβάθμισης των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας με κυρίαρχο στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του διμερούς εμπορίου.
«Πρώτος στόχος να διπλασιάσουμε την επόμενη 4ετία το διμερές εμπόριο» είπε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η Ελλάδα αποτελεί μια δυναμική πύλη προς την Ευρώπη μπορεί να προσφέρει στην Ινδία ευκαιρίες για διηπειρωτική προσέγγιση.
Συζητήσαμε το ενδεχόμενο της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ινδίας, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ όπως είπε αποδέχθηκε την πρόσκληση του ινδού πρωθυπουργού να επισκεφθεί τη χώρα.
Από την πλευρά του, ο Ινδός πρωθυπουργός δήλωσε πως η βάση των διμερών σχέσεων είναι δυνατή και πανάρχαια, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών κατά τις φωτιές και ευχήθηκε καλή ανάρρωση σε όσους έχουν πληγεί.
Ο ίδιος ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι σχέσεις στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας, των τεχνολογιών, της παιδείας και της ενέργειας, ενώ πρόσθεσε πως την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες θα βελτιωθεί η οικονομική και βιομηχανική συνεργασία και θα περάσει σε νέο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης