Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η ακρίβεια δεν κάνει διακοπές, συνεχίζει ακάθεκτη στα τρόφιμα - Κομπάρσος η Κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η ακρίβεια δεν κάνει διακοπές, συνεχίζει ακάθεκτη στα τρόφιμα - Κομπάρσος η Κυβέρνηση
Ανακοίνωση σχετικά με την άυξηση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής, εξέδωσε ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι έχει «ρόλο κομπάρσου»
Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι «για πάνω από δύο χρόνια και με τις ευλογίες της κυβέρνησης, η ακρίβεια στα τρόφιμα ροκανίζει ακάθεκτη το εισόδημα των καταναλωτών.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ. τα είδη διατροφής, για έναν ακόμα μήνα, τον Ιούλιο, συνεχίζουν να καλπάζουν με διψήφιο ρυθμό αύξησης 12,3% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, η ακρίβεια στην Ελλάδα σε βασικά τρόφιμα είναι υψηλότερη συγκριτικά με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου γεγονός που δείχνει τις ολιγοπωλιακές δομές που επικρατούν στην οικονομία. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης εμφανίστηκε αυξημένος, έστω και με το ισχνό 0,7%, μετά από πολλούς μήνες συνεχούς αποκλιμάκωσης».
«Τα δοκιμαζόμενα νοικοκυριά, ιδίως τα πιο ευάλωτα, και συνολικά η κοινωνία που βιώνει τη διπλή αφαίμαξη των εισοδημάτων της από την ακρίβεια στα τρόφιμα, τα καύσιμα, τα διαρκώς αυξανόμενα ενοίκια, τα υψηλότερα επιτόκια και παράλληλα τους αυξημένους φόρους κατανάλωσης, δεν ανέχονται πλέον την κυβερνητική απραξία και τα ημίμετρα που επιτείνουν αντί να λύνουν τα προβλήματα» επισημαίνει η ανακοίνωση και προσθέτει: «'Αραγε τι προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει από Σεπτέμβριο οπότε αναμένεται νέο κύμα αυξήσεων σε σειρά αγαθών και υπηρεσιών; Θα συνεχίσει στον ρόλο του κομπάρσου, δίδοντας μόνο επιδόματα που τελικά τροφοδοτούν τον πληθωρισμό;».
«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις για ειδικά μέτρα όσο διαρκεί η ακρίβεια και για την αντιμετώπιση της, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η φορολόγηση των υπερκερδών από το άνοιγμα μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και δανείων (πράγμα που έχουν ήδη κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία), ενώ παράλληλα έχει απαιτήσει από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικούς ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Θα επιμείνουμε στις προτάσεις μας και θα κλιμακώσουμε τις πρωτοβουλίες μας, για να υπερασπίσουμε το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας, απέναντι στην κυβέρνηση των λίγων και ισχυρών» καταλήγει η ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης