Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μικρές απώλειες» από τις πυρκαγιές «βλέπει» ο Βορίδης: Δύσκολα σταματούν οι mega φωτιές

«Μικρές απώλειες» από τις πυρκαγιές «βλέπει» ο Βορίδης: Δύσκολα σταματούν οι mega φωτιές
Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως είναι περιορισμένη η καταστροφή περιουσιών, για τις οποίες υπάρχει μηχανισμός που αποζημιώνει τους πολίτες
Σχετικά Άρθρα
«Μικρές απώλειες» από τις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες «βλέπει» ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, παρά το γεγονός ότι περισσότερο από 1 εκατ. στρέμματα έχουν γίνει στάχτη και περισσότερα από 155 κτίσματα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός.
Ο ίδιος έκανε λόγο -μιλώντας στον Ant1- για μεγάλη αύξηση των ημερών με ακραίες συνθήκες από 1 ημέρα το 2019, σε 3 το 2022 και σε 9 φέτος μέχρι στιγμής, ενώ ανέφερε ότι έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια τα εναέρια μέσα και έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εθελοντών, ωστόσο «τα φαινόμενα είναι τόσο έντονα που δεν είναι εφικτό να αντιμετωπιστούν όλες οι εστίες άμεσα».
«Καταλαβαίνω τη θεμιτή αγωνία πως κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Προφανώς κάνουμε και θα κάνουμε πράγματα. Υπάρχει πιο μεγάλη συζήτηση για όλα αυτά, ότι προφανώς θα χρειαστεί να εμπλέξουμε την κοινωνία περισσότερο, αλλά με οργανωμένο τρόπο», είπε ο κ. Βορίδης.
Ο Υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «όσο διαρκούν συγκεκριμένες και ακραίες συνθήκες, αν ξεκινήσει η πυρκαγιά είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις. Στην Φυλή υπήρξε παρέμβαση μέσα σε τρία λεπτά, όμως η φωτιά και πάλι ξέφυγε».
«Από μια μεγάλη πυρκαγιά όπως του Έβρου, έχουμε καταστροφές σε 40 κατοικίες και για αυτές υπάρχει ένα σύστημα αποζημιώσεων που μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη συνθήκη, οι απώλειες που έχουμε είναι μικρές. Είναι περιορισμένη η καταστροφή περιουσιών, για τις οποίες υπάρχει μηχανισμός που αποζημιώνει τους πολίτες», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας.
«Έχουμε περισσότερους πυροσβέστες από αυτούς που είχαμε. Οργανικά κενά υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια στην Πυροσβεστική», απάντησε στην σχετική κριτική της αντιπολίτευσης.
Επανέλαβε ότι «Προφανώς υπάρχει μια πολύ μεγάλη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που ξεπερνά όλα αυτά που έχουμε κάνει. Δεν υπάρχει λύση. Αν ξεκινήσουν μεγάλες πυρκαγιές, οι λεγόμενες mega fires, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης