Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Καλπάκης (ΣΥΡΙΖΑ): H ανευθυνότητα Μητσοτάκη και Οικονόμου εντείνουν την ανασφάλεια στην κοινωνία

Στ. Καλπάκης (ΣΥΡΙΖΑ): H ανευθυνότητα Μητσοτάκη και Οικονόμου εντείνουν την ανασφάλεια στην κοινωνία
Ο κ. Καλπάκης ζήτησε για ακόμη μία φορά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, με αφορμή την άγρια δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια
«Να προχωρήσει γρήγορα η έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την δολοφονία του Μιχάλη» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ο κ. Καλπάκης ζήτησε για ακόμη μία φορά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, με αφορμή την άγρια δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ έστρεψε τα πυρά του και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι "είναι εξαφανισμένος για τέταρτη ημέρα". "Ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Αναλαμβάνοντας και την αντικειμενική ευθύνη που έχει ως πολιτικός. Αλλά και τις ουσιαστικές ευθύνες που απορρέουν" είπε.
Απαντώντας στο επιχείρημα που ακούγεται από την ΝΔ ότι είναι μόλις 10 ημέρες υπουργός και άρα δεν μπορούμε να του επιρρίπτουμε τις ευθύνες, ο κ. Καλπάκης αναρωτήθηκε: "Δηλαδή μέχρι να μάθει το Υπουργείο του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα κλειστούμε στα σπίτια μας; Τι μήνυμα ασφάλειας στέλνει στην κοινωνία αυτή η ανευθυνότητα;".
Απαντώντας στην αναφορά της κας Ασημακοπούλου από την ΝΔ ότι πρόκειται για "αστοχία", ο κ. Καλπάκης τόνισε ότι "δεν πρόκειται για αστοχία, πρόκειται για ένα πρωτοφανές φιάσκο που οδήγησε στην δολοφονία ενός νέου ανθρώπου. 200 νεοναζί χούλιγκανς μπήκαν στη χώρα μας, διέσχισαν τη μισή χώρα, έφτασαν στην Αθήνα, μπήκαν στον Ηλεκτρικό με full face, με καδρόνια, λοστούς και μαχαίρια, βγήκαν και πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έγινε αυτό το τραγικό περιστατικό. Και όλα αυτά ανενόχλητοι! Αυτά είναι ασύλληπτα πράγματα, δεν είναι αστοχία. Είναι σοκαριστικό αυτό το οποίο έχει συμβεί για να το αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση".
Ο κ. Καλπάκης πρόσθεσε στη συνέχεια ότι "εδώ και τέσσερις ημέρες δεν έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης. Είναι εξαφανισμένος" και κατέληξε λέγοντας ότι "δίπλα στην αδράνεια, στην αδιαφορία, στην ασύλληπτη ανικανότητα, η στάση της κυβέρνησης κάνει πιο έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης