Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Εργασίας): Έρχεται ο δόκιμος εργαζόμενος και το δικαίωμα εργασίας σε διαφορετικούς εργοδότες

Γεωργιάδης (υπ.Εργασίας): Έρχεται ο δόκιμος εργαζόμενος και το δικαίωμα εργασίας σε διαφορετικούς εργοδότες
Αυξάνεται το πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία στα 10.500 ευρώ επισήμανε ο κ.Γεωργιάδης
Στις αλλαγές που θα επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, βασικός κορμός του οποίου θα είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες.
Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του.
Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης.
Όπως είπε, υπάρχουν και πολλές άλλες ρυθμίσεις στον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, όπως για παράδειγμα οι επιχειρήσεις να μπορούν να επιλέξουν τη χρήση της ψηφιακής κάρτας και να απαλλαγούν σχεδόν από όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία που τους επιβάλλει η Εργάνη.
Στόχος, όπως είπε, να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα σιγά - σιγά σε όλη την οικονομία, όλες τις επιχειρήσεις, με εξαντλητικό διάλογο με τους φορείς και με βάση τις ιδιομορφίες του κάθε κλάδου.

Αυξάνεται το πρόστιμο

«Η ψηφιακή κάρτα είναι προς όφελος των εργαζομένων και των -καλών- εργοδοτών, όμως θεσπίζουμε και το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις που έχουν ψηφιακή κάρτα εργασίας στην περίπτωση της υποδηλωμένης εργασίας» επισήμανε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας πως «το νομοσχέδιο έχει παρά πολύ καλές ρυθμίσεις, θα προκαλέσει αρκετό ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη και θα έχει πολύ ωραίες συνεδριάσεις στη Βουλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης