Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής
Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βραχνής, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μ. Χρυσοχοΐδη
Σχετικά Άρθρα
Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βραχνής, αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.
Πρόκειται για εξέλιξη που έρχεται μετά την εξάρθρωση στις 8/8 κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά και τη σύλληψη 8 ατόμων - μέλη της οργάνωσης- και ενός ακόμη μη μέλους. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων», εκμεταλλευόμενοι γυναίκες ως δότριες ωαρίων ή παρένθετες μητέρες, σε παράνομες υιοθεσίες βρεφών, καθώς και στην εξαπάτηση ασθενών με εικονικές ιατρικές πράξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, όπως μεταδίδει το ertnews.gr, έχει διαταχθεί προκαταρκτική διαδικασία για τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για παθητική δωροδοκία.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στις 9/8


Για την υπόθεση των Χανίων σε ανακοίνωσή της η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στις 9/8, που υπέγραφε ο Ν. Βραχνής , ανέφερε πως "ενόψει της διεξαγόμενης προανάκρισης σχετικά με τη δραστηριότητα Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης στα Χανιά, είναι σε επαφή με τον Γυναικολόγο Αναπληρωτή Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μονάδας, τους Εμβρυολόγους και το Διοικητικό προσωπικό, καθώς και με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη του γεννητικού υλικού που κρυοσυντηρείται στη Μονάδα, καθώς και την εκπλήρωση όλων των εν εξελίξει ιατρικών διαδικασιών.
Επίσης, η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στο πλαίσιο του εποπτικού της ρόλου, είναι σε διαδικασία ελέγχου για τη λειτουργία της εν λόγω Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης".

Στον Ανακριτή την Κυριακή 13/8 οι συλληφθέντες στα Χανιά 

Ενώπιον του Ανακριτή θα οδηγηθούν την Κυριακή 13/8 οι συλληφθέντες του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8/8 συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα 2 αρχηγικά, καθώς και ένα άτομο, μη μέλος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης