Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τελευταίες πληροφορίες: Στην Αθήνα τo απόγευμα της Δευτέρας 21/08 ο Zelensky στο δείπνο για τους ηγέτες των δ. Βαλκανίων

Τελευταίες πληροφορίες: Στην Αθήνα τo απόγευμα της Δευτέρας 21/08 ο Zelensky στο δείπνο για τους ηγέτες των δ. Βαλκανίων
Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως πληροφορείται το BN, ήδη από την Τετάρτη 16/8 έχει μπει σε εντατικές προετοιμασίες, για το δείπνο του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων
Σχετικά Άρθρα
Το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2023 επισκέπτεται τελικά την Αθήνα ο πρόεδρος της Ουκρανίας V. Zelensky σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Bankingnews που επιβεβαιώνουν νωρίτερες «διαρροές».
Για λόγους ασφαλείας δεν υπάρχει μεν καμία επίσημη επιβεβαίωση, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Μέγαρο Μαξίμου ήδη από την Τετάρτη 16/8 έχει μπει σε εντατικές προετοιμασίες, για το δείπνο του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων που είναι αφιερωμένο στη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής, με αφορμή την 20ή επέτειο συμφωνίας ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων και τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης.
Μετά από πρόσκληση του Κ. Μητσοτάκη, ο V. Zelensky θα παρακαθίσει στο εν λόγω δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αφού πρώτα τον υποδεχθεί σε μια επίσημη τελετή η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου μαζί με τους υπόλοιπους ηγέτες.
Η είδηση της επίσκεψης Zelensky κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, με τα ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ να μιλούν με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για το γεγονός, ενώ οι Αθήνα και Κίεβο τηρούν σιγή ιχθύος, όπως άλλωστε είναι λογικό.
Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος τις τελευταίες ημέρες, έχει επισκεφθεί τη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία.
Επιπροσθέτως, το «παρών» αναμένεται να δώσουν στην αυριανή διάσκεψη, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ch. Michel και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula Von der Leyen.

Απών ο Rama

Απών θα είναι πάντως ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Edi Rama, λόγω της υπόθεσης Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται ακόμα στη φυλακή, με τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας να βρίσκονται στο «κόκκινο».
Καλεσμένοι θα είναι επίσης οι ηγέτες της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας, του Κοσσυφοπεδίου, της Βοσνίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Μολδαβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

«Αστακός» η Αθήνα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του Μεγάρου Μαξίμου έχουν από νωρίς μπει κορδέλες της αστυνομίας όπου απαγορεύεται η στάθμευση.
Η πρωτεύουσα θα είναι αστακός όσον αφορά τις δυνάμεις ασφαλείας που θα τελούν υπό πλήρη εγρήγορση για παν ενδεχόμενο.

Της Ελένης Τσιάβου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης