Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Ελλάδα καίγεται και ο Μητσοτάκης συζητά για πρεσβεία στη Μολδαβία – Εκκωφαντική σιωπή στην κυβέρνηση, μόνο το 112 λειτουργεί

Η Ελλάδα καίγεται και ο Μητσοτάκης συζητά για πρεσβεία στη Μολδαβία – Εκκωφαντική σιωπή στην κυβέρνηση, μόνο το 112 λειτουργεί
Επί δύο 24ωρα οι κάτοικοι στον Έβρο έζησαν εφιαλτικές στιγμές, οι φωτιές ρήμαξαν τα πάντα, με την οικολογική καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη…
Σχετικά Άρθρα
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση την ώρα που μαίνονται τεράστιες πυρκαγιές σε πλείστα σημεία της χώρας.
Η τεράστια οικολογική καταστροφή, αλλά και οι περιουσίες που έχουν χαθεί δεν έχουν φτάσει προφανώς στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο επικρατεί μια εκκωφαντική σιωπή, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητά με τη Μολδαβή πρόεδρο του το άνοιγμα πρεσβείας στο Κισινάου (δείτε εδώ).
Επί δύο 24ωρα οι κάτοικοι στον Έβρο έζησαν εφιαλτικές στιγμές, οι φωτιές ρήμαξαν τα πάντα, με την οικολογική καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη…
Ασθενείς διανυκτέρευσαν σε... πλοίο, αγρότες και κτηνοτρόφοι πάλευαν για την επιβίωσή τους και απανθρακωμένοι σοροί παραμένουν στα αζήτητα της παράνομης μετανάτευσης.
Κι όμως… η κυβέρνηση δείχνει να είναι απασχολημένη στη Διάσκεψη Βαλκανίων.

Θεατές

Δεν έφτασε η τεράστια καταστροφή που υπήρξε πριν λίγο καιρό στη Ρόδο, τα πύρινα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα σε Έβρο, Εύβοια, Βοιωτία.
Και από το μεσημέρι στο μάτι του κυκλώνα μπήκε και η Αττική, καθώς έχει ξέσπασε φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας.
Μάλιστα, σε εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11 που επεξεργάστηκε η μονάδα meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτυπώνεται η δριμύτητα και η έκταση των δασικών πυρκαγιών που είναι ενεργές στη χώρα, με τον πυκνό καπνό να έχει καλύψει τον ουρανό αρκετών περιοχών.
Ο καπνός από την πυρκαγιά στην περιοχή του Έβρου έφτασε περίπου 950 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, καλύπτοντας έκταση ίση με περίπου 110.000 τετ. χλμ.

Μόνο το 112 λειτουργεί

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση αναλώνεται στο να στέλνει μηνύματα μέσω του 112, το οποίο όπως φαίνεται είναι το μόνο που λειτουργεί σε αυτόν τον εφιάλτη.
Κάθε λίγα λεπτά, το 112 συστήνει την εκκένωση και διαφορετικής περιοχής, χωρίς ουδείς να γνωρίζει που πηγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι για τους οποίους ζητείται να μετακινηθούν.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μόνο στον Έβρο, πάνω από 12.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Άλλωστε, οι φωτιές είναι ακόμη ανεξέλεγκτες σε Ροδόπη, Καβάλα.
Πολύ δύσκολη είναι και η κατάσταση στα Ψαχνά, στην Εύβοια.
Νέα μέτωπα υπάρχουν και σε Χαλκιδική και Ναυπακτία.

Το "βαρύ" πρόγραμμα του Μητσοτάκη

Σήμερα το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ήταν ομολογουμένως... βαρύ, καθώς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vucic, αλλά και τoν Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Jakov Milatovic.
Και με τους δύο ηγέτες συμφώνησε να ενισχυθούν οι δεσμοί των χωρών μεταξύ τους, όπως και όταν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου, Albin Kurti.
Σημαντική πρόοδο έκανε ο κ. Μητσοτάκης και όταν συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Maia Sandu, την οποία ενημέρωσε για την πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει πρεσβεία στο Κισινάου το επόμενο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης