Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tον Σεπτέμβριο οι προσλήψεις στους συγκοινωνιακούς φορείς για το 2024 – Σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών

Tον Σεπτέμβριο οι προσλήψεις στους συγκοινωνιακούς φορείς για το 2024 – Σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών
"Η Κυβέρνηση προχωράει στην αναδιάταξη των συγκοινωνιών καλύπτοντας τα κενά στις θέσεις εργασίας με προσωπικό νεότερης ηλικίας και αρτιότερης εκπαίδευσης", σύμφωνα με την Χρ. Αλεξοπούλου
Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη προσωπικού στις εταιρείες παροχής συγκοινωνιακού έργου που ελέγχονται από το Δημόσιο, με συνθήκες αξιοκρατίας και διαφάνειας, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών.
Στη σύσκεψη στις 4/8 της Υφυπουργού Εσωτερικών Βιβής Χαραλαμπογιάννη και του Γενικού Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Δημήτρη Κιρμικίρογλου, συμμετείχε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χρ. Αλεξοπούλου, και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους τρόπους επιτάχυνσης των διαδικασιών για την πρόσληψη προσωπικού στις εταιρείες παροχής συγκοινωνιακού έργου που ελέγχονται από το Δημόσιο, με συνθήκες αξιοκρατίας και διαφάνειας. Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τον προγραμματισμό νέων θέσεων εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία των μεταφορών.
Μετά τη σύσκεψη, η Υφυπουργός Μεταφορών, Χρ. Αλεξοπούλου, δήλωσε πως «η σύσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός, ώστε τον Σεπτέμβριο να προγραμματιστούν οι προσλήψεις προσωπικού για το 2024 και να καλυφθούν τα κενά στους συγκοινωνιακούς φορείς.
Η Κυβέρνηση προχωράει στην αναδιάταξη των συγκοινωνιών καλύπτοντας τα κενά στις θέσεις εργασίας με προσωπικό νεότερης ηλικίας και αρτιότερης εκπαίδευσης, το οποίο θα ανταποκριθεί, εκτός των άλλων, στις απαιτήσεις για τη χρήση και συντήρηση λεωφορείων νέας τεχνολογίας, αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών».
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γ. Ξιφαράς, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «περισσότερο προσωπικό σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες και μεγαλύτερη ασφάλεια, έννοιες οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής μας στις μεταφορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης