Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Τήνο ο Μητσοτάκης: Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον παρά τις δυσκολίες

Στην Τήνο ο Μητσοτάκης: Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον παρά τις δυσκολίες
Το μήνυμα του πρωθυπουργού από την Τήνο
«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον παρά τις δυσκολίες. Η χώρα έχει ξεπεράσει μια δεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα  να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα», δήλωσε από την Τήνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Σήμερα η σκέψη όλων των Ελλήνων είναι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλους αυτούς που φροντίζουν, ώστε όλοι εμείς να είμαστε ασφαλείς, που δίνουν τη ζωή τους στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη», ενώ παρακολούθησε και τη Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης, μαζί με την κόρη του Δάφνη.
Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «Ξένος» του Πολεμικού Ναυτικού για την επιμνημόσυνο δέηση στο σημείο που βυθίστηκε το «Έλλη», όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα για να τιμήσει τους άνδρες του καταδρομικού που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε μαζί με την κόρη του Δάφνη τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης μέχρι το λιμάνι του νησιού.
m2_11.JPG
Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Σήμερα, από τις πιο μεγάλες εκκλησίες μέχρι τα πιο μικρά ξωκλήσια, ο Ελληνισμός η Ορθοδοξία, γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ήθελα ειδικά αυτή τη μέρα να βρεθώ εδώ στην Τήνο η οποία γιορτάζει τα 200 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργού εικόνας» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «σήμερα η σκέψη μας κατευθύνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτές και αυτούς, οι οποίοι φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς, σε αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουνε πάντα ότι η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει».
«Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ημέρα ταυτισμένη με την ελπίδα και την αισιοδοξία και έχουμε κάθε λόγο σήμερα ως Ελληνίδες και ως Έλληνες να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε, η χώρα μας έχει ξεπεράσει πια μια δεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη ελπίδα, με περισσότερη αισιοδοξία. Αυτές οι λέξεις εξάλλου είναι τόσο ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή μέρα. Εύχομαι σε όλους και όλες, τις εορτάζουσες, στη σύζυγό μου η οποία γιορτάζει και αυτή, χρόνια πολλά, όπως σε κάθε ελληνίδα και σε κάθε έλληνα είτε βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε βρίσκονται παντού στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός, γιορτάζει όλη η Ορθοδοξία. Χρόνια πολλά και πάλι», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης