Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Σύλληψη 87χρονου για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο Αττικής - Πιάστηκε επ' αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό

Κικίλιας: Σύλληψη 87χρονου για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο Αττικής - Πιάστηκε επ' αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό
"Από αύριο, Δευτέρα, θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια" είπε ο υπουργός και ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης για μια δύσκολη εβδομάδα που έρχεται
Σχετικά Άρθρα
Στη σύλληψη ενός 87χρονου στον Άγιο Στέφανο Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό, προέβη η Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου 5/8, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας.
Μάλιστα, ο 87χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό, πρόλαβε να βάλει φωτιά, που όμως κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας.
«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», τόνισε μιλώντας στο Open ο υπουργός, ζητώντας την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης για μια δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.
Όπως είπε, «ζούμε σε μία εποχή κλιματικής κρίσης, με έντονη βροχή, καταιγίδα, χαλαζόπτωση και έντονες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχει ενεργή εστία. Στη Τζιά, το μέτωπο έχει επίσης οριοθετηθεί.
«Από αύριο, Δευτέρα, θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας», συνέχισε ο κ. Κικίλιας και ζήτησε την προσοχή όλων.
Σημείωσε ακόμη ότι «η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία όσον αφορά στο δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της, οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους».
Τέλος, για τους ιδιωτικούς χώρους υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός, όπως και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης