Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι «Σπαρτιάτες» στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους δύο Μανιάτες που κράτησαν «Θερμοπύλες» στην Κύπρο το '74

Οι «Σπαρτιάτες» στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους δύο Μανιάτες που κράτησαν «Θερμοπύλες» στην Κύπρο το '74
Σε μια σεμνή τελετή στο Σκουτάρι της Ανατολικής Μάνης με την πρέπουσα ευλάβεια και τον προσήκοντα σεβασμό, τιμήθηκαν ο λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος και ο στρατηγός Ηλίας Γλεντζές
Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» απέτισαν φόρο τιμής σε δύο Λάκωνες ήρωες που κράτησαν «Θερμοπύλες» του Ελληνισμού κατά την άνιση μάχη της ΕΛΔΥΚ στη Λευκωσία ενάντια στον «Αττίλα ΙΙ».
Σε μια σεμνή τελετή στο Σκουτάρι της Ανατολικής Μάνης με την πρέπουσα ευλάβεια και τον προσήκοντα σεβασμό, τιμήθηκαν ο λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος και ο στρατηγός Ηλίας Γλεντζές.
Σημειώνεται ότι η Λακωνική γη υποδέχτηκε στην αγκαλιά της, τον Ήρωα Καταδρομέα Στρατηγό Ηλία Γλεντζέ, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 στο χωριό Έλος του Δήμου Ευρώτα.
Ως Διοικητής του 13ου Λόχου Κρούσεως της 31 Μοίρας Καταδρομών, τη νύχτα 20 προς 21 Ιουλίου του 1974, με ελάχιστους καταδρομείς, εισχώρησαν στις εχθρικές γραμμές, κατέλαβαν το ύψωμα Κοτζάκαγια, διαλύοντας τουρκική δύναμη άνω των 300 ανδρών, αφήνοντας πίσω τους, πολλούς νεκρούς και τραυματίες, ενώ κατέστρεψαν το κέντρο επικοινωνιών του τάγματος.
Ο Σωτήρης Σταυριανάκος (11 Ιανουαρίου 1941-16 Αυγούστου 1974) «έπεσε» ηρωικά υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Το τρισάγιο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος, με τη συνδρομή του ιερέα π. Μιχ. Μπούρτζινου.
Τους «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» εκπροσώπησε ο Βουλευτής Β' Πειραιά, Αλέξανδρος Ζερβέας ο οποίος παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ως ένδειξη σεβασμού στην ιστορία και στην εθνική μνήμη των δύο ηρώων μας.
«Με εθνική ευθύνη και ιστορικό χρέος τιμάμε την ΕΛΔΥΚ που πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος για την υπεράσπιση της ελευθερίας της Κύπρου μας» τονίζουν οι «Σπαρτιάτες».
mani_2.JPG

mani_3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης