Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου (υπ.Προστασίας του Πολίτη): Δεν σκέφτηκα την παραίτηση - Έγινε αλληλουχία λαθών, δεν έχουμε διαλυμένη ΕΛΑΣ

Οικονόμου (υπ.Προστασίας του Πολίτη): Δεν σκέφτηκα την παραίτηση - Έγινε αλληλουχία λαθών, δεν έχουμε διαλυμένη ΕΛΑΣ
Ήδη έχουμε αποδώσει ευθύνες και θα αποδώσουμε και άλλες πολύ σύντομα, με βάση και τα δεδομένα της ΕΔΕ είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Σχετικά Άρθρα
Κάθε σενάριο παραίτησης λόγω των αστοχιών της ΕΛΑΣ στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας που είχε ως αποτέλεσμα και την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή απέρριψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι από την αρχή παραδέχθηκε πως έγιναν πολλές αστοχίες και λάθη από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε.
Οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι
Ήδη έχουμε αποδώσει ευθύνες και θα αποδώσουμε και άλλες πολύ σύντομα, με βάση και τα δεδομένα της ΕΔΕ.
Δεν θα γίνει αυτό στο απώτατο μέλλον, αλλά στο επόμενο διάστημα.
Αναδείξαμε την αποτυχία από την πρώτη στιγμή» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Οικονόμου, ο οποίος υπογράμμισε ότι στο γήπεδο της ΑΕΚ, «έγινε μια αλληλουχία λαθών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία».
«Τα λάθη θα διορθωθούν.
Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ» είπε ο κ.Οικονόμου, επισημαίνοντας πως «οι αστοχίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει να επισημαίνονται, χωρίς να οδηγούν σε ισοπέδωση και απαξίωση».

Παραίτηση

Όπως είπε, δεν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη λόγω του φιάσκου της Αστυνομίας.
«Δέκα ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μου ήρθα αντιμέτωπος με μεγάλες επιχειρησιακές αστοχίες.
Δική μου ευθύνη είναι να δουλέψουμε σκληρά και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις» τόνισε ο κ.Οικονόμου.
Ερωτηθείς για το ένα είναι πρόβλημα το γεγονός πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι έρχεται στη χώρα το κονβόι των Κροατών, ο κ.Οικονόμου είπε ότι «δεν έφτασε ποτέ στο δικό μου επίπεδο η πληροφορία».
«Το σύνολο της διαχείρισης της πληροφορίας που ήταν διαθέσιμη στην Ελληνική Αστυνομία είναι σαφές ότι υπήρξε προβληματικό σε όλα τα επίπεδα» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου, επισημαίνοντας σχετικά με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως για τους υπόπτους για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Δεν φτάνει κανένα μέτρο από μόνο του

Απαντώντας σε ερώτηση τι διαφορά θα έχουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας σε σχέση με τα παλιά, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο κ.Οικονόμου εξέφρασε την άποψη ότι αυτά έφεραν αποτελέσματα.
«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε πριν από ένα χρόνο είχαν θετικό αντίκτυπο.
Δεν εξαφάνισαν την παραβατικότητα ούτε η αυστηροποίηση των ποινών ή κάποιο μέτρο από μόνο του μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα.
Τα μέτρα που πήραμε με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες και να έχουμε αυτές τις ποινές» είπε ο κ.Οικονόμου λέγοντας ότι ο αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα να μπαίνουν αυστηρές ποινές όταν γίνονται επεισόδια μακριά από τα γήπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης