Πολιτική

Σχοινάς (Κομισιόν) προς Αλβανία: Μην συνεχίσετε μια τακτική που δεν είναι προς όφελος της χώρας σας

Σχοινάς (Κομισιόν) προς Αλβανία: Μην συνεχίσετε μια τακτική που δεν είναι προς όφελος της χώρας σας
Προειδοποίηση Μαργαρίτη Σχοινά για την υπόθεση Μπελέρη
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα δημοκρατίας και δικαιοσύνης έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς προς την Αλβανία, για τον χειρισμό της υπόθεσης του Φρέντη Μπελέρη.
«Ζήτησα από τον αρμόδιο για τη διεύρυνση της ΕΕ να καταστήσει απόλυτα σαφές στην Αλβανία ότι η αυτή η υπόθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανάχωμα, τείχος στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της χώρας και του αλβανικού λαού».
«Καλώ για άλλη μια φορά τους γείτονες και φίλους Αλβανούς να μην συνεχίσουν σε μια τακτική που δεν είναι προς όφελος της χώρας τους και προς όφελος των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών του αλβανικού λαού» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αργά για να αποκατασταθεί η αδικία που έχει σημειωθεί προς το πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη.
«Είμαι βέβαιος ότι και αυτή, την τελευταία ώρα, θα μπορέσει ο Φρέντη να αναλάβει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Χειμάρρας» πρόσθεσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, συμπληρώνοντας ότι καμία άλλη επιλογή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να δυναμιτίσουν το κλίμα στη Χειμάρρα επιχείρησαν οι αλβανικές αρχές, καθώς προσπάθησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση συμπαράστασης στον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραμένει για τρεις μήνες προφυλακισμένος.
Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, υπήρχε απαγόρευση για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, ωστόσο οι διοργανωτές δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν κανονικά στη δράση τους.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι Αρχές τόνισαν ότι η συγκέντρωση γίνεται με την ευθύνη των διοργανωτών και πως δεν μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι θα επιχειρούσαν να παρεισφρήσουν ακροδεξιά στοιχεία.
«Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες, είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί, για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας» αναφέρει ο Φρέντη Μπελέρης, μιλώντας στο Open.
Για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή, ο κ. Μπελέρης έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους του και γενικά σε όλους τους ομογενείς στη Χειμάρρα και τον νότο της Αλβανίας.
«Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν και να έχουν πίστη στο Θεό και πίστη στον αγώνα. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί. Άλλες φορές πιο γρήγορα, άλλες φορές πιο αργά, αλλά πάντα στο τέλος κερδίζει», τόνισε.
«Η μόνη αιτία που βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους, για λογαριασμό στρατηγικών επενδυτών που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», σημείωσε ακόμη ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης