Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Οι απώλειες ανθρώπων τίναξαν στον αέρα την απόπειρα συγκάληψης – ΚΚΕ: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης

Τσακαλώτος: Οι απώλειες ανθρώπων τίναξαν στον αέρα την απόπειρα συγκάληψης – ΚΚΕ: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης
Τί ανέφεραν ΚΚΕ και Ευκλείδης Τσακαλώτος για την τραγωδία στον Έβρο 
Σχετικά Άρθρα
«Ο θάνατος δεκάδων ξεριζωμένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς αποτελεί ένα φρικτό πολύνεκρο έγκλημα, που σμπαραλιάζει τις όποιες κυβερνητικές δικαιολογίες ότι στον «πυρήνα του σχεδιασμού» βρίσκεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στον Έβρο.
Το ΚΚΕ προσθέτει πως «οι απανθρακωμένοι στον Έβρο προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των προσφύγων και μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στο ταξίδι του ξεριζωμού τους, αναγκασμένοι να πάρουν τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για να αποφύγουν την καταστολή και τον εγκλωβισμό που επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων».
Παράλληλα, σημειώνει ότι «το εκρηκτικό μίγμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της παντελούς έλλειψης πρόληψης και αντιπυρικού σχεδιασμού, γεννάει μόνο νέες τραγωδίες, που τις πληρώνει ο λαός, Έλληνες και μετανάστες, με το πιο βαρύ τίμημα».
Ενώ καταλήγει αναφέροντας ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα όσα τραγικά βιώνουμε εδώ και μέρες είναι εγκληματικές! Εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να σωθούν οι ζωές και οι κόποι του λαού, το περιβάλλον».
Από την πλευρά του, για «μια ακόμα χρεωκοπία ενός αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης» έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας την κατάσταση με τις φωτιές στη χώρα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Σε ανάρτησή του αναφέρει:
Και ήρθε το μακάβριο εύρημα των απανθρακωμένων ανθρώπων στη Δαδιά, για να καταρρίψει το κυβερνητικό επιχείρημα περί μηδενικών ανθρώπινων απωλειών. Ήρθε η αποτρόπαια εικόνα για να τινάξει στον αέρα την απόπειρα συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών και ολιγωριών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Όσο κι αν η έμφαση στην προέλευση των νεκρών –«παράτυποι μετανάστες» ονομάζονται στη δημόσια σφαίρα χρησιμοποιείται εκ του πονηρού, για να υποβαθμίσει το μέγεθος της απώλειας.
Γιατί είναι αυτή η τραγική απώλεια που, σε συνδυασμό με τις ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής καταστροφές, έρχεται να εμπεδώσει την εικόνα μιας αναποτελεσματικής, μιας κακής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους. Είναι αυτή η εικόνα που επιβεβαιώνει ότι ζούμε μια ακόμα χρεωκοπία ενός αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης που δεν σέβεται το περιβάλλον, αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών, λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο.
Νεοφιλελεύθερες πολιτικές με καταστροφικά αποτελέσματα. Αποφάσεις, όπως η υποβάθμιση των υπηρεσιών περιβάλλοντος, η πολυδιάσπαση των υπηρεσιών, η υποχρηματοδότηση, η μη επίλυση προβλημάτων καταπάτησης και δόμησης εντός των δασών, που έρχονται να διογκώσουν προβλήματα που σήμερα –εν μέσω και κλιματικής κρίσης– μοιάζουν να γιγαντώνονται.
Και ένα επιτελικό κράτος που θάφτηκε στις στάχτες και τα αποκαΐδια που καλύπτουν τη χώρα από τη μία άκρη ως την άλλη.
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης για τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και στο περιβάλλον, στις περιουσίες, στα ζώα, επαναλαμβάνω την πρότασή μου για κατάθεση στη Βουλή –κάθε Μάρτιο/Απρίλιο– ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα προβλέπει συγκεκριμένες πολιτικές πρόληψης για την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο και θα αξιολογείται κάθε φθινόπωρο, με βάση τα αποτελέσματα.
Η σκέψη όλων μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και σε όσους δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης