Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το έγκλημα στη Ν. Φιλαδέλφεια εκθέτει το Μαξίμου – Η κάλυψη σε Οικονόμου και η «εξαφάνιση» Μητσοτάκη δείχνουν αλαζονεία

Το έγκλημα στη Ν. Φιλαδέλφεια εκθέτει το Μαξίμου –   Η κάλυψη σε Οικονόμου και η «εξαφάνιση» Μητσοτάκη δείχνουν αλαζονεία
Αδιαφορία και αλαζονεία επιδεικνύει η κυβέρνηση, αποσιωπώντας τις τραγικές της ευθύνες για το έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια
Σχετικά Άρθρα
Απόλυτα εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ από τις συνεχείς αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 29χρονου άτυχου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν.
Η αντίδραση των ελληνικών αρχών ήταν απαράδεκτα τραγική ενώ η επιμονή στη μη παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Οικονόμου και η «εξαφάνιση» του πρωθυπουργού μαρτυρούν αλαζονεία, μετά τις δύο συνεχόμενες εκλογικές νίκες Μαΐου και Ιουνίου.
Αλαζονεία που επιτείνεται από την ανυπαρξία μίας ισχυρής αντιπολίτευσης.
Μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη στις 28/2/2023, η κυβέρνηση ενόψει και των εκλογών έδειξε κάποια αντανακλαστικά ευαισθησίας, που μεταφράστηκαν έστω στην παραίτηση του τότε υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Η κυβέρνηση δεν νιώθει την ανάγκη απολογίας στην κοινωνία

Τώρα με νωπή τη λαϊκή εντολή, η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει ανάγκη να απολογηθεί η ίδια για τις εγκληματικές παραλείψεις στην κοινωνία.
Η απόδοση ευθυνών αποκλειστικά στην αστυνομία δεν αρκεί, καθότι η ΝΔ βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην εξουσία και θα έπρεπε κατά τα πρότυπα του λεγόμενου επιτελικού κράτους, μία ομάδα 100 χούλιγκαν να μη διασχίζει ανενόχλητη την Ελλάδα και να σκορπά τον θάνατο.
Η κυβέρνηση εκτίθεται ακόμα περισσότερο από ένα αποκαλυπτικό video του τηλεοπτικού σταθμού Star που δείχνει τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (με σιδηρολοστούς, ρόπαλα και αλυσίδες) να πραγματοποιούν «παρέλαση» ανενόχλητοι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ του Περισσού μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια!

«Σιγή ασυρμάτου» Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός την ίδια ώρα παραμένει άφαντος.
Για μία είδηση που συγκλόνισε όλη την Ευρώπη, δεν έχει προβεί ούτε σε μία δήλωση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης έφυγε για ολιγοήμερες διακοπές εν μέσω πυρκαγιών και πένθους για τους χειριστές του Canadair αποπέμφθηκε.
Την ίδια τύχη είχε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για το …ζεϊμπέκικο που χόρεψε.
Αλλά για τον πρωθυπουργό δεν ισχύει προφανώς η ευθιξία, την οποία πρέπει να διαθέτουν μόνο οι υπουργοί.

Η επιμονή στην κάλυψη Οικονόμου και η αλαζονεία Βορίδη

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έχει δηλώσει ο ίδιος, πως η υπουργική του θέση είναι εξέχουσας σημασίας καθώς θα αναπληρώνει τον πρωθυπουργό, όταν εκείνος απουσιάζει.
«Ο υπουργός Επικρατείας, ο υποφαινόμενος, αντικαθιστά και αναπληρώνει τον πρωθυπουργό στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα όταν αυτός κωλύεται ή όταν αυτός κρίνει.
Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, θα μπορούσε να αναπληρώσει τον πρωθυπουργό σε ερωτήσεις που απευθύνονται στον πρωθυπουργό», έχει δηλώσει ο ίδιος.
Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε «λάθη» στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και «αναποτελεσματικότητα» της Αστυνομίας.
Κατά τη γνώμη του, «το σημαντικό είναι να δούμε αν υπάρχουν προβλήματα στη συστημική λειτουργία την αστυνομίας.
Αυτό που πρέπει, είναι να μην υπάρχουν συστημικές αποτυχίες».
Σε ερώτηση για συγκεκριμένη πολιτική ευθύνη στο έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια είπε ειρωνικά «καλά, καλά», μειδίασε κι έκανε λόγο για «αντιπολιτευτικές υπερβολές».
Μίλησε για «γενική πολιτική ευθύνη», συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου «είναι 10 μέρες στο υπουργείο», αποσιωπώντας το γεγονός, πως το κόμμα του είναι παραπάνω από τέσσερα χρόνια στην εξουσία.
Το γεγονός και μόνο ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ενημερώθηκε, δείχνει πρόβλημα λειτουργίας σε ένα κρίσμο υπουργείο επιφορτισμένο με τη δημόσια ασφάλεια και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του κ. Βορίδη.
Πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και λίγο μετά από εκείνες της 21ης Μαΐου η κυβέρνηση είχε «ξορκίσει» τα σημάδια αλαζονείας που είχαν γίνει φανερά με την πρόθεση Αναθεώρησης του Συντάγματος και το σιωπητήριο που είχε επιβληθεί στον Άδωνι Γεωργιάδη.
Τώρα φαίνεται, πως η κυβέρνηση δεν νιώθει την ανάγκη να αποκρύψει την ολοφάνερη αλαζονεία που τη διακρίνει, καθώς στον πολιτικό ορίζοντα δεν υπάρχουν εθνικές κάλπες.

Θυελλώδεις αντιδράσεις

Η αντιπολίτευση εξακολουθεί να αντιδρά έντονα στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη δολοφονία και ζητά επίμονα την παραίτηση Οικονόμου.
Για «ανεύθυνη στάση» κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του, στην οποία τους καταλογίζει ότι «αδυνατούν να αντιληφθούν ότι διογκώνουν το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας, που είδε 200 νεοναζί χούλιγκαν από την Κροατία να εισέρχονται, να διασχίζουν την μισή χώρα και να δολοφονούν ανενόχλητοι έναν νέο άνθρωπο».
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη: «Για ακόμη μία ημέρα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το μέγεθος της αδράνειας και της ανικανότητας των ελληνικών αρχών, που οδήγησαν στην άγρια δολοφονία στη Ν. Φιλαδέλφεια. Η εφημερίδα "Τα Νέα" αποκαλύπτει σήμερα ότι η Ελληνική Αστυνομία πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο. Ωστόσο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, παραμένει στη θέση του, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, αποποιούμενος κάθε πολιτική ευθύνη για το πρωτοφανές φιάσκο. Ο δε κ. Μητσοτάκης παραμένει εξαφανισμένος για τρίτη ημέρα και δεν βρίσκει μια λέξη να πει για τα όσα σοκαριστικά έχουν συμβεί. Το μόνο που κάνει είναι να καλύπτει και να στηρίζει τον εκλεκτό του στο υπουργείο».
Για επιχειρησιακή αδυναμία της ΕΛΑΣ και ολιγωρία της κυβέρνησης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, αναφερόμενος στη δολοφονία.

Ο Θ. Γλαβίνας μιλώντας για την «αντικειμενική πολιτική ευθύνη» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε ότι βάσει αυτής ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να ενημερωθεί και να εξετάσει αν υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα και πρόσθεσε: «Ο υπουργός, ο κ. Οικονόμου, έκανε μια πολύ σοβαρή παραδοχή ότι δεν ήξερε και δεν ενημερώθηκε. Πώς είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός να κάνει μια τέτοια ομολογία αποτυχίας, λέγοντας ότι δεν ενημερώθηκε;
Ποιος είναι ο ρόλος του; Έχει την ικανότητα διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας της οποίας προΐσταται πολιτικά; Έχει ή δεν έχει;».
«Εάν ισχύει ότι δεν γνώριζε, είναι πολύ σοβαρό το ατόπημα. Δεν φεύγει η ευθύνη από αυτόν, ίσα - ίσα μεγαλώνει αν δεν γνώριζε για ένα τόσο σοβαρό πολιτικό θέμα, ότι 200 ακροδεξιοί χούλιγκαν διασχίζουν όλη τη χώρα. Καταλαβαίνετε τι ζήτημα ανασφάλειας δημιουργείται στους πολίτες; Η κυβέρνηση εκλέχτηκε με το πρόταγμα της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει δυστυχώς καταφέρει να επιφέρει ένα σοβαρό έλλειμμα ασφάλειας στη χώρα σε διάφορα επίπεδα», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Την θέση πως «είναι δεδομένες οι ευθύνες της κυβέρνησης και γίνονται μεγαλύτερες όσο προσπαθεί να τις κουκουλώσει» διατύπωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

«Ήταν μια οργανωμένη μετακίνηση και επίθεση μιας εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας, που λατρεύει το τάγμα Azov του Zelensky, και όχι ένα επεισόδιο οπαδικής βίας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Σοφιανός, επισημαίνοντας ότι «οι δολοφονίες έχουν και πολιτική χροιά».
«Η αστυνομία, άρα και η κυβέρνηση, ήξεραν και είχαν ενημερωθεί, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Γ. Οικονόμου -επειδή, ξέρετε, το ΚΚΕ δεν συνηθίζει να ζητά παραιτήσεις, όμως εδώ τα πράγματα είναι εξόφθαλμα - που πριν ήταν υφυπουργός Αθλητισμού γνώριζε για τις ναζιστικές συμμορίες στην Ντιναμό Ζάγκρεπ» τόνισε ο κ.Σοφιανός.
«Η κυβέρνηση είναι ικανότατη στο να στέλνει κλούβες των ΜΑΤ για να γίνονται εξώσεις και να φυλάνε τις λαμαρίνες του Μπακογιάννη στο πάρκο Δρακόπουλου και ανίκανη στο να σταματήσει τη συμμορία των ναζιστών και προσπαθεί να στρέψει τη συζήτηση και τις ευθύνες στα περί οπαδικής σύγκρουσης» υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το ΚΚΕ.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης