Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δήλωση Γεωργιάδη: Δεν παύει η ελάχιστη ανάπαυση 11 συνεχών ωρών

Δήλωση Γεωργιάδη: Δεν παύει η ελάχιστη ανάπαυση 11 συνεχών ωρών
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Αδ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί στο νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, λέγοντας ότι βασικός κορμός του είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θα αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων
Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνης Γεωργιάδης για τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, στην οποία τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν παύουν να ισχύουν οι νομικές προβλέψεις περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης των εργαζομένων.
"Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος".
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Αδ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί στο νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, λέγοντας ότι βασικός κορμός του είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θα αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων.
"Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οκτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του.
Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών", είχε πει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης