Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπροστά στη εθνική κρίση – Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις καμένες εκτάσεις

Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπροστά στη εθνική κρίση – Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις καμένες εκτάσεις
Η αποτυχία του ελληνικού κράτους αποτυπώνεται από τον πίνακα που έχει αναρτήσει το European Forest Fire Information System όπου η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις εκτάσεις που έχουν καεί
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την μπάλα.
Η διαχείριση της εθνικής κρίσης των πυρκαγιών είναι ανύπαρκτη και αναποτελεσματική.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη, δεν μπορεί να αξιοποιήσει το κρατικό μηχανισμό και έχει αφήσει τα μεγάλα μέτωπα στην τύχη τους.

Η καταστροφή του δάσους της Δαδιάς και η φωτιά που εξαπλώνεται, πλέον, στην Πάρνηθα είναι μία τραγική εξέλιξη.
Τα βουνά γύρω από την Αττική, υποτίθεται ότι φυλάσσονται από εθελοντές και την Αστυνομία καθώς είναι ο τελευταίος πνεύμονας στην πρωτεύουσα.

Γνώριζαν αλλά φρόντισαν την διπλωματική εικόνα της χώρας

Στη Πολιτική Προστασία γνώριζαν εδώ και καιρό ότι αυτές τις μέρες, το μίγμα καύσωνα και ισχυρών ανέμων και αντί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να συγκαλέσει γενικό συναγερμό, σχεδίασε Βαλκανικές Διασκέψεις και ετοίμαζε τον ερχομό Zelensky στην χώρα, λες και είναι κάποια μεγάλη προτεραιότητα η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κροατίας και του Μαυροβουνίου ή είναι έκτακτη ανάγκη η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Zelensky και την νέα συμφωνία με την Ουκρανία για να εκπαιδεύσουμε τους πιλότους της…

Ανεπάρκειες

Η κυβέρνηση, όμως, έχει δείξει και την ανεπάρκειά της στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών.
Δεν είναι δυνατόν να καυχιόμαστε για τον φράκτη του Έβρου και την 24ωρη φύλαξή του και να μαθαίνουμε ότι 900 λαθρομετανάστες βρίσκονται στο δάσος όπου και ξεκίνησε η φωτιά.
Δεν είναι δυνατόν να κάνουν ότι θέλουν οι Ρομά στη Φυλή και τον Ασπρόπυργο χωρίς καμία νομική συνέπεια.
Δεν είναι δυνατόν η ΕΥΠ που παρακολουθεί τους πάντες και υπάγεται κατευθείαν στον Πρωθυπουργό να μην έχει λάβει τα μέτρα της, εάν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο όπως σιγοψιθυρίζουν κυβερνητικά στελέχη.
Δεν είναι δυνατόν, ο Πρωθυπουργός της χώρας, την μέρα που μαίνονται αρκετά μέτωπα, να συζητάει με την Μολδαβή πρόεδρο για να ανοίξει ελληνική πρεσβεία στη χώρα αυτή.
Είναι θέμα προτεραιοτήτων…

Πρωταθλήτρια στις καμένες εκτάσεις

Η αποτυχία του ελληνικού κράτους αποτυπώνεται από τον πίνακα που έχει αναρτήσει το European Forest Fire Information System όπου η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις εκτάσεις που έχουν καεί σε σχέση με την συνολική έκτασή της.
Ο πίνακας είναι πριν τις φωτιές του Αυγούστου…
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα εξαγγείλει για πολλοστή φορά την επανίδρυση του κράτους και τον εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής.
Και θα υπάρξουν και MME που θα το κάνουν και πρώτο θέμα…
Μάλλον στην κυβέρνηση θεώρησαν ότι η ανυπαρξία αντιπολίτευσης έριξε το πήχη της αποτελεσματικότητας.
Αντιθέτως, όμως, ο πήχης έχει ανέβει, η κυβέρνηση έχει κάψει τις προσδοκίες και η ο ρυθμός φθοράς της θα είναι μεγάλος.
Untitled.png
Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης