Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ για επίθεση τουρκοκύπριων κατά ΟΗΕ: Αποσκοπεί στη δημιουργία τετελεσμένων, στην καταπάτηση εδάφους στη «νεκρή ζώνη»

ΚΚΕ για επίθεση τουρκοκύπριων κατά ΟΗΕ: Αποσκοπεί στη δημιουργία τετελεσμένων, στην καταπάτηση εδάφους στη «νεκρή ζώνη»
Τι αναφέρει το ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα
«Η αυθαίρετη απόφαση των κατοχικών αρχών στη βόρεια Κύπρο να προχωρήσουν σε «μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες» για τη διάνοιξη δρόμου που θα συνδέει το κατεχόμενο χωριό 'Αρσος με την Πύλα (που κατοικείται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους) και η επίθεση σε δυνάμεις του ΟΗΕ, αποσκοπεί στη δημιουργία τετελεσμένων, στην καταπάτηση εδάφους στη «νεκρή ζώνη» και αναβάθμιση του «ψευδοκράτους» και πυροδοτεί επικίνδυνη ένταση στην περιοχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η απόφαση των κατοχικών αρχών λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη πολύμορφα «παζάρια» που προωθούνται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τη συμμετοχή της ελληνικής, της κυπριακής και της τουρκικής αστικής τάξης, στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».
Το ΚΚΕ εκτιμά πως «οι προσδοκίες που καλλιεργούνται για το ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι ψεύτικες. Στην πράξη, και με δική τους ευθύνη, διατηρείται η τουρκική κατοχή για 50 χρόνια στην Κύπρο, το νησί παραμένει διαιρεμένο και προχωράει το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου».
«Η πάλη για τον τερματισμό της κατοχής, για Κύπρο ανεξάρτητη, ενιαία, δηλαδή ένα και όχι δύο κράτη με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, αναδεικνύει τη σημασία της απόρριψης των σχεδίων των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, των διχοτομικών μεθοδεύσεων στην Κύπρο και των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο και τονίζει την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των λαών», καταλήγει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης