Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάουλ Μητσοτάκη – Δεν «είδε» την εισβολή των Κροατών χούλιγκαν και μίλησε για ραντεβού θανάτου - Τα «ξαναζεσταμένα» μέτρα

Φάουλ Μητσοτάκη – Δεν «είδε» την εισβολή των Κροατών χούλιγκαν και μίλησε για ραντεβού θανάτου - Τα «ξαναζεσταμένα» μέτρα
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα για τη βία στα γήπεδα, τα οποία υποτίθεται πως ήδη ισχύουν
Σχετικά Άρθρα
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της UEFA Aleksander Čeferin την Τετάρτη (16/8/2023), στον απόηχο του πρωτοφανούς φιάσκο με την εισβολή εκατοντάδων Κροατών χούλιγκαν και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο πρωθυπουργός στις κοινές του δηλώσεις με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, εξήγγειλε εκ νέου μέτρα, τα οποία υποτίθεται πως ήδη ισχύουν, όπως το κλείσιμο των συνδέσμων και ο έλεγχος στις θύρες των γηπέδων.
Ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε ότι αυτό που έγινε στην Αθήνα, δηλαδή η δολοφονία του 29χρονου, δεν είναι απλά οπαδικό.
«Μην τους αποκαλείτε φίλους τού ποδοσφαίρου γιατί δεν είναι φίλοι τού ποδοσφαίρου.
Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις ηλίθιες ιδέες τους», είπε ο κ. Čeferin.
Ο κ. Μητσοτάκης αντί να καταγγείλει τον ναζιστικό προσανατολισμό των συγκεκριμένων ομάδων, - παρόμοιο με των Azov στην Ουκρανία - όπως οι ΒΒΒ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που εισέβαλαν στην Ελλάδα, αοριστολόγησε βλέποντας απλώς «εγκληματικές ομάδες».

Ραντεβού θανάτου;

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποπέσει σε φάουλ…που επιδέχεται «κόκκινη κάρτα», κάνοντας λόγο για …ραντεβού θανάτου και όχι για εισβολή εκατοντάδων χούλιγκαν που είχαν σκοπό να σκοτώσουν.
«Η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup.
Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες.
Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους, επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες.
Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες -έχει δίκιο ο Aleksander, δεν μιλάμε εδώ για οπαδούς φιλάθλους- οι οποίες με πρόσχημα τους αγώνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη οργανώνοντας ραντεβού θανάτου.
Το φαινόμενο αυτό είναι διεθνές, είναι διαχρονικό, είναι σύνθετο, ενώ αποδεικνύεται ότι ούτε η αυστηροποίηση των ποινών που καθιερώσαμε ούτε οι μηχανισμοί πρόληψης που υπάρχουν, λειτουργούν πάντοτε όπως πρέπει», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο και για επιχειρησιακή αστοχία της ΕΛ.ΑΣ.
Κάνοντας λόγο για «ραντεβού θανάτου», φέρεται ο κ. Μητσοτάκης να αναπαράγει ό,τι ισχυρίζονται και οι συνήγοροι των Κροατών χούλιγκαν.

Θύελλα αντιδράσεων

Τα «ξαναζεσταμένα» μέτρα και οι δηλώσεις για ραντεβού θανάτου προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολύτεσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για υποκρισία του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι δεν έκανε καμία αυτοκριτική, ενώ ήταν εξαφανισμένος εδώ και 10 ημέρες.
Η Κουμουνδούρου μιλά για το πρωτοφανές φιάσκο που βαφτίστηκε «επιχειρησιακές αστοχίες» και υπογραμμίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είχαν εξαγγελθεί και τον Φεβρουάριο του 2022, μετά τη δολοφονία Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.
«Μετά από ένα δεκαήμερο σιωπής για την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.
Χαρακτήρισε απλά επιχειρησιακές αστοχίες ένα πρωτοφανές φιάσκο, υποτιμώντας το γεγονός ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι την μισή χώρα μέχρι την Αθήνα με τραγικό επίλογο την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.
Αρκέστηκε στην ανακοίνωση μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει τον Φεβρουάριο του 2022 μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, όπως το να κλείσουν οι λέσχες οπαδών, και μέτρων εντός γηπέδων, παραβλέποντας ότι το τραγικό γεγονός στη Νέα Φιλαδέλφεια συνέβη εκτός γηπέδου την προηγούμενη ημέρα του αγώνα.
Σαν να μην κυβερνούσε ο ίδιος την προηγούμενη τετραετία, δήλωσε ότι θα διαλύσει τις παθογένειες.
Χωρίς καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ευθύνης, επιμένει να κρατάει στην θέση του και να στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου.
Για ακόμη μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων και προτάσσει αποκλειστικά την επικοινωνία. Με την στάση του διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
mitsotakis_ceferin.JPG

Το φιάσκο του επιτελικού κράτους

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε σφοδρή επίθεση και από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το οποίο τον κατηγόρησε πως εμφανίστηκε σαν να ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση.
«Ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του “επιτελικού κράτους”» σχολιάζει με νόημα η Χαριλάου Τρικούπη.
«Ο κ. Μητσοτάκης προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφεύγοντας να του αποδώσει την πολιτική ευθύνη, που τον βαραίνει για το γεγονός ότι αν και ενήμεροι, παρακολουθούσαν με σταυρωμένα τα χέρια την εκστρατεία ακροδεξιών χούλιγκαν στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.
Ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του επιτελικού κράτους αλλά και ότι τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα κατά καιρούς θύματα ή οι τραυματίες στα «ραντεβού του θανάτου υπερβαίνουν τα όρια της οπαδικής βίας και συνιστούν μείζον πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ρεσιτάλ υποκρισίας

Για «ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού» από την κυβέρνηση «με επικεφαλής τον πρωθυπουργό», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αναφορικώς με τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την οπαδική βία.
Και τούτο γιατί προβάλλεται ότι «η δήθεν αντιμετώπιση της "οπαδικής βίας" μπορεί να γίνει με όλους όσοι ενσαρκώνουν το "ποδόσφαιρο - επιχείρηση", στο έδαφος του οποίου συγκροτούνται και δρουν επίσημοι και ανεπίσημοι "οπαδικοί στρατοί" για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων. Όταν μάλιστα οι Ανώνυμες Εταιρείες στον αθλητισμό έχουν ευθύνη και για τη δράση φασιστικών ομάδων, οι οποίες με τον μανδύα του "οπαδού" αξιοποιούν τους συνδέσμους ως κάλυψη για την εγκληματική δράση τους», υποστηρίζει το ΚΚΕ.
Προσθέτει, «δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι' αυτό από το γεγονός ότι ίδια ή παρόμοια μέτρα "αυστηροποίησης" έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί ή και νομοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Γιατί πολύ απλά δε θίγουν τον πυρήνα του προβλήματος».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «είναι δε εξοργιστικό το γεγονός ότι σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σαν να μην είδε αυτό που τόσες μέρες βλέπει όλος ο ελληνικός λαός και η νεολαία, ότι η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής δράσης ομάδας Κροατών φασιστών, οι οποίοι έδρασαν ανενόχλητοι μέσα στη χώρα μας, με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού».

Κρεσέντο πολιτικής εξαπάτησης

«Σε ένα κρεσέντο πολιτικής εξαπάτησης, ο πρωθυπουργός, έπειτα από τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της UEFA, εξήγγειλε τα υποτιθέμενα "νέα μέτρα" για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας. Τα μέτρα όμως είναι ταυτόσημα με αυτά που όχι μόνο είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά τα είχε νομοθετήσει με το ν. 4908 τον Μάρτιο του 2022!», επισημαίνει η Ελληνική Λύση.,
Συμπερασματικά, «πέραν της καταφανούς πολιτικής εξαπάτησης, έχουμε πλέον την ομολογία ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, αφού δεν εφάρμοσε τους νόμους που η ίδια ψήφισε», καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης