Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά αντιπολίτευσης για την τραγωδία στη Ν. Φιλαδέλφεια: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, ο Οικονόμου έπρεπε να παραιτηθεί

Πυρά αντιπολίτευσης για την τραγωδία στη Ν. Φιλαδέλφεια: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, ο Οικονόμου έπρεπε να παραιτηθεί
Ο θάνατος ενός 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, οι 10 τραυματίες και οι 98 συλλήψεις είναι ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων
Σχετικά Άρθρα
(upd) Για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης κάνoυν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητώντας απαντήσεις για όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 7/8 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τα άγρια επεισόδια μεταξύ  οπαδών της ΑΕΚ και  οπαδών της Dinamo Zagreb, που παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της ομάδας από την Κροατία και η παρουσία τους στον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ - που τελικά αναβλήθηκε, έφτασαν οδικώς στην Αθήνα.
Ο θάνατος ενός 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, οι 10 τραυματίες και οι 98 συλλήψεις είναι ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων.
Απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο στη Νέα Φιλαδέλφεια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.
Την παραίτηση του Γ. Οικονόμου, ζητά και ο
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης.
Υπόλογη σύμφωνα με το ΚΚΕ, είναι η κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι οργανωμένοι Κροάτες χούλιγκαν ταξίδεψαν οδικώς, κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα σε συνθήκες απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών, ενώ η Ελληνική Λύση αναφέρει πως "αποδεικνύεται ότι η ΝΔ, που υποσχέθηκε "νόμο και τάξη", έχει παραδώσει την πατρίδα και την κοινωνία στην ανομία και την ασυδοσία. Το περιβόητο "επιτελικό κράτος" πρέπει να ξηλωθεί και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν".
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, ζήτησε την άμεση απομάκρυνση από τις θέσεις ευθύνης τους 7 Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και διενέργεια εσωτερικής έρευνας, ενώ μίλησε για αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής, με αφορμή τη διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:  Τεράστιες οι ευθύνες - Ο Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί

«Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για απομάκρυνση 7 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος.
Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί».
«Θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας για το γεγονός ότι κομβόι με ακροδεξιούς χούλιγκαν από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα μέχρι την Αθήνα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με προηγούμενη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία "απαιτεί, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο" στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, "η τραγική είδηση της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, το μεγάλο ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους.
Αλλά θέτει και κάτι ακόμα. Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μια φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία - με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων - διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων".
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ερωτήματα είναι προφανή:
- Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών;
- Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους;
- Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα;
- Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA;
"Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες", καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ - Απαντήσεις ζητά ο Ανδρουλάκης, αναμένει παραίτηση Οικονόμου

«Αναμένουμε άμεσα την ανάληψη ευθύνης για το επιχειρησιακό αυτό φιάσκο και την παραίτηση του κ. Οικονόμου», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης.
«Η αποπομπή περιφερειακών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποσείει τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, για την επιχειρησιακή αποτυχία και τον διεθνή διασυρμό της χώρας.
Η διαρροή εσωτερικού εγγράφου που καταδεικνύει ότι τελούσε εν γνώσει τους, η μετακίνηση των χούλιγκαν της κροατικής ομάδας είναι κόλαφος.
Πολλώ δε μάλλον όταν αποφασίζεται ως επιχειρησιακό σχέδιο η «διακριτική παρακολούθηση τους».
Οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν την Εθνική Οδό ως την Αθήνα, σε αυτοκινητοπομπή, ενώ υπήρχε σχετική απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων από την UEFA.
Χρησιμοποίησαν τον ΗΣΑΠ, αποβιβάστηκαν σε σταθμό κοντά στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και κινήθηκαν με ρόπαλα και μαχαίρια προς το γήπεδο της ΑΕΚ», τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης.
«Άλλο ένα δείγμα «αποτελεσματικότητας» του αποτυχημένου «επιτελικού κράτους».
Αναμένουμε άμεσα την ανάληψη ευθύνης για το επιχειρησιακό αυτό φιάσκο και την παραίτηση του κ. Οικονόμου», καταλήγει.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης ζητούσε απαντήσεις για τα επεισόδια.
"Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της αστυνομίας", σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη.
Όπως ανέφερε  ο κ. Ανδρουλάκης  "η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, ενός ακόμη θύματος της τυφλής οπαδικής βίας, μας συγκλονίζει. Όπως και τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια".
"Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της αστυνομίας ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά και του πρωτοφανούς γεγονότος παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, φάλαγγα εκατοντάδων χούλιγκαν να διασχίζει τη χώρα χωρίς να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις", κατέληξε.

ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης - Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες» και «είναι υπόλογη για το γεγονός ότι οι οργανωμένοι Κροάτες χούλιγκαν ταξίδεψαν οδικώς, κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα σε συνθήκες απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών», τονίζει το ΚΚΕ, με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου.
Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, «η δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια από οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών χούλιγκαν από την Κροατία - που λειτουργούν με το προκάλυμμα του οπαδού - και που, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ήταν σε συνεργασία με Έλληνες χούλιγκαν, μόνο οργή προκαλούν στο λαό, σε όλους τους φιλάθλους.
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Είναι υπόλογη για το γεγονός ότι οι οργανωμένοι Κροάτες χούλιγκαν ταξίδεψαν οδικώς, κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα σε συνθήκες απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών.
Η κυβέρνηση θεωρεί "λογικό" να απαγορεύει συναθροίσεις εργαζομένων, που δήθεν "διαταράσσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή", αλλά αφήνει ανενόχλητους οπλισμένους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν και να καταστρέφουν!
Το ελάχιστο και το αυτονόητο που πρέπει να γίνει τώρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα ακόμα χειρότερα, είναι η αναβολή του σημερινού αγώνα και η αυστηρή τιμωρία των ενόχων».
Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ.

Ελληνική Λύση: Το περιβόητο «επιτελικό κράτος» πρέπει να ξηλωθεί και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν

«Έπειτα από τους δουλεμπόρους που εισβάλουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα, οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα και δολοφονούν Έλληνες, τώρα ζήσαμε το αδιανόητο: Ορδές Κροατών και Βόσνιων ναζί να διανύουν 1.500 χλμ εκ των οποίων τουλάχιστον τα 500 σε ελληνικό έδαφος, να φτάνουν μέχρι την καρδιά της Αθήνας, να δολοφονούν, να τραυματίζουν και να καταστρέφουν! Όλα αυτά παρά την υποτιθέμενη απαγόρευση περί "μετακίνησης" οπαδών...», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θανάσιμο τραυματισμό για τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της ομάδας.
«Αποδεικνύεται ότι η ΝΔ, που υποσχέθηκε "νόμο και τάξη", έχει παραδώσει την πατρίδα και την κοινωνία στην ανομία και την ασυδοσία. Το περιβόητο "επιτελικό κράτος" πρέπει να ξηλωθεί και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν», καταλήγει η Ελληνική Λύση.

Σπαρτιάτες: Χούλιγκανς δολοφόνησαν φίλαθλο της ΑΕΚ κάτω από τη «μύτη» της Αστυνομίας - Θα παραιτηθεί ο Οικονόμου;

"Σόκαρε το πανελλήνιο η άγρια δολοφονία φιλάθλου της ΑΕΚ από χούλιγκανς της κροατικής Dinamo Zagreb και εγχώριους συνεργούς τους", σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα "Σπαρτιάτες", εκφράζοντας "τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους του 29χρονου που έχασε άδικα τη ζωή του από τραγικές παραλείψεις και εγκληματική αμέλεια κυβερνητικών ιθυνόντων».
Όπως αναφέρουν, "η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι υπόλογοι για πράξεις και παραλείψεις αστυνομικών που είχαν επιφορτιστεί με την παρακολούθηση των Κροατών οπαδών και των εγχώριων χούλιγκανς που συνέδραμαν στην δολοφονική επίθεση.
Είναι προφανές ότι οι εκλεκτοί του κυρίου Μητσοτάκη έγραψαν μια νέα μελανή σελίδα ως αρνητικοί πρωταγωνιστές στην τροπή και το δραματικό αποτέλεσμα των γεγονότων που προκαλεί οργή και αποστροφή των πολιτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης