Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι βλέψεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Με ημίμετρα, δήθεν μεταρρυθμίσεις και τα μίντια έτοιμα για… αποπροσανατολισμό

Οι βλέψεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Με ημίμετρα, δήθεν μεταρρυθμίσεις και τα μίντια έτοιμα για… αποπροσανατολισμό
Το κυβερνητικό επιτελείο ξεκινάει, πλέον, τις προετοιμασίες για να ανέβει στην Θεσσαλονίκη με ατζέντα και να αποφύγει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μετά και τις μεγάλες αστοχίες
Σχετικά Άρθρα
Σε ρυθμούς ΔΕΘ μπαίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά και το τέλος του δεκαπενταύγουστου που τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη (και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός) βρέθηκαν σε ολιγοήμερες διακοπές.
Το κυβερνητικό επιτελείο ξεκινάει, πλέον, τις προετοιμασίες για να ανέβει στην Θεσσαλονίκη με ατζέντα και να αποφύγει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μετά και τις μεγάλες αστοχίες που παρατηρήθηκαν το πρώτο μήνα της θητείας (Μηταράκης, φωτιές, φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ στη Φιλαδέλφεια κ.α).
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ατζέντα των παροχών και κυρίως των μεταρρυθμίσεων που θα θελήσει να επικοινωνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή περιέχει τα εξής:

1.Φιλελεύθερες εργασιακές διατάξεις

Εργασιακό νομοσχέδιο που θα υπόσχεται εργασία με πολύ καλές αμοιβές και που θα περιέχει δύσκολες και αντιεργατικές διατάξεις όπως εργασία 16 ωρών, δηλαδή εργασία σε δεύτερο εργοδότη. Ήδη υπάρχει μεγάλη αναταραχή γι’ αυτό το νομοσχέδιο και εικάζεται ότι δεν θα περάσει εύκολα χωρίς αλλαγές.

2.Νομοσχέδιο για τις αμοιβές και την αξιολογηση στο δημόσιο

Νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος 2, που θα περιλαμβάνει σκληρές διατάξεις για αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων σε κάθε δομή του κράτους και θα συνοδεύεται από το νέο τρόπο προαγωγής σε διευθυντικές θέσεις αλλά και το τρόπο αύξησης των αμοιβών των υπαλλήλων με γνώμονα τη παραγωγικότητα.

3.Ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου

Διάταξη με την οποία θα επιτρέπεται πλέον η ίδρυση μη κρατικού πανεπιστημίου η οποία θα δρομολογηθεί από το υπουργείο Παιδείας με την αλλαγή του άρθρου 28 του Συντάγματος. Ο χώρος της Παιδείας γενικότερα θα τεθεί υπό αλλαγές μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφιοποιήσει τα μαθήματα και τις λειτουργείες του υπουργείου στις οποίες αντιδρούν συστηματικά οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

4. Αναδιάρθρωση της Αστυνομίας

Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί σε δύσκολη θέση να απολογηθεί για τα θέματα ασφάλειας του πολίτη, με κορυφαίο γεγονός την εγκληματική αστοχία στην Φιλαδέλφεια όπου η Αστυνομία βρέθηκε προ τετελεσμένων ενώ θα μπορούσε να αποφύγει τα επεισόδια. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο χουλιγκανισμός. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την εγκληματικότητα στο Κέντρο, την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, την αύξηση των ληστειών και των μικροεγκλημάτων και την ασυδοσία ευπαθών ομάδων. Σε αυτή τη βάση, θα προωθηθεί και διάταξη για την αλλαγές στην ηγεσία της ΕΥΠ.

Μέτρα ασπιρίνες

Παράλληλα εκτός των μεταρρυθμίσεων που θέλει να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, στο προσκήνιο θα βρεθεί το νούμερο 1 πρόβλημα της κοινωνίας και μεγάλο μέτωπο για την κυβέρνηση, το θέμα της ακρίβειας. Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα πολλά και ήδη εκφράζονται οι φόβοι για στασιμοπληθωρισμό στην ελληνική οικονομία, ενώ ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός έχει μειωθεί.

Στην κυβέρνηση σκέφτονται μία δεσμίδα μέτρων – ξαναζεσταμένο φαγητό- που δεν θα καταπολεμήσουν την ακρίβεια αλλά για τα μάτια του κόσμου θα προχωρήσουν όπως:

- Η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.

- Ένα νέο πλαίσιο ενισχύσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος διότι προβλέπουν ότι θα έχει αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας το φθινόπωρο και το χειμώνα.

- Το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δε θα λάβουν αύξηση την 1η Ιανουαρίου 2024.

- Η επιταγή ακρίβειας σε χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια ανέργους, ανασφάλιστους, και άτομα με αναπηρία, η οποία θα δοθεί κοντά στα Χριστούγεννα. 

- Η επέκταση του Market Pass για άλλους δύο μήνες και ίσως μέχρι το τέλος του 2023.

Η μπλόφα της επενδυτικής βαθμίδας

Συνολικά η κυβέρνηση θα βρεθεί στην ερχόμενη ΔΕΘ με την πλάτη στον τοίχο σε αρκετά μέτωπα και θα προσπαθήσει με το μεγάλο όπλο που διαθέτει, την επικοινωνία και τα φίλια ΜΜΕ που αποτελούν το 90% της ενημέρωσης στην Ελλάδα, να περάσει το μήνυμα ότι προσπαθεί σε όλα τα μέτωπα.
Στο βαθμό αυτό, θα δούμε μεγάλη επικοινωνιακή διαχείριση και για το θέμα της επενδυτικής βαθμίδας που θα έρθει τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο, χωρίς όμως να έχει καμία επίδραση στην κοινωνία και στην καθημερινότητα του πολίτη.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε και το έλλειμα αντιπολίτευσης που υπάρχει στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε μέτωπα με πολλές αστοχίες και βουλευτές της αντιπολίτευσης (Ακρίτα) επικρίνουν τον Πρωθυπουργό γιατί φάνηκε ότι έβαλε διαφορετικά παπούτσια… Καμία σοβαρότητα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης