Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βολές του ΚΚΕ στον Χρυσοχοίδη για την πυρκαγιά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Βολές του ΚΚΕ στον Χρυσοχοίδη για την πυρκαγιά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
«Να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο πυρασφάλειας στο νοσοκομείο» ζητάει το Κομμουνιστικό Κόμμα από τον Υπουργό Υγείας μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στο Γενικό Κρατικό
Την αναζήτηση αιτιών και υπευθύνων για τη χθεσινή πυρκαγιά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ζητούν εννέα βουλευτές του ΚΚΕ από τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του γεγονότος και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του νοσοκομείου σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές.
Σε σχετική ερώτηση, οι βουλευτές περιγράφουν το συμβάν που έλαβε χώρα «σε άδειο θάλαμο της Β' Χειρουργικής κλινικής στον δεύτερο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, στον οποίο υπήρχαν κλινοσκεπάσματα και στατικός εξοπλισμός. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου να υποβαθμίσει το περιστατικό και να συγκαλύψει το μέγεθος του κινδύνου που διέτρεξαν προσωπικό και ασθενείς, υπάρχουν καταγγελίες για εκρήξεις και ανθρώπους που έτρεχαν πανικόβλητοι».

Ολόκληρη η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ:
«Εχθές εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε άδειο θάλαμο της Β' Χειρουργικής κλινικής στον δεύτερο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, στον οποίο υπήρχαν κλινοσκεπάσματα και στατικός εξοπλισμός. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου να υποβαθμίσει το περιστατικό και να συγκαλύψει το μέγεθος του κινδύνου που διέτρεξαν προσωπικό και ασθενείς, υπάρχουν καταγγελίες για εκρήξεις και ανθρώπους που έτρεχαν πανικόβλητοι.
Από την άλλη, μόνο χάρη στην παρέμβαση του ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού, του προσωπικού ασφάλειας και των τραυματιοφορέων μεταφέρθηκαν έγκαιρα σχεδόν 30 ασθενείς που νοσηλεύονταν σε θαλάμους κλινικών του δεύτερου ορόφου, ενώ ειδοποίησαν και την Πυροσβεστική, η οποία επενέβη σβήνοντας τη φωτιά.
Επίσης, σύμφωνα με αναφορές εργαζομένων μία νοσηλεύτρια νοσηλεύτηκε προληπτικά λόγω εισπνοής καπνού και τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι πτέρυγες νοσηλείας της Θωρακοχειρουργικής, της Β' και Α' Χειρουργικής και της Ουρολογικής. Καταγγελίες τους αναδεικνύουν ακόμα την παλαιότητα των κτιριακών υποδομών, παράγοντας ο οποίος συμβάλλει στην εκδήλωση τέτοιων επικίνδυνων περιστατικών, και την απουσία ουσιαστικής πυρασφάλειας.
Το τραγικό συμβάν της πυρκαγιάς στη Β' Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς τις βασικές συνθήκες ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς. Το νοσοκομείο λειτουργεί με απαρχαιωμένες υποδομές και χωρίς ουσιαστική πυρασφάλεια. Η υποχρηματοδότηση, βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων στην Υγεία, έχει οδηγήσει στην ελλιπή στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελεγχθούν οι υποδομές και να προληφθούν ατυχήματα, στην ανυπαρξία ουσιαστικής πυρασφάλειας και στη νοσηλεία ασθενών σε θαλάμους επικίνδυνους.
Οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει πολλές φορές τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας τους και νοσηλείας των ασθενών. Μάλιστα, πριν έναν χρόνο περίπου, σε θάλαμο του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου εργαζόμενη είχε πάθει ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνά καλώδια. Η φωτιά λοιπόν, που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, είναι κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα συνέβαινε. Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα οφείλεται στην αυτοθυσία του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, των τραυματιοφορέων, του προσωπικού της ασφάλειας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

- Να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πυρκαγιάς και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του γεγονότος.
- Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Νοσοκομείου Νίκαιας σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές.

- Να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο πυρασφάλειας στο νοσοκομείο.

- Να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι κλινικές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης